Autor |
|
Rogus Administrator

Član od: 15.10.2003
Srbija, Beograd Poruka: 3446 Pol: Muški
|
Poslato: 30.12.2005 u 12:19 | IP Prijavljen
|
|
|
Jeste to je detalj koji sam zaboravio da pomenem. Na svu sreću istom sam se logikom vodio kada sam naručivao materijal. ABS je dosta skuplji od PVC, možda i deset puta od obične trake. Ali ima firmi koje seku na meru i kantuju punijom PVC folijom takođe mašinski. Tako da ipak verujem da bi i to moralo biti ssvim trajno.
|
Povratak na vrh strane  |
|
|
dr Bouz Zaslužni član

Član od: 16.10.2004
Srbija, Novi Beograd Poruka: 502 Pol: Muški
|
Poslato: 30.12.2005 u 15:22 | IP Prijavljen
|
|
|
moje neko misljenje je da su stvari jasne - gdja-evo - mislim da ste nasli pravog junaka za pegla-poslove - evidentno je da mu to ide od ruke.
p.s. "cuo" sam da radi na "pepsi" - mislim "junak" , a ne pegla.
__________________ Stotinu je bolesti, jedan je doktor
|
|
|
Brainman Zaslužni član

Član od: 09.12.2005
Srbija, Kruševac Poruka: 1441 Pol: Muški
|
Poslato: 30.12.2005 u 18:02 | IP Prijavljen
|
|
|
Pa predpostavio sam da je ABS u pitanju jer ove oblozene table od iverice ne propustaju vlagu, ali... desio mi se priblem da mi je jedan akv.. malo pustao vodu kada ga prepunim tj. preskocim limit i to je curkalo I kap, II kap itd dok mi nije napravilo malu baricu oko 10 ml , znaci stvarno malo , obrisem to kad za dva tri dana pokrivna folija od iverice pocela da se deformise ja zbunjen totalno, kad imam sta i da vidim rupa malo veca od ciode.Nisam mogao da verujem da je upilo toliko vode.
Mislim da je onda treba prvo proveriti ivericu od ostecenja i slicna sanirati i pravac na ABS kantericu i mislim da ce to biti prava stvar bez mazanja i farbaranja...
Jos samo da nam neko ovo potvrdi...
__________________ Aqua Art
|
|
|
Byrkomi Član

Član od: 05.06.2004
Srbija, Beograd Poruka: 57 Pol: Muški
|
Poslato: 31.12.2005 u 12:56 | IP Prijavljen
|
|
|
Zdravo ljudi pozdrav svima imam jedno pitanje i predlog a dali je neko probao da stavi silikon samo na sastavima i dobro malo sire po par milimetara , jer po mojoj proceni iverica ce primiti i popiti i vodu i vlagu samo tamo gde je secena i gde je probusena to jest gde je necet onaj verovatno plastificiran deo ali ja mislim da kada bi se to zastitilo nebi trebalo da ima problema nisam probao ali samo komentarisem po meni bi bilo logicno da to bude to .
__________________ rkomi
|
|
|
Dzoni Logan Novi član

Član od: 24.10.2006
Srbija, Zemun Poruka: 8 Pol: Muški
|
Poslato: 27.10.2006 u 18:45 | IP Prijavljen
|
|
|
Ja i tata smo napravili krov za akvarijum ali smo pogresili kod lampe stavili smo je naopako i zavarili kako to da popravimo  (mala sala)
Sad stvarno napravili smo krov i ispao nam je krivo kako da to popravimo a da nepravimo novi krov ili rasturamo ovaj stari??????
__________________ Munzekonza
|
|
|
Vojazso Zaslužni član

Član od: 05.01.2007
Srbija, Sombor Poruka: 154 Pol: Muški
|
Poslato: 19.01.2007 u 02:42 | IP Prijavljen
|
|
|
Ja sam poklopac pravio sam od laminata, mozete pogledati u galeriji, izgleda super, bar meni! Sve ukupno sa postoljima za neonke dva komada koje sam kupio nove i laminatom izaslo me je i naravno sijalicama izaslo me je nepuinih 2000 din.
Naravno zelim da pohvalim i Vas poklopac, zaista izgleda extra :)
|
|
|
Petar_Kozic Zaslužni član

Član od: 25.04.2004
Srbija, Vinča Poruka: 421 Pol: Muški
|
Poslato: 19.01.2007 u 07:54 | IP Prijavljen
|
|
|
Ja sam napravio isti poklopac kao Cira. Odlucio sam se za isti zato sto sam i pre imao neki ali to je radjeno od neke tanke iverice koja nije imala ni boju ni teksturu, znaci samo obicno drvo. Ja sam pokusao da je zastitim sa uljanom farbom, medjutim dzaba. Posle nekih godinu i malo vise sve je nabubrilo i pocelo da se raspada.
Naravno sada sam napravio novi od "prave" iverice, i planiram da po unutrasnjim sastavima stavim silikona kako vlaga ne bi doprela do ne iskantovanih delova iverice, a takodje cu da stavim dva manja kulera koji se koriste za racunar. Jedan cu staviti sa jedne strane a drugi sa druge, da dobijem neki vid promaje ispod haube. Mislim da ce to pomoci da se ne stvara kondenzacija, a ujedno cu imati i protok vazduha izpod haube. Inace da naglasim da nemam stakleni poklopac na akvarijumu, pa cemo videti kako ce sve to funkcionisai. Neko je spomenuo tu ideju sa kulerima, pa je pitao kako da napravi napajanje za kulere. Ne treba nista vise od obicnog ispravljaca na 12V koji moze da se kupi bilo gde, na buvljaku, u svakoj elektro prodavnici i sl.
Nadam se da ce me posluziti poklopaci da ce trajati ! 
Pozdrav !! 
|
|
|
ŽorŽo Član

Član od: 25.12.2006
Srbija, Lazarevac Poruka: 24 Pol: Muški
|
Poslato: 14.02.2007 u 16:58 | IP Prijavljen
|
|
|
Ja sam poklopac napravio od prohromskih lajsni i od lexana i poklopac ie vrlo lak ali su lajsne sirine 2cm.
__________________ Djole
|
|
|
Beish Zaslužni član

Član od: 25.02.2007
Bosna i Hercegovina, Zenica Poruka: 153 Pol: Muški
|
Poslato: 13.05.2007 u 01:05 | IP Prijavljen
|
|