Autor |
|
Cira Administrator

Član od: 13.01.2003
Srbija, Beograd Poruka: 3386 Pol: Muški
|
Poslato: 05.02.2003 u 00:45 | IP Prijavljen
|
|
|
Nisi pogledao kolicinu 10-20L u akvarijumu od 50-60L.
Ja imam akvarijum od 70 litara i nedeljno promenim oko 15 litara i dospem jos oko 5L nedeljno, Doduse ovo dosipanje vode koja ispari se ne racuma ali to je dve kante od 10L.
__________________ Cira
It's nice to be important but it's more important to be nice.
|
Povratak na vrh strane  |
|
|
Llic Član

Član od: 16.01.2003
Hrvatska Poruka: 19 Pol: Muški
|
Poslato: 05.02.2003 u 01:43 | IP Prijavljen
|
|
|
po mom mišljenju učestalost i količina izmjene vode ovisi i o tipu akvarija
Akvarij gusto naseljen ciklidima npr. biotopa jezera malawi, bez biljaka koje bi donekle apsorbirale nitrate i nitrite, te tvrdom vodom u kojoj je opasniji amonijak sigurno traži učestalije izmjene vode od npr. akvarija gusto zasađenog travom (holandski) sa sitnim ribicama i algarima koji "neprljaju" i ne jedu velike količine hrane. U mom akvariju sa oskarima filter nakon par dana izgleda kao onaj mjesec dana u drugom akvariju gdje su razne tetre, tako da ni izmjene vode nisu iste.
Ova tablica je općenito gledan OK, ali ako govorimo precizno onda se to nebi trebalo generalizirati, uostalom tako je i u prirodi, negdje voda teče brzo a negdje je stajaćica...
|
|
|
Aca Pirana Zaslužni član

Srbija, Kragujevac Poruka: 230 Pol: Muški
|
Poslato: 05.02.2003 u 07:29 | IP Prijavljen
|
|
|
U prirodi to zavisi i od godisnjeg doba??? a kod nas od volje i mogucnosti!!!
__________________ ACA PIRANA
|
|
|
DusanN Zaslužni član

Član od: 27.01.2003
Srbija, Pančevo Poruka: 658 Pol: Muški
|
Poslato: 05.02.2003 u 18:15 | IP Prijavljen
|
|
|
Da bih malo promenio temu postavio bih dva pitanja koja Ćira moze da prebaci ako je moguće kod Biljaka i Skalara.
1. U jednom odgovoru savetovano mi je da pogledam sajt trpica. com vezano za akvarijumsko bilje . Sajt je odlican . Interesujeme kako moze da se izvrsi download slika i karakteristika bilja.
2. Video sam u zooshopu divne skalare koji nemaju po celom telu krljusti nego su te povrsine nepravilne i matirane i na moje pitanje prodavcu da li su ribice zdrave odgovorio je potvrdno. Zbog boniteta prodavca interesujeme da li je to uobicajna pojava ili je znak mozda nekog bivseg obolenja.Skalari su bili jeftiniji nego uobicajno.
Hvala na odgovorima unapred !
__________________ DusanN
|
|
|
Aca Pirana Zaslužni član

|
Poslato: 05.02.2003 u 18:41 | IP Prijavljen
|
|
|
Postoje i dijamant ili perla skalari ali nisu mat vec imaju neki vid koze po sebi koja je sjajna, uvozni su i kod nas su malo redji sto nije neobicajeno jer nasi ukrstaju svasta!?!
|
|
|
Cira Administrator

|
Poslato: 05.02.2003 u 22:02 | IP Prijavljen
|
|
|
Citiranje: Izvorno poslao 24081949 - 05 Februara 2003
Da bih malo promenio temu postavio bih dva pitanja koja Ćira moze da prebaci ako je moguće kod Biljaka i Skalara.
1. U jednom odgovoru savetovano mi je da pogledam sajt trpica. com vezano za akvarijumsko bilje . Sajt je odlican . Interesujeme kako moze da se izvrsi download slika i karakteristika bilja.
Moram da ponovo vidim ja sam skinuo bazu pre dve godine a primetio sam da je bilo nekih manjih promena sa sajtu (sada su sve stavili na ASP) pa mozda vise nema opcija za download. Provericu i javiti ako nista drugo stavicu na sajt one krece fajlove sa opisima biljka.
__________________ Cira
|
|
|
Aca Pirana Zaslužni član

|
Poslato: 06.02.2003 u 07:08 | IP Prijavljen
|
|
|
Ne znam da li sa farmi u Singapuru ima nekih slika ali ima na resun.com.ch, nesto opreme mada nisam mogao celog da ga otvorim konekcija mi je preko stare centrale pa ne mogu dugo da budem zakacen!!!
|
|
|
Cira Administrator

|
Poslato: 06.02.2003 u 08:21 | IP Prijavljen
|
|
|
Sa tropicinog sajta su uklonili zipovanu bazu biljka ali je imam na disku. Stavicu je na moj sajt pa vas obavestiti o tome kako da je preuzmete.
__________________ Cira
|
|
|
Aca Pirana Zaslužni član

|
Poslato: 06.02.2003 u 22:30 | IP Prijavljen
|
|
|
Opet hvala kolike je zapremine tj, MB fail?!?! Da nemas nesto na cd i mi za klub i radnju kao vodic ako imas sadrzaj i cenu mail mi je!!! hvala!!!!!
|
|
|
Cira Administrator

|
Poslato: 24.03.2003 u 07:47 | IP Prijavljen
|
|
|
Sada sam tek primetio ovu poruku od Ace. Fajlovi sa Tropicinog sajta su nekih 10MB ukupno. Baza i slieke u manjoj + slike u vecoj rezoluciji.
Svako ko zeli da mu posaljem bazu i slike u niskoj rezoluciji neka mi posalje mail na aquaria@sezampro.yu
Cekam 7 dana da se jave zainteresovani pa onda saljem jedan po jedan fajl. Ukupno ih je 5 (340, 503, 541, 621 i 781kb) tj 2,7MB
Slacu po jedan dnevno da ne bi skidanje bilo jako mucno i sporo.
__________________ Cira
|
|
|
Cira Administrator

|
Poslato: 24.03.2003 u 07:52 | IP Prijavljen
|
|
|
Inace sam hteo da okacim slike skalara koje mi je poslao Dusan i zbog kojih je ova tema i zapocela pa evo ih:

Ostale slike mozete pogledati u slikama ili preko ovih linkova (da ne usporavamo jako stranicu)
../slike/dusann_aq2a.jpg
../slike/dusann_aq3a.jpg
../slike/dusann_aq4a.jpg
__________________ Cira
|
|
|