Član od: 28.01.2009 Srbija, Bor Poruka: 6 Pol: Muški
Poslato: 03.02.2009 u 12:11 | IP Prijavljen
Hteo bih da pitam nesto. Ako neko ima tako ubiljen aq kao sto je na slikama sa potpuno zelenom podlogom kako cisti podlogu? Mislim usisavanje i to malo mi je nelogicno da moze da se usisava?
Član od: 26.07.2006 Denmark, København Poruka: 436 Pol: Muški
Poslato: 03.02.2009 u 14:16 | IP Prijavljen
Pozdrav SvetiPetre,
Akvarijumi kao na onim slikama su vise pravljeni zbog fotografije, uzgajati diskuse u takvom AQ je vrlo tesko, da ne kazem nemoguce.
Ja sam npr. podjelio podlogu u mom AQ na jedan dio sa biljkama, i drugi koji je slobodan prostor za plivanje. Na taj nacin je moguce kombinovati diskuse i biljke. Ako te interesuje mozes vise procitati u ovoj temi
__________________ Ima mnogo bogova, ali samo je jedan Štulić
Član od: 16.12.2008 Srbija, Vranje Poruka: 473 Pol: Muški
Poslato: 04.02.2009 u 19:08 | IP Prijavljen
Veliki pozdrav autoru teme Skorasnji sam clan foruma,pa sam tek pre neki dan video temu.Tekst koji je napisao autor teme,je jedan od najboljih i najkorisnijih tekstova o discusima,koje sam procitao.Posto je autor imao za cilj da razbije mitove o discusima,kod mene je uspeo i sugurno cu u buducem aq imati diskuse.
Član od: 16.12.2008 Srbija, Vranje Poruka: 473 Pol: Muški
Poslato: 05.02.2009 u 20:18 | IP Prijavljen
Naravno osim teksta,sve pohvale i za aq STvarno prelep aq Ja imam aq od 200l,100x50x40dvs,pa me zanima da li mogu u njemu da drzim 4 discusa?
Zanima me nije li problem sto ce biti samo 4,posto su discusi jatne ribe?
Pozz
Član od: 26.07.2006 Denmark, København Poruka: 436 Pol: Muški
Poslato: 06.02.2009 u 14:16 | IP Prijavljen
Nije problem drzati samo 4 diskusa. Istina je da su diskusi jatne ribe, i to posebno vazi dok su mladi. Odrasle ribe se bez ikakvih problema mogu drzati i parovima. Ja bi se u ubiljenom AQ od 200 L zadovoljio sa jednim odraslim parom, mada bi i 4 mogla u njemu ziviti bez problema. Uvijek mozes poceti sa vise mladih riba, a kasnije smanjiti na broj koji mislis da optimalan .
__________________ Ima mnogo bogova, ali samo je jedan Štulić
Član od: 29.11.2009 Srbija, Vranje Poruka: 27 Pol: Muški
Poslato: 02.12.2009 u 22:26 | IP Prijavljen
Dobar i sistinit tekst. Moja iskustva su bila slična.
Po pitanju ishrane diskusa potpuno se slažem. Dok sam ih hranio živom hranom i pravljenom hranom na bazi telećeg srca i svega onog što uz to ide, imao sam problema jer je bilo teško održavati higijenu u alvarijumu a i oduzimalo je dosta vremena(usisavanje nepojedene hrane). Sa suvom hranom namenjeom za diskuse problema nisam imao niti sa napredovanjem diskusa niti sa bolestima.
Vi ne možete slati nove teme Vi ne možete odgovarati na poruke Vi ne možete brisati svoje poruke Vi ne možete menjati svoje poruke Vi ne možete praviti nove ankete Vi ne možete glasati na anketama