Autor |
|
Igi Zaslužni član

Član od: 01.03.2005
Crna Gora, Kotor Poruka: 331 Pol: Muški
|
Poslato: 26.06.2006 u 01:26 | IP Prijavljen
|
|
|
Ostavio sam jednu GroLux od 18W da bude upaljena cijelu noc... Prije ovoga primjetio sam da ikre vise nema na kamenju ali kribenzisi i dalje brane svoju teritoriju... Moguce je da su je zalijepili za unutrasnju stranu lista jer sam gledao zenku kako to pokusava cijelo vrijeme... Vidjecemo sutra da li ce i dalje da brane svoj coskic...
|
Povratak na vrh strane  |
|
|
Igi Zaslužni član

|
Poslato: 26.06.2006 u 19:33 | IP Prijavljen
|
|
|
I dalje cuvaju svoju rupu i primjecujem ikru na unutrasnjem dijelu lista... Nema druge ribe u radiusu od 20-tak cm..
|
|
|
Igi Zaslužni član

|
Poslato: 28.06.2006 u 15:49 | IP Prijavljen
|
|
|
Mrijest uspio! Upravo sam dosao kuci sa posla i vidim da su iskopali novu - manju rupu na par cm od prethodne u njoj se nalaze nedefinisani zivotinjski oblici velike glave i repa kojim non stop mashu! Roditelji i dalje tjeraju sve radoznalce sto dalje od ovog mjesta! Predivno ih je gledati!
|
|
|
Noik Zaslužni član

Američki ciklid - VIP
Član od: 06.07.2005
Srbija, Jagodina Poruka: 2140 Pol: Muški
|
Poslato: 28.06.2006 u 16:46 | IP Prijavljen
|
|
|
Bravo Igi ,znam kako je kada se neka riba izmresti.I ja sam tako uzivao posmatrajuci mlada multispinose.Pokushaj samo da odrzish sto veci broj mladih u zivotu.
pozz
|
|
|
Igi Zaslužni član

|
Poslato: 03.07.2006 u 16:22 | IP Prijavljen
|
|
|
Ima oko 30-tak malih... I dalje se nalaze u zajednickom akvarijumu... Sada vec plivaju u jednom cosku, a roditelji ih odrzavaju u zivotu stiteci ih od drugih napasnica... Ovaj mrijest i odgoj ce proci bez moji pomoci jer nisam na vrijeme reagovao, a i zelim da vidim koliko roditelji mogu da spasu u ovakvim okolnostima...
Interesuje me svake koliko se odigrava mrijest kribenzisa, posto ako je na 30 dana kao sto negdje procitah, interesuje me sto ce da rade sa ovim malcima za 20 dana dok budu polagali ikru ili ce prvo ove male da "izvedu na pravi put u zivotu" pa tek onda da se polaze nova ikra?
|
|
|
RISbo Zaslužni član

Član od: 10.03.2006
Bosna i Hercegovina, Sarajevo Poruka: 495 Pol: Nije unešeno
|
Poslato: 04.07.2006 u 12:38 | IP Prijavljen
|
|
|
ZA Malke2-neznam kako bi se kribovi ponasali sa tetrama u vecem aq ali u mom su "ubili" 10neonki...a nisu ni bili blizu mrijesta
|
|
|
Igi Zaslužni član

|
Poslato: 09.07.2006 u 03:20 | IP Prijavljen
|
|
|
Veceras sam uspio da prebrojim svega 6 zivih koje je majka i dalje cuvala od ostalih riba, ali sam isto tako primjetio odredjen umor kod nje... Naime, svaku noc je ostavljeno manje svijetlo da bi roditelji mogli da cuvaju prvo ikre pa sad i male i nakon 13 dana od mrijesta, prvimjetio sam da je dosta ribica "nestalo"... Od masu polozene ikre prebrojao sam oko 30-tak malih, da bi veceras nasao svega 6... Odlucio sam da male premjestim u 9-to litarski akvarijum koji sluzi samo za ovakve sluchajeve.. Imam jedan 60-to litarski u kome se nalaze mlade zivorotke sa par nesto vecih primjeraka (stari 2 mjeseca) pa nisam htio da ih izlazem tom riziku...
U ovih 9 litara postoji samo svijetlo, a vjerovatno cu im ubaciti i jedan sundjer filter...
Da li sam nesto pogresno ucinio? Da li ih je dovoljno hraniti Serinom suvom hranom za male ribice? Imate li jos neki predlog?
|
|
|
Igi Zaslužni član

|
Poslato: 10.07.2006 u 22:03 | IP Prijavljen
|
|
|
Poslije 36h uginulo je 6 od 8 (ipak sam ih 8 prebacio) malih kribenzisa i jos 2 miruju u malom akvarijumu... Do kad ce oni biti zivi, nazalost ne znam...
|
|
|
coa. Zaslužni član

Član od: 29.10.2004
Srbija, Munze Konza Poruka: 1801 Pol: Muški
|
Poslato: 31.07.2006 u 23:41 | IP Prijavljen
|
|
|
Mali krib se bori sa granulom koju ne moze da proguta iz jednog zalogaja:

__________________ Akvarijum Centar
|
|
|
Florim Zaslužni član

Član od: 29.06.2006
Makedonija, Gostivar Poruka: 329 Pol: Muški
|
Poslato: 20.10.2006 u 22:36 | IP Prijavljen
|
|
|
JA imam 2 kribenzisi masko zenka so paroti i sve je ok. sad ke kupim mali akvarium od 60l za niv.Fala Dane za KRIBENZISITE.
__________________ Planted tank
|
|
|
Dane Zaslužni član

Član od: 08.05.2003
Makedonija, Gostivar Poruka: 1717 Pol: Muški
|
Poslato: 20.10.2006 u 22:44 | IP Prijavljen
|
|
|
Nema na sto Florim .
__________________ http://www.akvaristika.com.mk
|
|
|
Bubush Zaslužni član

Član od: 28.06.2006
Srbija, Subotica Poruka: 260 Pol: Muški
|
Poslato: 21.10.2006 u 20:04 | IP Prijavljen
|
|
|
imam pitanje vezano za kribenzise,kako bi se oni slagali sa borcem,colisom gupi,moli,ancitrus...
hvala
__________________ http://www.ciklidi.net
|
|
|
Noik Zaslužni član

Američki ciklid - VIP
Član od: 06.07.2005
Srbija, Jagodina Poruka: 2140 Pol: Muški
|
Poslato: 21.10.2006 u 20:16 | IP Prijavljen
|
|
|
Gadno,meni su cepali limun tetre.Mislim da bi borci gadno prosli sa njima,zbog dugih peraja koja zivciraju kribove.Kod mene,muzjaku kolise su pojeli pipke-peraja.Sa ancistrusom nema nikakvih problema,a za ove zivorotke nisam siguran.Iako sam imao loshe iskustvo sa karakterom kribova,i dalje ih volim i nadam se da ce jednoga dana opet zaplivati u jednom od mojih akvarijuma.Inace,lepo su se slagali sa patuljastim americkim ciklidima.
|
|
|
Bubush Zaslužni član

Član od: 28.06.2006
Srbija, Subotica Poruka: 260 Pol: Muški
|
Poslato: 21.10.2006 u 20:28 | IP Prijavljen
|
|
|
uf,neznam pravim ukrasni od 200 l.pa bi da probam tu kombinaciju,colisa i borac su vec zajedno u nazalost za sada 45 l.ali ce biti prebaceni u veliki.
a tamo bih da probam sa mladim parom kribenzisa.a da jos nisu u punoj velicini i da su vec spremni za mrest itd.
tj.da im agresivnost nije na najvecem nivou..pa da se eventualno malo sviknu.
__________________ http://www.ciklidi.net
|
|
|