Član od: 06.02.2011 Srbija, Odzaci Poruka: 5 Pol: Muški
Poslato: 07.02.2011 u 18:49 | IP Prijavljen
Posto sam pocetnik u akvaristici, voleo bi da mi neko iskusniji odgovori na poneko pitanje.
Imam akvarijum od 25 - 30 litara i u njemu 5 prugastih barbusa, koji mi se jako svidjaju, 2 muljasa i jednog puza (mislim da je to jabucar, veliki zuti). Biljaka nemam.
To tako funkcionise vec tri - cetiri meseca, a sad sam pribavio akvarijum od 80 litara (60cm x 40 cm x 45cm sa zakosenim ivicama) i u njega bi posadio biljke i voleo bi ga nastanim sa barbusima i ksifoima.
Za pocetak bi hteo da znam kako se slazu ove dve vrste, i koje vrste biljaka da rasporedim u akvarijum.
Član od: 05.02.2010 Srbija, Novi Sad Poruka: 92 Pol: Nije unešeno
Poslato: 07.02.2011 u 19:28 | IP Prijavljen
Na prvom mestu pazi da ne preteras sa brojem ribica.Zatim treba da znas sto je vise tetrazona to se vise bore za mesto u grupi,a manje gledaju druge ribe.Ja sam imao 10 komada sa ksifoima i platikama,i nije bilo problema vrednih pomena.Sa druge strane oni umeju da budu bezobrazni,pa mozes da ocekujes po neki problem u vidu cupkanja repa muzjaka ksifoa.Ja bih,da sam na tvom mestu dodao jos par tetrazona i 6-7 razbora,ili ako bas hoces muzjaka i par zenki ksifoa.
Sto se bilja tice,biraj neko srednjeg i malog rasta,i da moze da funkcionise u uslovima koje mozes da priustis(hranljiva podloga,osvetljenje,CO2,prihrana).
Pozdrav
__________________ Ko se bude bavio akvaristikom 100 godina,zivece dugo!
Član od: 06.02.2011 Srbija, Odzaci Poruka: 5 Pol: Muški
Poslato: 07.02.2011 u 20:14 | IP Prijavljen
Svidja mi se predlog sa razborama. Upravo sam pogledao slike te vrste i zanimljive su, narocito Rasbora heteromorpha - Klinolisa razbora. Nadam se samo da barbusi nece praviti probleme ako dodam jos 2-3 komada, posto su ovi veci u odnosu na one koje bi mogao da kupim sada.
Vi ne možete slati nove teme Vi ne možete odgovarati na poruke Vi ne možete brisati svoje poruke Vi ne možete menjati svoje poruke Vi ne možete praviti nove ankete Vi ne možete glasati na anketama