Član od: 09.12.2005 Srbija, Kruševac Poruka: 1441 Pol: Muški
Poslato: 15.09.2006 u 09:16 | IP Prijavljen
Citiraj: Macak Mackin
Tih tekstova ima veoma malo ,nista a ovdje ima ljudi koji znaju mnogo vise a nece da podijele sa nama SRAM IH BILO !!!
I naravno BAZA RIBA treba da je popunjenija i malo uredjenija ...
I NAGLASAVAM treba uvesti nesto novo mozda elektronski magazin ...
Svi ljudi koji znaju nesto, ne bi non stop pricali i bili glavu oko nekog problema koji se ljudima javlja, znaci ljudi nisu sebicni sto se tice akvaristike...Koliko vidim ovde je skoro svaka tema o akvaristici predjena vise puta, tako da u samom forumu na jedno pitanje ima mnogo vise odgovora, sto je dobro jer su misljenja i iskustva razlicita. Sto se tice samih tekstova, slazem se da treba vise da se pisu, ali nedostatak vremena kod svih ljudi je veliki problem, a i sama tema, jer u samom forumu skoro svaki tekst koji bi mogao da se napise je vec dobro pokriven temom u forumu. Znaci pretrazivac u ruke i trazi Macak sta ti je volja... Sto se tice baze riba, mislim da treba naci one vrste koje nema u bazi...tj. OTVORITI NOVU TEMU SA NASLOVOM: "Ribe koje biste voleli da vidite u bazi riba !!!", znaci kada neki clan ne nadje podatke o toj vrsti, obavesti u toj temi sta bi voleo da vidi, tako da bi clanovi mogli da napisu neki tekst o datoj ribi, sto bi kasnije administratori svtstavali u bazu riba. Ovako bi neki ljudi koji bi hteli da nesto napisu o nekoj ribi, morali da traze da li je ima u bazi pa da pola dana potrose na vreme trazeci ribu koja nedostaje...Mislim da je ovo mnogo laksi nacin da se popuni sama baza. Sto se tice samog elektronskog magazina, mislim da je besmislen u odnosu na kolicinu podataka navedenu na ovom forumu tj. portalu...
Član od: 06.07.2005 Srbija, Jagodina Poruka: 2140 Pol: Muški
Poslato: 15.09.2006 u 20:16 | IP Prijavljen
Citiraj: Brainman
Sto se tice baze riba, mislim da treba naci one vrste koje nema u bazi...tj. OTVORITI NOVU TEMU SA NASLOVOM: "Ribe koje biste voleli da vidite u bazi riba !!!", znaci kada neki clan ne nadje podatke o toj vrsti, obavesti u toj temi sta bi voleo da vidi, tako da bi clanovi mogli da napisu neki tekst o datoj ribi, sto bi kasnije administratori svtstavali u bazu riba. Ovako bi neki ljudi koji bi hteli da nesto napisu o nekoj ribi, morali da traze da li je ima u bazi pa da pola dana potrose na vreme trazeci ribu koja nedostaje...Mislim da je ovo mnogo laksi nacin da se popuni sama baza.
Ok,ideja nije losha.Ukoliko nije problem,ja bih rado dao opise nekoliko americkih ciklida i dolar pirane(Metynnis hypsauschen),uz dobru volju i malu pomoc drugih clanova ukoliko mi nesto promakne. 2. galerija,mada smo o tome vec diskutovali,mislim da je najbolje da otvorimo forum sa slikama aq,nesto kao forum-galerija.
Poslato: 16.09.2006 u 00:17 | IP Prijavljen
Pa ja mislim da bi mnogi clanovi uskakali da se popuni baza riba, ja bih sigurno...Sto se tice galerije, ne bih je menjao jer mislim da je odlicno odradjena, jer polazim od sebe i odlicna je stvar sto u samoj poruci clana na forumu postoji link i mogu da vidim akvarijum od datog clana i mislim da nema mnogo veze na kom se mestu nalazi akvarijum. Sto se mene tice galerija je odradjena bez premca, mozda bih samo sortirao akvarijume ne po datumu nego po dobijenim ocenama...Tako da bi se prvo videli najbolje ocenjivani akvarijumi.
a ima još nekoliko takvih tekstova.....pogledaj u forum 'Tekstovi' - kreni od poslednje strane
I naravno BAZA RIBA treba da je popunjenija i malo uredjenija ...
Na bazi riba se uvek radi.....ali je to jedan zahtevan i nimalo lak posao. Vi uvek možet da pronadjete teksto o nekoj ribi koja vas posebno zanima a o kojoj nije bilo reči na sajtu i prosledite slike i karakteristike....shodno podacima koje baza zahteva....nekome od urednika i eto dobrobiti za ceo kolektiv.....što me podseti na jednu ribicu o kojoj dugujem tekst već neko vreme
Član od: 21.12.2005 Srbija, Zrenjanin Poruka: 703 Pol: Ženski
Poslato: 16.09.2006 u 00:33 | IP Prijavljen
[/QUOTE] 2. galerija,mada smo o tome vec diskutovali,mislim da je najbolje da otvorimo forum sa slikama aq,nesto kao forum-galerija. [/QUOTE]
Kao što je mili Brainman već rekao.......dakle galeriju već imamo tako lepu kakva jeste u kojoj možeš da pregledaš akvarijume nekim redom ili samo aq odredjenih članova i da u vezi njih pitaš, sugerišeš, komentarišeš......ali ima i vazdan tema o aq pojedinaca.....što se nije pokazalo kao naročito pametna ideja jer IMAMO GALERIJU (i naravno opet se ja tu nekako sticajem okolnosti poklopih u priču o ne naročito pametnim idejama....ali taki smo insekti)
Član od: 05.11.2004 Srbija, Beograd Poruka: 581 Pol: Muški
Poslato: 23.11.2006 u 12:56 | IP Prijavljen
Ja ima jedan predlog i ne znam da li je to vec neko prokomentarisao posto ima puno poruka u ovoj temi pa nisam mogao sve da citam.
Kada otvorim stranicu akvaristike kao i ispred http pojavi se kucica. Zar ne bi bilo lepse da se postavi neka riba(skalar, diskus, botija ili neki africki ciklid)?
U padajucem meniju kada hocu da odaberem neki od poslednjih sajtova ja gledam po slicicama i trazim kucicu, a bas bih voleo da se pojavi riba.
Znam da mnogo izvoljevam, ali sta da se radi.
Pooz
__________________ Nekada sam bio Gnjida, sada sam evoluirao u Nemo
Pozdrav svima! Ova poruka je najvise upucena administratorima i urednicima, ali bih voleo da je procitaju svi zainteresovani clanovi i da daju svoje misljenje o ideji. PROBLEM: Validnost informacija iznetih na forumu. Naime, poslednjih nedelja sam intenzivno pratio diskusije na forumu i dosao do zakljucka da je ogromna kolicina informacija u najmanju ruku nepotpuna, a cesto i potpuno netacna. Svestan sam da je nemoguce potpuno resiti ovaj problem, na kraju, forum i jeste mesto gde svako ima prava da iznese misljenje sve dok njime ne vredja nekog drugog clana ili koga vec. Ali, mozda moze da se postepeno uvede neki sistem rangiranja/ocenjivanja pa bi onda svako dobro razmislio pre nego sto se izlupeta samo da bi nesto napisao u okviru date teme. Nedostatak kontrole ovog tipa moze samo da sroza forum i dovede ga na poslednje mesto kada je u pitanju tacnost i pouzdanost informacija. Nije sve u tome da forum ima sto vise clanova. Kod ovakve tematike bitnu ulogu ima i kvalitet postova i kredibilitet njihovih autora. Problem je sto u ovom slucaju nije doslo do poznatog 'kvantitet radja kvalitet'. Tako najvise ispastaju oni najranjiviji - akvaristi pocetnici, zeljni saznanja, puni ideja i potpuno nestrpljivi. Citajuci pojedine poruke, sticu neispravna saznanja koja cesto mogu da dovedu do potpunog razocarenja i njihovog odustajanja od ovog prelepog hobija/nacina zivota (kako za koga:)
Član od: 15.04.2005 Srbija, Beograd Poruka: 1076 Pol: Ženski
Poslato: 20.06.2007 u 21:26 | IP Prijavljen
Meni smeta sto ne mogu sama da brisem svoje slike iz galerije. Generalno mislim da je sajt odlicno uradjen i zamisljen. Nadam se da niko nece ljutiti zbog nasih sugestija, to je jedini nacin da sajt bude jos bolji.
Član od: 15.10.2003 Srbija, Beograd Poruka: 3446 Pol: Muški
Poslato: 20.06.2007 u 22:15 | IP Prijavljen
Neće se niko ljuti, naravno. Nadam se da ovaj sajt neće doživeti sudbinu poput recimo HRaquatice ili bi možda i to bilo bolje nego da se desi ovo što Blue predviđa.
Meni je otac uvek govorio da "Narod zaslužuje vlast koju ima". Bilo je to teško prihvatiti u onim godima, one pogubne (tj najpogubnije) vlasti, ali nije bilo neistinito, baš kao što nije ni danas. Mene očigledno više ne interesuje sudbina ovog foruma, ili da budem bliži istini, nadam se da će ostati valjan i posećen, ali uopšte nisam spreman da se trudim i ulažem svoje vreme. To se isto desilo i sa većinom ostalih urednika. Dakle nema ko da sprovede nove ideje, a kamoli kakve opsežne radove.
Dakle jednostano rečeno, ko ima snage, volje i znanja neka odredi nivo foruma.
Sa druge strane, moje mišljenje je da čovek za većinu stvari koje želi da savlada mora prvo da nauči da razluči trivijalno od suštinskog. To obično znači da pre toga dosta čita. Ono što bi dosta pomoglo nekim budućim čitačima jeste čišćenje krša, no pitanje ko bi se prihvatio da to odradi na nivou celog foruma. Ostalima je ionako svejedno, tu su da ćakulaju i potroše vreme što je takođe njihovo pravo.
Član od: 13.04.2007 Germany, Koeln Poruka: 63 Pol: Ženski
Poslato: 20.06.2007 u 23:23 | IP Prijavljen
Citiraj: Rogus
Mene očigledno više ne interesuje sudbina ovog foruma, ili da budem bliži istini, nadam se da će ostati valjan i posećen, ali uopšte nisam spreman da se trudim i ulažem svoje vreme.
Vidi ,vidi ko je istomisljenik sa mnom?! Ovo da mi je neko pricao ne bih mu verovala.
Sta reci....?
Pa prema ovome mogla bih i ja da budem neki admin. posto isto mislim kao i Rogus a dolazim cesce nego on.(dobra sam nema sta)
Poslato: 21.06.2007 u 01:25 | IP Prijavljen
Hajde kad je već krenulo, baciću karte na sto, pa kud puklo... Evo
poruke koju je napisala MontenegroGirl, meni liči na sprdnji i
zaludjivanje ljudi, što mislim da nije cilj ovog foruma... Udri brigu
na veselje, pa kud puklo... Šta reći posle ovakve poruke ?!?
Blue je u potpunosti u pravu i slažem se sa njim...Validnost
informacija nije više na nekom nivou da bi ljudi stvarno mogli da se
oslanjaju ne iste i tu na scenu stupaju ostali članovi koji su se
povukli u ilegalu i gledaju sve ovo iz prikrajka, treba postaviti
pitanje: ZAŠTO?? Zašto se ljudi sa malo više znanja slabo uključuju u
diskusije, zašto se ćuti odredjenim stvarima... Mislim da su
budalaštine te koje teraju ljude sa ovog foruma ili možda jednostavno
nema više smisla raspravljati o nekim stvarima koji zdušno brane svoje
stavove bez ikakvih činjenica, već se pozivaju na ono "Čuo sam ja to
negde... Rekao mi je prijatelj, a on je baš iskusan ili to je radilo
kod mene godinama..."
Roguse, sećaš se kada smo pričali o nekim stvarima koje su se dešavale
i da su još tada trebale biti odradjene neke promene, jer već tada su
kola kretala nizbrdo...Na svu sreću još nije to u tolikoj meri
raširilo, ali kada vidim tvoj post, gde javno kažeš da nećeš ulagati
svoje vreme, dodje i meni da dignem ruke i da gledam iz pokrajka i
smejem se tudjim postovima... Sećaš se kada sam ja hteo da odem sa
foruma, jer sam došao do stadijuma zasićenja, na šta si mi ti odgovorio
da treba da se borimo protiv bubica, te sada ja tebi kažem probaj da se
izboriš malo protiv tih bubica (ti znaš šta ja radim, pa opet nisam
digao ruke, a mogao sam).
Veliki problem je i sujeta samih akvarista, i do one ogromne reči koja
se piše malim slovom "iZVINITE, pogrešio sam"... Prozvaću i Bobana da
se oglasi, jer je pratio onu temu kada smo lupetali oko karbonata i
bikarbonata (zabluda za Mg i Ca), ali i on je ćutao i nije se
oglašavao, pod geslom da nekog ne uvredi, ali onda se rasprava prenela
kod njega pa smo dobili neke informacije koje se tiču tih stvari...
Mislim da je i on trebao da se uključi i da me iznapušava i kaže "Dečko
bre, izadji iz kratkih pantalona... Nemoj da lupaš..." Naučio bih nešto
lakšim putem, ali ništa se od toga nije desilo... Da se Boban ne nadje
uvredjen, jer ga stvarno smatram akvaristom nad akvaristima, ali ipak
je i on urednik ovog sajta, te mislim da treba da se oglasi...
Što se tiče truda, nije teško napisati jednu ili dve poruke dnevno, ako već znamo da blejimo po netu po ceo dan...
Znam da Ćira ima problema i sa protokom samog sajta, te sam hteo da se
i to pitanje potegne, pa ako je potrebno i da se skupi neka kinta da bi
sajt ostao živ, jer mislim da bi bila OGROMNA ŠTETA da ove informacije
završe na nekom localhostu i da sam sajt ode u zaborav.
Ako svi dignemo ruke i prelazimo preko nekih stvari, onda ovde spasa
nema, ja za sada ostajem da propratim situaciju, jer ne želim da bacim
skoro 2 godine uzalud...
Vi ne možete slati nove teme Vi ne možete odgovarati na poruke Vi ne možete brisati svoje poruke Vi ne možete menjati svoje poruke Vi ne možete praviti nove ankete Vi ne možete glasati na anketama