Poslato: 14.02.2011 u 00:42 | IP Prijavljen
|
|
|
Imas moju punu podrsku, i pored gore navedenih, jos dosta vrsta koje mozes da drzis u poluslanom (brakicnom ili bocatom) akvarijumu. Recimo skokunice (mada ih ja jos nisam video uzivo :-( niti cuo da su nekada bile kod nas u prodaji ),bubmar glavoci - ima da se nadju kod nas, kao i grugi manji glavoci, a i Chandidae (ovde ih zovu i disko ribe, kojima tamo neki bolesnici iz Azije ubrizgavaju boje u misice da bi ih lakse prodali!!!???!!!! KRETENI!!!) vole da im se doda 1-2 kasicice soli na 10l vode. Stvarno moze da se napravi super akvarijum, i ne mnogo veliki, ako se izuzme drzanje argusa, strelca (Toxotes jaculator), aridnih somova... A imas i biljke koje podnose slankastu vodu, mislim da je to Microsorium ali stvarno nisam strucnjak za biljcice...
Nadji kao podlogu pesak i stene od lave, sve ove ribe uglabnom vole i tvrdju vodu i bazniju, a zaboravi na treset u akvarijumu. I moras obezbediti dobaru filtraciju jer su sve karnivori, a veoma osetljive na NH3 i njegove derivate... Mozda ti uspe i da drzis neke vrste kozica (Amano mislim da ipak vole slaniju vodu, a dovoljno su velike da ih bumbari ili cetvorozupke (puferi) ne pojedu), a mozes i da odgajis artemiju, pa da malo porastu racici i budu odlicna hrana za ribe...
Znaci opcija je puno, potrazi jos malo podataka na internetu i samo napred!
__________________ Zola
|