Autor |
|
Rogus Administrator

Član od: 15.10.2003
Srbija, Beograd Poruka: 3446 Pol: Muški
|
Poslato: 11.08.2004 u 16:21 | IP Prijavljen
|
|
|
Molimo sve članove foruma da ne zaborave smisao ovog odeljka.
Zamišljeno je da se na ovim stranama vode diskusije o vrstama, kroz teme koje će se polako pojavljivati, dok se podaci u bazi budu uvećavali.
Ovo je mesto gde će se iznositi vlastita iskustva i zaključci o ribama.
Da bi se sačuvala preglednost i upotrebljivost tema, koje će nadamo se koristiti razvoju akvaristike, sve poruke koje se ne budu direktno odnosile na datu vrstu biće brisane.
|
Povratak na vrh strane  |
|
|
Rogus Administrator

|
Poslato: 14.08.2004 u 22:15 | IP Prijavljen
|
|
|
Molimo sve članove foruma, da se strpe sa pokretanjem tema o ribama koje ih interesuju.
U cilju postizanja ujednačenosti, uskoro će verovatno biti dostupan formular koji će moći da popune članovi foruma i koji će po pregledu i eventualnoj reviziji biti aktiviran od strane administratora.
|
|
|
Nenad Zaslužni član

Član od: 05.05.2003
Makedonija, Gostivar Poruka: 1432 Pol: Muški
|
Poslato: 15.08.2004 u 04:12 | IP Prijavljen
|
|
|
Primljeno na znanje! A i... odlicna ideja (kao sto se i ocekuje, na ovom forumu ne moze biti bilo sta lose!) 
__________________ www.akvaristika.com.mk
|
|
|
Buca Gost

Član od: 21.08.2003
Srbija, Novi Beograd Poruka: 998 Pol: Muški
|
Poslato: 15.08.2004 u 11:18 | IP Prijavljen
|
|
|
Ipak upozorenje za svaki slučaj da se neko ne bi zaneo Nenade, pa se raspisao o nebitnim stvarima.
__________________ " Stotinama godina ljudi su verovali da dazdevnjak u bunaru znaci da je voda zdrava i za pice, i svo to vreme niko se nije zapitao gde zapravo dazdevnjaci idu u toalet "
Terry Pratchett, Reaper Man
|
|
|
Dane Zaslužni član

Član od: 08.05.2003
Makedonija, Gostivar Poruka: 1717 Pol: Muški
|
Poslato: 15.08.2004 u 13:22 | IP Prijavljen
|
|
|
UF.. dobro je... opravdano sam se drzao komentara.
Slazem se sa vama, pa gde bi samo stigli ako se raspisemo o nebitnim stvarima.... u haosu
__________________ http://www.akvaristika.com.mk
|
|
|
Nenad Zaslužni član

|
Poslato: 15.08.2004 u 18:38 | IP Prijavljen
|
|
|
Svakako Buca! Baza mora da bude sredjena. Zamislite, dolazi pocetnik na sajtu, i naravno, najlakse mu je prvo otvoriti bazu. A u bazi - sve i svasta!
Formular je jako dobra zamisao, tako ce se obezbediti "uniformnost" poruka, bice lepse, a sto je najvaznije - prakticnije. Tekstove moze spramati svako ko za to ima mogucnost (citaj: znanje i iskustvo) i zadrzi ih dok se baza ne sredi i ne srede se uslovi da se informacija oblavi.
Jos jedan predlog administratorima i moderatorima: Kad neko posalje temu za neku ribu, moze se ta tema pokazati ljudima koje drze ili znaju vise o doticnoj vrsti (znamo otprilike ko sta drzi), tako da ce oni moci da provere date podatke i po potrebi dodaju nesto.
|
|
|
Buca Gost

|
Poslato: 15.08.2004 u 20:30 | IP Prijavljen
|
|
|
Još Nenade samo da Ćira, kad stigne, napravi taj obrazac.
A ovo drugo, pa mislim da bi to zahtevalo još jednu bazu, bazu toga ko šta drži. A to bi samo dodatno komplikovalo stvari.
__________________ " Stotinama godina ljudi su verovali da dazdevnjak u bunaru znaci da je voda zdrava i za pice, i svo to vreme niko se nije zapitao gde zapravo dazdevnjaci idu u toalet "
|
|
|
Bojko Zaslužni član

Cichlidae King
Član od: 31.10.2003
Slovenia Poruka: 2375 Pol: Muški
|
Poslato: 15.08.2004 u 21:40 | IP Prijavljen
|
|
|
Da Baza riba mora biti ogledalo tog sajta,jer valja li baza sve valja.To jeste logički.
Ali taj sajt posječuje puno ljudi,akvarista,koji isto znadu podosta stvari o kojoj vrsti,več opisani i sami imaju želju,da iznesu neke svoje poglede,iskustva.
Pa sam ja mislio,ako je to moguče,da bi se nekako uradio i neki oddeljak,gdje bi se takva iskustva i iznjela,nalik nekim stranim sajtovima.
Ako je moguće,jer svaki akvarista,ja tako mislim,volio bi iznjeti i svoja videnja i iskustva.Sa tim činom eto on aktivno nastupa ,a po mom uvidu i baza bi bila bogatija na informacijama.
__________________ Lepo je biti akvarista,a najlepše biti Malawijski akvarista
|
|
|
Nenad Zaslužni član

|
Poslato: 16.08.2004 u 00:38 | IP Prijavljen
|
|
|
Ma ne, Buca, mislio sam da kada administratori ili moderatori proveravaju informacije, konsultuju se sa ljudima koji imaju tu vrstu. Narocito sa iskusnijima. A za to ne treba da kompliciramo sa jos jednom bazom. Mislio sam, otprilike znamo ko sta drzi... i znamo ko koliko zna. 
|
|
|
Rogus Administrator

|
Poslato: 16.08.2004 u 01:10 | IP Prijavljen
|
|
|
Svako ko želi da napiše neku temu slobodnim stilom ima za to forume Tekstovi, Ribe i Ribe mrest.
Naravno, sva dosadašnja iskustva i postovi mogu biti uzeti u obzir prilikom popunjavanja baze, kao što je već učinjeno sa nekim vrstama. I svakako da će biti mnogo lakše ako nas članovi podsete na neke dobre teme koje bi se možda preskočile.
U bazi ipak treba da budu podaci široko prihvaćeni za vrstu i u što većoj meri oslobođeni ličnih pogleda. Posle prve teme kao baze trebalo bi da slede komentari i pogledi.
|
|
|
Nenad Zaslužni član

|
Poslato: 16.08.2004 u 01:42 | IP Prijavljen
|
|
|
Svakako. Bilo ko da pise temu za odredjenu vrstu, treba dooobro da "proceslja" literaturu i net. Rekao sam da mozemo da pomognemo, ne da saljemo vlastita iskustva i stavove. Vlastita iskustva mogu samo da pomognu. (Zamislite komentar u stilu: "Predivna ribica!" ili "Najbolja ribica!" !!!   
|
|
|
Buca Gost

|
Poslato: 16.08.2004 u 20:11 | IP Prijavljen
|
|
|
Pa i takvi komentari su nečije iskustvo, meni se najviše dopadaju komentari tipa '' joj kakva ružna riba '' ili '' vidi našta liči ''   
Mislim da za takve komentare imamo forum i tu ima mesta za svakog i svačije mišljenje koliko god bilo smešno ili ozbiljno.
|
|
|
Bojko Zaslužni član

Cichlidae King
Član od: 31.10.2003
Slovenia Poruka: 2375 Pol: Muški
|
Poslato: 16.08.2004 u 22:07 | IP Prijavljen
|
|
|
Svakako ja nisam imao takvih komentara u glavi.Kako god pogledamo teorija i praksa idu skupa,ali ponekad zna da praksa krene svojim putem i to možda pravilnijim od teorije.I sad ako neko napiše,primjerice radi:ta se riba mresti tako i tako,i to nekim svojim primjerom i potvrduje,to bi trebalo ozbiljno razmotriti i naravno,ako je to istinski i pravilno dopuniti bazu riba.
__________________ Lepo je biti akvarista,a najlepše biti Malawijski akvarista
|
|
|
Nenad Zaslužni član

|
Poslato: 17.08.2004 u 00:02 | IP Prijavljen
|
|
|
Izuzeci se desavaju uvek, tako da bilo cije licno iskustvo ne mora da bude pravilo.
Postoji jos jedan nacin moguce pomoci : Nalazenje informacija na pretrazivacima za neku vrstu, i onda slanje linkova. Tako ce administrator dobiti na vreme, i brze ce moci sastaviti tekst sumirajuci informacije sa raznih izvora.
Sve u interes naseg foruma! 
|
|
|