Poslato: 08.04.2006 u 21:46 | IP Prijavljen
|
|
|
Citiraj: Makarskajk cao ajde malo pojasni jeus li ikrasice koji uvjeti su im potrebni za mrijest.....
Sve ribe iz familije Characidae su ikrašice, ova se ne razlikuje. Ikru polažu tako što je razbacuju po biljkama, kod mene po alternateri i bakopi. To se dešava više puta nedeljno pre nego što se upali svetlo. Kada tajmer pogura neonke krene gozba. Koliko sam ih onako sanjiv gledao mužjaci vijaju ženke i i sve izgleda kao prilična zbrka. Možda zato što ne mogu da se osame po parovima, nisam siguran. Nisam se trudio da im spremam vodu niti da ih mrestim, pa dalje od ovoga i nisam otišao. Pretpostavljam da ima malih trikova koje bi valjalo otkriti pre svega po pitanju kiselosti i tvrdoće.
Kod mene su u jako svetlom akvarijumu, a verujem da im prija tamnija sredina. Uostalom kada sam ih prvi put video kod Octopusa izgledale su sjajno baš u takvoj sredini.
Što se tiče slaganja sa drugim vrstama, moje crne tetre su izletele jer su bile veće i brže. Prosto mi se činilo da neću uživati u filigerama dok ih ne ostavim nasamo. I bio sam u pravu. Osim njih u akvarijumu su ancistrusi, gibiceps i jato brohisa.
|