Autor |
|
Acevantura Novi član

Član od: 01.09.2006
Srbija, Beograd Poruka: 8 Pol: Ženski
|
Poslato: 02.09.2006 u 12:11 | IP Prijavljen
|
|
|
Pozdrav svima
Prvo moram da se izvinim sto je slika losa, ali to je slika mog raka. Sledeca ce biti bolja
Kupljen je kao plavi rak. Juce sam dobila male racice, a rak je bio sam u akvarijumu, postavlja se pitanje da li je ova vrsta hemofrodit? Tako mi se cini.
To sam cula, nisam verovala ali ispalo je tacno.
Ostalo sto znam o ovoj vrsti je da zive u grupi nisu ratoborni kao crveni rakovi. Jedina ribica s kojom mogu da budu je kuli kuli, medjutim i ona ce kad tad nastradati.
Dobro bi mi dosao neki savet ili bilo sto po pitanju ove vrste.
Ovo mi je 3 rak. Prvi rak je bio ovaj plavi i ziveo je vise od godinu ipo, mada oni zive oko godinu dana.Imao je 2 cimera zutog puza i kuli kuli. Koju je jednog jutra pojeo jer mu je usla u dvorac. Drugi rak kog sam imala je bio crveni i moram vam reci da su oni mnogo lepsi od ovih ali su osetljiviji i imaju pol taj je uginuo jer nije mogao da se presvuce i pojeo mi je puza (ostala je samo zuta kucica )
Uglavnom, potrebna mi je pomoc sta da radim s rakom i racicima. S obzirom da su racici jako jako jako mali ne bi smela da upalim filter za vodu, zar ne?
|
Povratak na vrh strane  |
|
|
Vaso Zaslužni član

Član od: 03.09.2004
Switzerland, Luzern, Loznica Poruka: 1228 Pol: Muški
|
Poslato: 02.09.2006 u 13:06 | IP Prijavljen
|
|
|
auu, sam naslov plasi! ali dobro ti nama dosla. drugi put sliku smanji na 320x240 ili 640x480 tako ce biti jasnija. sto se tice tvog pitanja nisam ekspert , javice ti se neko sigurno sa odgovorom na tvoje pitanje.
__________________ V A S O
|
|
|
Acevantura Novi član

|
Poslato: 03.09.2006 u 00:53 | IP Prijavljen
|
|
|
Hvala
Nadam se da je sad malo bolja slika
Nadam se da ce se neko ko se razume javiti, jer mi zaista treba pomoc. Svasta se pojavilo u akvarijumu kod racica, ne znam da li da panicim ili ne, da li da vratim raka i upalim filter da precisti vodu
A bas mi je stalo da odgajim racice
|
|
|
Bifrost Član

Član od: 25.07.2004
Srbija, Vrbas Poruka: 67 Pol: Muški
|
Poslato: 03.09.2006 u 02:14 | IP Prijavljen
|
|
|
Ni ja se nesto ne razumem, ali stvarno ne verujem da je i jedan zglavkar hemofrodit. Ali ima nekih dodadaja u koje takodje ne verujem da su neke zene same zatrudnele pa ako moze kod ljudi sto ne bi moglo i kod zglavkara, ukoliko to uopste moze.
__________________ Only those who are brave and pure of heart will be brought up in the air to the palaces of Asgard. They will ride upon the rainbow and fight side by side with the gods on the end of days.
|
|
|
Acevantura Novi član

|
Poslato: 05.09.2006 u 01:25 | IP Prijavljen
|
|
|
sumnjala sam i ja u to, ali racic je sam u akvarijumu i mali su se pojavili
U akvarijumu pored racica su se pojavile razna stvorenja ako tako mogu da ih nazovem. Nema sta da prociscava vodu
sta da radim?
|
|
|
Brainman Zaslužni član

Član od: 09.12.2005
Srbija, Kruševac Poruka: 1441 Pol: Muški
|
Poslato: 05.09.2006 u 02:21 | IP Prijavljen
|
|
|
Daj, promenite ovaj naslov urednici prepadoh se ziv...
__________________ Aqua Art
|
|
|
Nemo Zaslužni član

Član od: 05.11.2004
Srbija, Beograd Poruka: 581 Pol: Muški
|
Poslato: 05.09.2006 u 12:48 | IP Prijavljen
|
|
|
Ne znam, ni ja se bas nesto ne razumem u rakove, ali sam ubedjen da nisu hemafroditi. Mozda je bilo ljubavi u radnji pre nego sto si je kupila.
Mislim da bi mogla da stavis sundjer filter u aq, ali da ga obmotas nekom gustom zenskom mrezastom carapom. Moralo bi da ima cirkulacije vode , samo nemoj da bude jaka.
Kada malisani odrastu mozda cu se javiti da kupim nekoliko, ako budu na prodaju
Pooz i srecno
P.S. Obavestavaj o razvoju malisana
__________________ Nekada sam bio Gnjida, sada sam evoluirao u Nemo
|
|
|
Acevantura Novi član

|
Poslato: 06.09.2006 u 13:41 | IP Prijavljen
|
|
|
izvinjavam se sto sam prepala people
al sam u strasnoj frci, jako mi je stalo da mi uspeju svi racic.
Juce sam izbrojala 11 komada, mada ne znam da li su to svi
Gde ima taj sunjer da se kupi? Prvi put sam u ovakvoj situaciji pa sam sva u haous
Uzela sam ga kad je bio jako jako jako mali. Uzela sam tada 2 komada, ali taj grugi nije prezivo, ne znam da li je bila priprodna smrt ili ne (s obzirom da ovi nisu ratoborni kao crveni rakovi i zive u grupi), mada posluzio se nekim delovima svog cimera ovaj moj rakcic
Nema frke cim budu vidljivi za aparat bice slika
|
|
|
Acevantura Novi član

|
Poslato: 06.09.2006 u 13:43 | IP Prijavljen
|
|
|
valjda sada nije toliko strasan naslov
|
|
|
Aqualogic Novi član

Član od: 05.09.2006
Hrvatska, Đakovo Poruka: 7 Pol: Muški
|
Poslato: 06.09.2006 u 22:44 | IP Prijavljen
|
|
|
u prirodi (Tajland,Singapur) plavi rakovi zive u velikim kolonijama, ali moja preporuka je da ne drzis vise od jednoga zato sto su plavi rakovi teritorijalni, dakle prisvajaju dio prostora samo za sebe, dok sve druge rakove iste vrste na tom prostoru smatraju uljezima. ziv cesto izlazi samo jedan od rakova.
Sto se tice izdrzljivosti prilicno je tolerantan i podnosi veca odstupanja temperature. voda ne bi smjela biti hladnija od 22, a ni toplija od 28C.
__________________ Nepijte vodu, ribe se jebu u njoj!!!
|
|
|
Acevantura Novi član

|
Poslato: 06.09.2006 u 23:23 | IP Prijavljen
|
|
|
da li male racice da hranim svaki dan ili svaki drugi?
ne znam koliko cesto
|
|
|
Branko321 Zaslužni član

Član od: 21.11.2003
Srbija, Beograd Poruka: 129 Pol: Muški
|
Poslato: 13.09.2006 u 11:00 | IP Prijavljen
|
|
|
...Valjda nije kasno za tvoje rakove?!
Posto se i kod mene razmnozavaju, -znam ponesto o njima. Tacno je da je polnost kod njih zanimljiva i nedovoljno poznata. Otprilike da imaju dvopolnost i da svaki moze donositi na svet nove jedinke, ali da je i za to potrebno imati partnera. Nesto slicno kao kod "cvetova". malim (a i velikim) rakovima naj vise pogoduje ziva hrana. Za start ti je na raspolaganju artemija, mikro crvi, ciklopsi i t.d., kasnije enhitreja pa grindale. Kad porastu super papaju proteinsku hranu i skoro da im nista drugo nije ni potrebno. Problem je jedino da i nove jedinke dobiju plavu boju. Iako su izraziti "tertorijalci" uz odgovarajuci ambijent i dobru aeraciju mogu se drzadi u velikom broju u manjim akvarijumima.
__________________ ...Da nam ribe dudu dobro!!!
Pozdrav.
|
|
|
Boki 013 Novi član

Član od: 28.11.2010
Srbija, Pančevo Poruka: 8 Pol: Nije unešeno
|
Poslato: 15.01.2011 u 02:46 | IP Prijavljen
|
|
|
da li mogu sa kornjacama
|
|
|
Nemo Zaslužni član

Član od: 05.11.2004
Srbija, Beograd Poruka: 581 Pol: Muški
|
Poslato: 15.01.2011 u 09:14 | IP Prijavljen
|
|
|
Mogu oni sa kornjacama , ali kornjace ne mogu sa njima :-)
__________________ Nekada sam bio Gnjida, sada sam evoluirao u Nemo
|
|
|