Autor |
|
Road Član

Član od: 07.07.2004
Srbija, Beograd Poruka: 35 Pol: Muški
|
Poslato: 22.08.2004 u 01:13 | IP Prijavljen
|
|
|
Zeleo bih da procitam vase komentare o ideji za osnivanje Kluba ljubitelja akvaristike u beogradu?
Po meni to nemora da bude profitna ogranizacija nego cisto neko mesto na kome bi se nekoliko buta nedeljno ili mesecno, ili jednom nedeljno odrzavali sastanci, i gde bi mogli da razmenjujemo opremu, biljke, ribice, realizujemo neke ideje koje se nemogu realizovati preko foruma(recimo. o gajenju i razmnozavanju nekih zakonom zabranjenih vrsta). Da svaki clan kluba daje odredjeni postotak od ukupnog troska kluba mesecno i da sve to ima ucinak kao mnogi zapadni akvaristicki klubovi. Klub u kome bi se gajili crvi, artemija, mrestile ribice. Mnogo je bolje nauciti nesto iz prakse nego iz teksta ....
Puno pozdrava ...
__________________ "Posle kise dodje Duga"
|
Povratak na vrh strane  |
|
|
Octopus Gost

Član od: 13.01.2004
Srbija, Beograd Poruka: 1014 Pol: Muški
|
Poslato: 22.08.2004 u 02:46 | IP Prijavljen
|
|
|
Nije bas tako jednostavno kao sto mislis.Postoje neke zakonske klauzule koje je pottrebno ispostovati.Neke od ovih su prilicno slozene.Klub bi imao troskove koje verovatno tesko mozes da zamislis a i bio bi pravno lice tj morao da se pridrzava sijaset zakonskih obaveza.ne kazem da je nemoguce ovo ostvariti ali ja licno sam 15 god unazad sa dosta akvarista pokusavao da ovo napravim.na zalost uvek bi se ponesto isprecilo bilo da je to zakon ili pak ljudska cud.Ljudski faktor nije zanemarljiv jer u ovakvim slucajevima svaki clan ponesto zeli,zahteva i to je obicno pocetak kraja na samom pocetku.Klub mora imati statut i jos dosta toga.Jedan od bitnih pitanja je i gde bi bio.Klub iziskuje dota veliki prostor a znas i sam koliko to ovde u Bg kosta.Ovaj sajt kao sto vidis objedinjuje ljude sa veoma sirokog prostora sto nijedan klub ne moze.
Razmena koju pominjes je zakonski regulisana i Nas zskon je po tom pitanju pomalo cudan.
Interesauje me kojih te to zakonom zabranjenih vrsta gajenje zanima.????Ima li uopste takvih u svetu riba kod nas????.Ja cu ti reci odgovor jer se smatram kao biolog kompetentnim.Iz sveta riba NEMA zabranjenih vrsta za gajenje kod nas.
__________________ Octopus
|
|
|
Bojko Zaslužni član

Cichlidae King
Član od: 31.10.2003
Slovenia Poruka: 2375 Pol: Muški
|
Poslato: 22.08.2004 u 08:50 | IP Prijavljen
|
|
|
Kako osnivati klub,eto pozajmio sam odgovor od Piromana,stvarno jeste istinski:
"Veoma zaj...na i smorna,morate,da registrujete neprofitabilnu organizaciju koja mora da ima adresu sedišta,precedavajućeg i slično."
Tako Piroman iako je to čovjek pun entuzijazma i energije on odustao od takve realizacije.
Najbolje je,onako neformalni skup i to može ,jednako dobro da funkcioniše.
__________________ Lepo je biti akvarista,a najlepše biti Malawijski akvarista
|
|
|
Octopus Gost

|
Poslato: 22.08.2004 u 09:01 | IP Prijavljen
|
|
|
Rekoh ja prilicno zaj.... sto rece Bojko.
|
|
|
Buca Gost

Član od: 21.08.2003
Srbija, Novi Beograd Poruka: 998 Pol: Muški
|
Poslato: 22.08.2004 u 11:01 | IP Prijavljen
|
|
|
Za sad ovaj virtuelni klub funkcioniše dok nas ne provale vlasti a onda smo ga ugasili.
Ne stvarno ispalo je da je internet medijum preko koga se mogu mnogo bolje i mnogo šire ljudi udružiti, razmeniti znanja i organizovati u privremena okupljanja nego da je u pitanju klasična ne-profitabilna, ne-vladina, ne-organizacija
__________________ " Stotinama godina ljudi su verovali da dazdevnjak u bunaru znaci da je voda zdrava i za pice, i svo to vreme niko se nije zapitao gde zapravo dazdevnjaci idu u toalet "
Terry Pratchett, Reaper Man
|
|
|
Rogus Administrator

Član od: 15.10.2003
Srbija, Beograd Poruka: 3446 Pol: Muški
|
Poslato: 22.08.2004 u 11:45 | IP Prijavljen
|
|
|
A imamo i ne-predsedavajućeg, koji se nadam se dobro odmara u Turskoj.
Ko zna možda uskoro ipak probamo i nešto manje virtuelno. Svaka nova vlast ovde donosi niz mogućnosti, prethodno nepoznatih.
|
|
|
Road Član

|
Poslato: 22.08.2004 u 13:13 | IP Prijavljen
|
|
|
meni je sestra advokat pa se mogu raspitati oko pravne regulative ali kapiram da to nije nimalo jednostavno. Ako bi bio veliki broj zainteresovanih da realizuju ideju otvaranja kluba koji finansiski mogu podrzati projekat bilo bi lakse... Prostor moze da bude i neki iznajmljeni podrum kojicemo naravno mi opremiti. Svakako nek ova tema stoji pa nek svako da svoje misljenje, mozda nas i bude dovoljno da se tako nesto ostvari. Sto se tice recimo predsedavajuceg on se lako moze izabrati od prvih nekoliko organizatora koji ce finaniski ucestvovati a nemora da ima nikakva veca prava od ostalih... Ipak to nebi trebala biti neka stranka nego hobisticki klub.
Nemoze cifra da bude prevelika ako se podeli na nas 20ak
Polagano, mozda nesto i bude :)
|
|
|
Road Član

|
Poslato: 22.08.2004 u 13:15 | IP Prijavljen
|
|
|
Ukoliko bi se tako nesto moglo ostvariti dobro bi bilo naci sponzora ili donatore koji bi smanjili pocetne troskove
|
|
|
Dane Zaslužni član

Član od: 08.05.2003
Makedonija, Gostivar Poruka: 1717 Pol: Muški
|
Poslato: 22.08.2004 u 15:28 | IP Prijavljen
|
|
|
Citiraj: Road sponzora ili donatore koji bi smanjili pocetne troskove
Mislim da je vise akvaristicki reci POCETNA KULTURA TROSKOVA  
__________________ http://www.akvaristika.com.mk
|
|
|
Beli Zaslužni član

Član od: 14.01.2004
Brazil, São Paulo Poruka: 868 Pol: Muški
|
Poslato: 22.08.2004 u 17:38 | IP Prijavljen
|
|
|
Ma sta da se zezas sa zakonom i pravilima i birokratijom. I ovaj forum je klub ljubitelja akvaristike. Sta ce ti vishe :)
__________________ S postovanjem,
Emil Beli
http://www.varnus.com
Sic hoc adfixum in obice legere potes, et liberaliter educatus et nimis propinquus ades.
|
|
|
Octopus Gost

|
Poslato: 22.08.2004 u 17:41 | IP Prijavljen
|
|
|
Road-Nisi mi odgovorio na pitanje Sta je to sto smatras zabranjenim a zanima teda razmnozavas .
|
|
|
StarChaser Zaslužni član

Član od: 09.04.2004
Srbija, Munze Konza Poruka: 1608 Pol: Ženski
|
Poslato: 22.08.2004 u 17:51 | IP Prijavljen
|
|
|
On za sad razmnozava samo kornjache.
Pozdrav Road, nemoj da se ljutish! 
__________________ Zaljubljeni pocetnik
|
|
|
Road Član

|
Poslato: 23.08.2004 u 03:26 | IP Prijavljen
|
|
|
octopuse, nemam nikakvu ideju, niti strast ka gajenju zakonom zabranjenih vrsta, to sam naveo kao primer ...

|
|
|
Octopus Gost

|
Poslato: 23.08.2004 u 09:17 | IP Prijavljen
|
|