Član od: 30.12.2006 Srbija, Kruševac Poruka: 9 Pol: Muški
Poslato: 22.03.2011 u 16:53 | IP Prijavljen
Juče sam u prodavnici pazario filter masu sličnu filter materijalu za kuhinjski aspirator. Reših da ga dodam u kanister filter. Kada sam otvorio filter primetio sam da bio-sunđer upšte ne dihtuje valjano i da je "prljavština" prošla kroz sloj aktivnog ugljena i sloj keramičkih perlica u prvoj komori i ispunila drugu komoru (u kojoj se i nalazi bio-sunđer). Na površini bio-sunđera formirala se sluzava skrama. Bio-sunđer sam oprao u akvarijumskoj vodi, a ostale elemente odstajalom vodom. Bio sunđer sam vratio na njegovo mesto i primetio da postoji luft između njega i unutrašnjeg zida komore. Zato sam na dno prve komore i pregradnog zida stavio ukrojeni komad kupljenog filtera preko njega sam dodao keramiku pa opet sloj filter mase pa aktivni ugalj i na kraju ponovo tanji sloj iste bele filter mase. Stegao, pritegao i pustio u pogon bez čišćenja creva. Pretpostavljam da je lošim filtriranjem deo prljavštine koji nije imao mehaničku filtraciju napravio sloj algi u crevima. Nisam imao vremena da ovog puta čistim i creva. Nadam se da će sada zbog postojanja mehaničkog filtera situacija krenuti na bolje.
Verujem da je ovaj Resun CY-20 bio bacanje para.
Hvala svima koji su mi pružili savete i podršku za istrajavanje u ovom lepom hobiju.
Vi ne možete slati nove teme Vi ne možete odgovarati na poruke Vi ne možete brisati svoje poruke Vi ne možete menjati svoje poruke Vi ne možete praviti nove ankete Vi ne možete glasati na anketama