Član od: 01.03.2005 Crna Gora, Kotor Poruka: 331 Pol: Muški
Poslato: 07.07.2005 u 11:07 | IP Prijavljen
Chini mi se, a nadam se da se ne varam, da sam chitao na ovom forumu da se u akvarijumima preporuchuje sipanje destilovane vode, prije nego one odstajale (varam li se?)... Ako je to istina, interesuje me da li je za akvarijum dobra voda koja se stvori kondezacijom iz klima uredjaja i kojom nesebichno punim brdo flasha svaki dan?
Član od: 28.01.2005 Srbija, Novi Sad Poruka: 165 Pol: Ženski
Poslato: 07.07.2005 u 11:52 | IP Prijavljen
Ne znam za destilovanu vodu, jer je litar destilovane oko 20 dinara ovde u NS, pa ne znam bar da li se to isplati. Ja stavljam obicnu cesmovacu koja stoji dan, dva, posto je i ovako ostavljam za zalivanje biljaka, a sto se klime tice verovatno moze, ali...........mozda i ne bi trebalo?! Ne znam stvarno, sorry
Član od: 07.03.2004 Srbija, Beograd Poruka: 1524 Pol: Nije unešeno
Poslato: 07.07.2005 u 11:59 | IP Prijavljen
Vec smo pricali o vodi iz klima uredjaja davno, i koliko me secanje i pamcenje sluze ona nije dobra za aqarijum..
Sto se tice destilovane vode, i kod nje postoje problemi...
Naime ona je odlicna za odredjene ribe u kombinaciji sa obiccnom, ili odstajalom vodom, citaj za tetre...
Ostalo mozes procitati ovde , ovde, ili iskoristis search i sam malo proceprkas...
Pozdrav!
__________________ U raju je lepo, al u paklu je ekipa...
Član od: 14.01.2004 Brazil, São Paulo Poruka: 868 Pol: Muški
Poslato: 07.07.2005 u 16:04 | IP Prijavljen
Vazno je da se razume da je "Destilovana voda" u stvari demineralizovana voda, dobijena istim principom kao sto je mi akvaristi pravimo jonoizmenjivackim smolama.
Destilacija u pravom smislu reci je jako skupa i ne koristi se vise od 50 godina u industriji.
__________________ S postovanjem,
Emil Beli
http://www.varnus.com
Sic hoc adfixum in obice legere potes, et liberaliter educatus et nimis propinquus ades.
Vi ne možete slati nove teme Vi ne možete odgovarati na poruke Vi ne možete brisati svoje poruke Vi ne možete menjati svoje poruke Vi ne možete praviti nove ankete Vi ne možete glasati na anketama