Član od: 28.02.2011 Srbija, Beograd Poruka: 5 Pol: Ženski
Poslato: 28.02.2011 u 23:26 | IP Prijavljen
koje ribice mogu drzati sa japankama? potrebno mi je da znam koje tacno vrste smem sa njima drzati. za sada imam 3 japanke i cistaca,planiram da nabavim veci akvarijum i da ubacim jos neke ribice,a ne znam koje smem mesati sa japankama,a da mi ne uginu od hladne vode koja japankama prija ili da se ne pokolju medjusobno molim vas nek mi neko sto brze odg... hvala u napred :)
Član od: 07.08.2008 Srbija, Beograd Poruka: 464 Pol: Nije unešeno
Poslato: 28.02.2011 u 23:45 | IP Prijavljen
cistace, i to je to. i druge vrste japanki :) eventualno koi sarani, al oni cim porastu, malo vise, a porastu vrlo brzo ko konji, moze da se desi da postanu agresivni i da napadnu japanke, te ih, bar u akv-u ne treba mesati. i, to je to :)
Član od: 07.08.2008 Srbija, Beograd Poruka: 464 Pol: Nije unešeno
Poslato: 01.03.2011 u 01:15 | IP Prijavljen
skalaru treba temperatura vode oko 26-27 stepeni, a japankama 20-22. plus su skalari ciklidi i teritorijalni su i kad malo porastu htece svoju teritoriju (oko 50 l za jednog odraslog skalara, otprilike), i onda ce postati agresivan i napdace japanke. japanke po prirodi nisu teritorijane i ne umeju da se brane pa ih skalar uglavnom nalupa. moze i dosta da ih osteti, tj da im iskrza peraja i da im i krljust od udaraca odvali, a i da ih ubije. dok su mali svi i dok ima mesta jos i nekako, ali posle par meseci kad porastu tesko da ce da idu zajedno.
i jos jedan razlog : japanke zato sto su hladnovodne imaju zastitnu sluz oko tela i ako je temperatura vode veca njima se ta sluz "topi" pa su podlozne bolestima, a samim tim ce se i skalar razboleti, tako da je ipak bolje ne mesati ih ni kao male. s druge strane, skalar je iz toplih voda pa ako ga drzis u ledari zivece dosta krace i nesrecnije, a posle nekog vremena ce verovatno i umreti :|.
Član od: 09.01.2010 Republika Srpska, Banja Luka Poruka: 287 Pol: Muški
Poslato: 01.03.2011 u 14:48 | IP Prijavljen
Najbolje ti je da japanke same drzis, mogu i sarani nema
problema, a netreba ti ni cistac, jer one stalno kopaju po
mulju i jedu zaostalu hranu, a cistaci su toplovodne ribe i one
ce patiti u hladnoj vodi..
A ni slucajno da stavljas algare sa njima, oni obozavaju
njihovu sluz i stalno ih lizu i povrijedjuju ih...
Tako da ti je najbolje da su japanke same podesi im sve
optimalne uslove i bice srecni i ti i one naravno.....
Pozzzzz...
Član od: 01.03.2011 Republika Srpska, Prijedor Poruka: 9 Pol: Ženski
Poslato: 01.03.2011 u 15:03 | IP Prijavljen
Citiraj: Bojan Naerac
Najbolje ti je da japanke same drzis,
mogu i sarani nema
problema, a netreba ti ni cistac, jer one stalno kopaju po
mulju i jedu zaostalu hranu, a cistaci su toplovodne ribe i one
ce patiti u hladnoj vodi..
A ni slucajno da stavljas algare sa njima, oni obozavaju
njihovu sluz i stalno ih lizu i povrijedjuju ih...
Tako da ti je najbolje da su japanke same podesi im sve
optimalne uslove i bice srecni i ti i one naravno.....
Pozzzzz... smileys/smiley17.gif">
Vi ne možete slati nove teme Vi ne možete odgovarati na poruke Vi ne možete brisati svoje poruke Vi ne možete menjati svoje poruke Vi ne možete praviti nove ankete Vi ne možete glasati na anketama