Autor |
|
_ZoSo_ Član

Član od: 20.05.2009
Srbija, Kragujevac Poruka: 38 Pol: Muški
|
Poslato: 27.05.2009 u 10:49 | IP Prijavljen
|
|
|
Dario, hvala puno na odgovoru. Znaci li to da moram da kupim jos jedan cupic
za njega? Gde da ga postavim jel treba na drugom kraju akvarijuma? I
jos nesto ovde kod nas su u pet shop-ovima nestrucni pa ne mogu da
razlikuju muzijaka od zenke . Pa kako da znam kako izgleda muzijak (za zenku znam da treba da ima ruzicasti stomak, valjda )
|
Povratak na vrh strane  |
|
|
Dario Administrator

Ciklid - matori ;)
Član od: 27.02.2006
Srbija, Beograd Poruka: 3055 Pol: Muški
|
Poslato: 28.05.2009 u 11:47 | IP Prijavljen
|
|
|
Pozeljno je vise pecinica u aq,na razlicitim mestima naravno,razlika je velika izmedju muzjaka i zenke,ali ako kupujes mlade ribe tesko je odrediti ako nemas nekog iskustva zato predlazem da uzmes dva tri primerka.
Muzjak
Zenka
__________________ Istina je tamo negde........
Koristite pretragu.......s'rch
|
|
|
_ZoSo_ Član

Član od: 20.05.2009
Srbija, Kragujevac Poruka: 38 Pol: Muški
|
Poslato: 01.06.2009 u 21:41 | IP Prijavljen
|
|
|
Hvala Dario jos jednom! Kupio sam jos jednog kribenzisa nazalost nisam mogao da nadjem odgovarajuci cup tj pecinicu tako da ga ovaj malo veci cim ga ugleda, juri ga do besvesti po akvarijumu dok se ne zamori (inace aq je 120l) Izgleda da je u pitanju jos jedna zenka tek sam juce video posto je pocela da siri rep i nije spicast. Tako da sada imam 2 zenke koje se ne podnose. Ova mucenica kada je ova veca isprepada pocne da mi napada druge ribe, tako da sam morao da je stavim u manji aq... Ne znam da li sam pogresio sto u startu nisam stavio jos jednu ili dve pecinice... U svakom slucaju bacio sam se u potragu za muzijakom, pa ako neko ima i ako je iz Kragujevca nek se javi (posto u pet sopovima imaju samo zenke).
|
|
|
Oldspice Novi član

Član od: 03.09.2009
Srbija, Obrenovac Poruka: 5 Pol: Muški
|
Poslato: 12.09.2009 u 23:11 | IP Prijavljen
|
|
|
Hteo bih da pitam nekog iskusnijeg,ja sam prvi put kupio ovu ribicu,uzeo sam jednu zenku danas,ali mi ona nekako ceo dan miruje u jednom mestu,ne pliva mnogo...Da li je to normalno i da li im je potrebno neko vreme da se priviknu na novu sredinu? Hvala
|
|
|
Dario Administrator

Ciklid - matori ;)
Član od: 27.02.2006
Srbija, Beograd Poruka: 3055 Pol: Muški
|
Poslato: 13.09.2009 u 17:13 | IP Prijavljen
|
|
|
Zoso, svaki kribenzis izgleda kao zenka dok ne poraste 5-6cm.
Oldi, moras malo da citas,sve pise uglavnom,moras uzeti vise primeraka i postaviti pecinice.
__________________ Istina je tamo negde........
Koristite pretragu.......s'rch
|
|
|
Oldspice Novi član

Član od: 03.09.2009
Srbija, Obrenovac Poruka: 5 Pol: Muški
|
Poslato: 14.09.2009 u 00:04 | IP Prijavljen
|
|
|
Dario,hvala na informaciji :) U najskorije vreme cu kupiti jos nekoliko njih...Inace,ova je pocela normalno da se ponasa,valjda se privikla.Nasla je sebi i skloniste...Pozz
|
|
|
Davor_M Novi član

Član od: 24.02.2009
Bosna i Hercegovina, Zenica Poruka: 4 Pol: Muški
|
Poslato: 26.10.2009 u 12:56 | IP Prijavljen
|
|
|
Pozdrav svima.
Prije 5 mjeseci kupio sam 10 kribensis-a, kasnije se dalo primjetit da imam samo 2 muzijaka. Jedan par se citavo vrijeme odvajao od ostalih, bio je zauzet sa kopanjem pjeska ispod jedne glinene saksije. To je trajalo nekih 2 mjeseca jer corydoras im je svaki put pjesak vracali nazad . Sinoc pak primjetih da je zenka bacila ikru koliko ne mogu rec jer ima ih zaljepnjenih na zid saksije a i u pjesku. Zanima me dali ce im ostali stanovnici AQ. smetati, unutra se nalaze 2 kuli kuli, 2 ramirezi-a, 5 ancistrus-a (mjesec dana stari), 3 corydoras i ostalih 8 kribova.
__________________ Pijte više mlijeka a manje nafte!
|
|
|
Davor_M Novi član

Član od: 24.02.2009
Bosna i Hercegovina, Zenica Poruka: 4 Pol: Muški
|
Poslato: 26.10.2009 u 17:53 | IP Prijavljen
|
|
|
Ovo je zenka

ovo muzijak

__________________ Pijte više mlijeka a manje nafte!
|
|
|
Sivi vuk Zaslužni član

Član od: 27.06.2006
Srbija, Beograd Poruka: 454 Pol: Muški
|
Poslato: 26.10.2009 u 18:15 | IP Prijavljen
|
|
|
nece im niko smetati niti smeti prici jer su kribenzisi vrlo vrlo oprezni i borbeni roditelji. ni ja nisam to znao ali kada sam ih kupio rekli su mi iskusniji akvaristi da su totalno lude ribe po tom pitanju. znaci u stanju su da bukvalno prebiju tri puta vecu ribu od sebe tako da slobodno ne brines. neznam sta bi trebalo da se desi pa da kribenzisima neko pridje u leglo. zovu ih ''kvocke'' zbog toga!
__________________ jypiiii
|
|
|
Neske Zaslužni član

Član od: 09.03.2008
Srbija, Beograd Poruka: 123 Pol: Muški
|
Poslato: 26.10.2009 u 20:19 | IP Prijavljen
|
|
|
Ne samo i ribu,vec su i mene napadali kad sam im uzimao male!
|