Autor |
|
Miki_BL Zaslužni član

Član od: 28.03.2006
Bosna i Hercegovina, Banja Luka Poruka: 405 Pol: Nije unešeno
|
Poslato: 17.12.2008 u 09:50 | IP Prijavljen
|
|
|
Citiraj: YO-YO
Miki, ako te Kalauz kojim slucajem poslusa i trazi ovakve mere kakve si mu napisao bojim se da ces mu ti sklapati akvarijum.  Obrati paznju na stavku 3. Ako bude ovako isekao imace samo 20 cm lufta na dnu. Ali mozda se tako pravi akvarijum nisam ni ja vise pametan. Svakakvih ideja ima ovde. Sta ti mislis Dario?
Aaaaaaa, dobro je pa bar neko prati na casu   .
Ja se izvinjavam zbog stamparske greske ali bilo je 2 ujutru kada sam kucao.
Ispravljam se sa 3 puta provjerenim dimenzijama preko CALCULATORA:
1. Prednja i zadnja 1400 x 600 mm 2. Bocne & nbsp; 478 x 600 mm 3. Dno &nb sp; 1378 x 478 mm    4. Gornja uzduzna ojacanja oko 1300 x 600 mm (moze da varira) 5. Donja uzduzna ojacanja mogu da budu ista kao i gornja ili uza jer se lijepe na dno 6. Poprecno ojacanje 478 x 150 mm
|
Povratak na vrh strane  |
|
|
Miki_BL Zaslužni član

|
Poslato: 17.12.2008 u 09:56 | IP Prijavljen
|
|
|
A sa KRACIM dnom je bila ideja da se uradi BOTTOM filter      .
Svi prave TOP filtere pa rekoh sto covjek da ne pokusa sa BOTTOM filterom. 
Sala. Ne znam kako je doslo do greske jer sve sam ukucavao preko kalkulatora na racunaru. Ne racunam nista na pamet da ne bi doslo do ovakvih glupih gresaka.
I jos gledam tu dimenziju 1180 pa mi nije bilo jasno otkud to sad i nema nigdje takva slicna al eto ............... ljudski faktor .............. potkrala mi se greska a samo se nadam da KALAUZ nije opet kopirao i odstampao moj post i otisao kod staklara jer ce mi otici mama na pazar kad budu gledali dimenzije.
|
|
|
Dario Administrator

Ciklid - matori ;)
Član od: 27.02.2006
Srbija, Beograd Poruka: 3055 Pol: Muški
|
Poslato: 17.12.2008 u 10:37 | IP Prijavljen
|
|
|
Ja mislim da je Kalauz nagrabusio i da niko ovde nezna kako se pravilno lepi aq........ali opet sta ja znam.
__________________ Istina je tamo negde........
Koristite pretragu.......s'rch
|
|
|
YO-YO Član

Član od: 08.12.2008
Srbija, Beograd Poruka: 91 Pol: Muški
|
Poslato: 17.12.2008 u 12:53 | IP Prijavljen
|
|
|
Miki, ja sam siguran da kad sledeci put budem narucivao staklo, ti mi neces praviti krojnu listu. Nista licno samo radi sigurnosti.
|
|
|
Ticma Član

Član od: 26.10.2005
Srbija, Novi Sad Poruka: 25 Pol: Muški
|
Poslato: 17.12.2008 u 12:55 | IP Prijavljen
|
|
|
Pročitao sam da će tražiti i da mu se iviće obruse mašinski. Znam da sam svojevremeno pričao sa Vladom, poznatim novosadskim majstorom za izradu akvarijuma i rekao je da nije dobro da se stakla bruse mašinski jer se onda smanje čeone površinu na koji se naslanja silikon. Doboljno je samo brusnim kamenom preći preko ivice da se ne može raseći.
|
|
|
YO-YO Član

|
Poslato: 17.12.2008 u 13:02 | IP Prijavljen
|
|
|
Kalauzeeeeeee (((((((((( Vrati seeeeeeeeee (((((((((( Imamo jos ideja.....
|
|
|
Miki_BL Zaslužni član

|
Poslato: 17.12.2008 u 13:26 | IP Prijavljen
|
|
|
Ticma, jeste da se smanjuje povrsina ali ako mu urade kao meni sto su onda nema frke. Staklo se brusi, polira i "kantuje". Znaci skida rubove pod 45 stepeni i to minimalno. Na 10mm stakla debljine kad ga kantuje izadje oko 8 do 8.5 mm. Samo izresano staklo lijepiti? Uzas jer rez nije ravan te se zato pribjegava brusenju.
YO-YO pogledaj moju temu gdje sam sve pravio sam, postolje, poklopac i akvarijum i za sve sam ja pravio nacrt a dimenzije samo predao da se po njima isjece i iverica i staklo i sve se savrseno uklopilo. Ovdje mi se potkrala greska. Nije strasno. A i sta ce mu dno????  
|
|
|
YO-YO Član

|
Poslato: 17.12.2008 u 13:48 | IP Prijavljen
|
|
|
YO-YO pogledaj moju temu gdje sam sve pravio sam, postolje, poklopac i akvarijum i za sve sam ja pravio nacrt a dimenzije samo predao da se po njima isjece i iverica i staklo i sve se savrseno uklopilo. Ovdje mi se potkrala greska. Nije strasno. A i sta ce mu dno????  
[/QUOTE]
Gledao sam ranije tvoj poduhvat i zaista je sjajno i ima toliko puno pohvala da nisam hteo da komentarisem. Posebno se to odnosi na idejno resenje poklopca. Desetka. A ono je bila trenutna inspiracija. Nisi se valjda nasao uvredjenim? 
|
|
|
Miki_BL Zaslužni član

|
Poslato: 17.12.2008 u 15:20 | IP Prijavljen
|
|
|
YO-YO , nisam se nasao uvrijedjenim. Napravio sam gresku i sad sam skontao kako.
Ukucao u kalkulator 140-22=118 umjesto 1400-22=1378. Izostavio sam jednu nulu. Tako ti je to kad je covjek pospan pa jos hoce da ispadne pametan .
|
|
|
Kalauz Član

Srbija, Bačka Topola Poruka: 67 Pol: Muški
|
Poslato: 18.12.2008 u 00:28 | IP Prijavljen
|
|
|
E da evo i mene. Nikako da stignem posao haos. Video sam se danas sa staklarom pa me je malo vrbovao kao sta ce on sad sa ovim akvarijumom ajde ako imas negde da ga prodas dat cu ga povoljno. Staklo mi je isekao mogu kuci sutra da ga nosim naravno ako stignem jer imam dosta obaveza ovih dana. Pitao me je da on skine stare stranice od 8 mm i samo stavi nove od 10mm na sto sam mu se nasmejao i odgovorio samo ti seci novo staklo.Moram ovog staklara ukljuciti na ovaj forum ili da mu dam link da procita ovu temu bilo bi mu interesantno. Jer stigli smo vec do 6 strane
|
|
|
Dario Administrator

Ciklid - matori ;)
Član od: 27.02.2006
Srbija, Beograd Poruka: 3055 Pol: Muški
|
Poslato: 18.12.2008 u 12:32 | IP Prijavljen
|
|
|
Reci da ces ga otkupiti za neki minimum jer ne podlaze standardu aq.org,a za novi naravno neka pripremi staklo.
__________________ Istina je tamo negde........
Koristite pretragu.......s'rch
|
|
|
Stevo.er Zaslužni član

teta Saveta :)
Član od: 11.03.2008
Srbija, Vrbas Poruka: 2275 Pol: Muški
|
Poslato: 18.12.2008 u 15:20 | IP Prijavljen
|
|
|
reci mu "nasao sam neku budalu ali ne da vise od 2000. pa ako hoces..."  
__________________ Carpe diem
|
|
|
Miki_BL Zaslužni član

|
Poslato: 18.12.2008 u 17:45 | IP Prijavljen
|
|
|
A ko mu je kriv kad se pravio pametan. Meni je njega zao ali bi mi bilo zalije tebe , Kalauze, da budes nezadovoljan i da budes u strahu u jednom predivnom hobiju u kojem treba covjek da uziva a ne da strahuje od poplave jer je staklar zaebao stvar. Prodace on to staklo. Nista ti ne brini. Davno je on njega zaradio a 50% ces tog stakla ti da mu platis kupovinom stakla za taj novi AQ.   
Meni su ovdje trazili da zalijepe AQ od 440 litara oko 230 eura a ja staklo (iz fabrike naruceno i obruseno) i silikon (iz Novog Sada narucen) su izasli oko 110 eura plus oko 20 eura staklo za vanjski filter.
Znaci u pola cijene.
|
|
|
Kalauz Član

Srbija, Bačka Topola Poruka: 67 Pol: Muški
|
Poslato: 18.12.2008 u 19:03 | IP Prijavljen
|
|
|
Stiglo staklo , videcu za vikend da ga lepim. Ako ima neko da mi pomogne na sta treba da obratim paznju ili da me usmeri na neku temu gde je o tome vec diskutovano.

|
|
|