Evo jednog od mojih pangasiusa iz januara 2006....dole lijevo pored manga...bio je velik mozda 4-5cm kada sam ga ubacio...
a evo ga danas (godinu i po dana poslije - 18-19cm), iznad istog drvceta...
Toliko su oba narasla za ovih 18 mjeseci (kupio sam ih dva komada).
Zanimljive ribe, prebrze, plasljive, treba vidjeti kakve akrobacije prave kada se otvori poklopac - cetvorostruki aksl i petostruki tulup a par puta su mi i iskocili iz akvarijuma kada sam otvarao poklopac a onda naucis kako dobro mogu ubosti svojim perajima, kad ih "spasavas". A tek kad im dodje zuta minuta, pa pocnu da lupaju od zida do zida, ne mozes vjerovati kojom brzinom to rade - prave kamikaze, a onda padnu u nesvijest. Kruzni aq je za njih.
Jedu sve, pa i druge ribice koje im mogu stati u usta. Kopaju po dnu, dolaze i na povrsinu po hranu bez problema.
Sad, kako su narasli, mislim da su mi pojeli sve mlade gupije i ksife (imao sam ih oko 40-velicine izmedju 1cm i 2cm velicine), za divno cudo manje su efikasni bili sa black moli - njih je prezivjelo nekih 7-8, koji su sad preko 2cm, pa ih ne diraju - tako da ne ubacujes premalene ribice u aq kad ti ovi narastu - a narasce, brate!
Meni su vec preveliki za moj aq od 120 litara - ne znam sta ce biti ako narastu jos koji cm i ovako se pate....
Vi ne možete slati nove teme Vi ne možete odgovarati na poruke Vi ne možete brisati svoje poruke Vi ne možete menjati svoje poruke Vi ne možete praviti nove ankete Vi ne možete glasati na anketama