Član od: 19.04.2009 Srbija, Beograd Poruka: 25 Pol: Muški
Poslato: 10.07.2011 u 18:31 | IP Prijavljen
Da vas uputim, imam u aq odraslog sijamskog algojeda koji je malo čini mi pre agresivan i maltetirao je jednog koridorasa koji je nažalost moju uginuo e sad da li njegovom zaslugom to ne znam. Mene zanima pošto planiram da udomim jedno 5-6 barbus tetrazona da li će biti tu problema. Unapred zahvalan
Član od: 19.04.2009 Srbija, Beograd Poruka: 25 Pol: Muški
Poslato: 11.07.2011 u 13:10 | IP Prijavljen
Aq mi je od 60l, a što se tiče stanovnika neke sam raselio tako da su za sad ostali samo jedana moli, jedan matori ancistrusi i naravno sijamski algojed. Znam da je možda mali aq za sijamca ali ne verujem da je to jedini razlog tolike njegove agresije. U slučaju da i njega iselim, a ne bi želeo, treba mi onda predlog za drugu ribicu koja tako dobro tamani alge i da li barbus tetrazona mogu u tu litražu aq.
Član od: 12.07.2011 Srbija, Sombor/Beograd Poruka: 1 Pol: Muški
Poslato: 12.07.2011 u 02:08 | IP Prijavljen
Posto već imaš Ancistrusa, pokušaj nabaviti Otocinclusa (koju god varijantu uspeš pronaći Otocinclus vestitus/Otocinclus macrospilus/Otocinclus affinis) Kod nas ih je jako teško pronaći jer ih obično akvarijumske radnje dobijaju iz uvoza. Mala je ribica (2.5 - 3.5cm) i dosta druželjubiva. Pogledaj po internetu kakve uslove zahteva, da ti sad ne kucam ovde sve što već sigurno ima napisano.
__________________ Osmeh je jedna kriva linija koja je u stanju ispraviti mnoge stvari :)
Član od: 29.05.2011 Srbija, Zrenjanin Poruka: 42 Pol: Muški
Poslato: 12.07.2011 u 10:29 | IP Prijavljen
Akvarijum u kom se drze barbusi moraju da imaju mnogo prostora
za plivanje jer su oni veoma aktivni plivaci. Posto su jatne ribe treba
ih imati bar 6 u jatu. Kad ih ima manje ili kad su sami onda cesto
znaju da nasrnu na neku ribu i da im gricnu peraje (npr skalaru).Pa sad ako mislis da ima uslova u tvom aq onda kupuj i naseljavaj. POZ
Vi ne možete slati nove teme Vi ne možete odgovarati na poruke Vi ne možete brisati svoje poruke Vi ne možete menjati svoje poruke Vi ne možete praviti nove ankete Vi ne možete glasati na anketama