Aktivne temeAktivne teme  Prikaži spisak članova forumaSpisak članova  Pretraga forumaPretraga  PomoćPomoć
  RegistracijaRegistracija  PrijavaPrijava

Navigacija na sajtu

Statistika
Osoba na sajtu: 14
Gostiju: 9
Robota: 5
Članova: 0
Broj članova: 9223
Najnoviji korisnik foruma: Pićentije
Najviše poseta: 65
Dana: 05.09.2010
Članova [0], Gostiju [63]

Poslednjih 10 poruka
Vidi zadnju poruku Pomoc - Varijetet skalara
Autor: Bojan_Knj
Forum: Ribe - Mrest

Poslata: 06.09.2010 u: 12:55

Vidi zadnju poruku kvalitetna hrana.
Autor: Sarcevb
Forum: Ribe - Ishrana

Poslata: 05.09.2010 u: 12:01

Vidi zadnju poruku Oglas - menjam sakalre
Autor: Pterophyllum
Forum: Mali oglasi

Poslata: 02.09.2010 u: 00:51

Vidi zadnju poruku Oglas - Velika ponuda biljaka
Autor: Cuti panjkovicu!

Poslata: 01.09.2010 u: 11:44

Vidi zadnju poruku Temperatura vode za japanke i zebrice????
Autor: Extra strong
Forum: Voda

Poslata: 31.08.2010 u: 20:29

Vidi zadnju poruku mahovina
Autor: Fricky`88
Forum: Biljke

Poslata: 30.08.2010 u: 16:56

Vidi zadnju poruku Kvalitet vode
Autor: Bojan Naerac
Forum: Voda

Poslata: 29.08.2010 u: 17:57

Vidi zadnju poruku Oglas - veliki visak
Autor: Dušan79

Poslata: 28.08.2010 u: 16:04

Vidi zadnju poruku Priprema za diskuse
Autor: Burda
Forum: Opremanje slatkovodnog akvarijuma

Poslata: 28.08.2010 u: 02:44

Vidi zadnju poruku Anubias nana - Nana
Autor: Fricky`88
Forum: Baza biljaka

Poslata: 27.08.2010 u: 19:59

Traži

Web www.akvaristika.org

Ribe - Mrest
 Akvaristika » Ribe - Mrest
Tema Naslov: Mrest Skalara - HITNO! Pošalji odgovorDodaj temu
Skok na forum  
Autor
Poruka Predhodna tema | Sledeća tema 
Bojan_Knj
Član

Član

Član od: 07.02.2010
National Flag of Srbija Srbija, Knjazevac
Poruka: 56
Pol: Nije unešeno
Poslato: 19.04.2010 u 23:26 | IP Prijavljen Citiraj Bojan_Knj

Kupio sam dva skalara od decka koji je dva puta nalazio ikru u zajednickom akvarijumu od stotinak litara. I ja sam ih gledao u tom akvarijumu, videlo se da su upareni, jer je u njemu bio i treci veliki skalar kojeg je ovaj veci (za koga mislimo da je muzjak) non-stop maltretirao kad kod bi se priblizio polovini na kojoj se nalaze upareni skalari. Skalari su stari oko godinu dana. Ja sam im stavio kupu, i prebacio ih u maticni akv od 60l u kojem su sami. Vec drugi dan posle transporta (u toku noci, sinoc) zalepili su ikru za kupu (oko 700-800 komada). Predhodni dan su je zajedno cistili. Sada, na smenu perajima provetravaju ikru (otprilike, od 60 sekundi, provetravanje je 40 sekundi a 20 sekundi pauziraju i tako non-stop). Upaljeno je svetlo (ikra je na onoj strani kupe do koje ne dopire direktna svetlost), temperatura je 28 stepeni. Sinoc sam ugasio svetlo oko 23h a upalio ga danas u 12h tako da su se izmrestili u tom intervalu, ne znam kad, a pobelelo je zadnji put kad sam bio kod njih (oko 23h znaci 12h otprilike posle mresta) oko 50 ikri, ne mogu tacno da procenim jer je zenka stalno jede i sklanja. PITANJA:
1.Da li je to par? Ponasanje: Branili teritopriju u zaj.akv, zajedno cistili kupu, sada zajedno provetravaju, ili i dalje postoji mogucnost da su to dve zenke?
2.Da li da stavljam Saporex (to imam)? Akvarijum je 60l, ima spoljni filter. Parametre vode nisam merio, ali Ph je oko 7-8.
3. Ako do sutra ujutru pobeli sva ikra, da li da odustajem od tog para (star je oko godinu dana), da stavim list koji bih kasnije stavio u manji akvarijum, ili da pokusam ponovo u tom mresnom akvarijumu.
Forum zeza, jedva udjem na sajt, molim za brze i precizne odgovore. Unapred hvala, pozdrav.
Povratak na vrh strane Verzija za štampu Vidi Bojan_Knj's Lični podaci Traži ostale poruke čiji je autor Bojan_Knj

Sasa007
Zaslužni član

Zaslužni član

Član od: 27.05.2006
National Flag of Bosna i Hercegovina Bosna i Hercegovina, Shamac
Poruka: 511
Pol: Muški
Poslato: 20.04.2010 u 13:43 | IP Prijavljen Citiraj Sasa007

Ja mislim da jeste par, a za ova druga dva pitanja nisam siguran. Ali na trece pitanje da sam na tvom mjestu iako pobijeli kra ja nebih odustajao.
Povratak na vrh strane Verzija za štampu Vidi Sasa007's Lični podaci Traži ostale poruke čiji je autor Sasa007

Bojan_Knj
Član

Član

Član od: 07.02.2010
National Flag of Srbija Srbija, Knjazevac
Poruka: 56
Pol: Nije unešeno
Poslato: 20.04.2010 u 14:28 | IP Prijavljen Citiraj Bojan_Knj

Prodje vise od 24h od kad sam uocio ikru (od mresta koliko je proslo nikad necu znati jer se odigrao nocu), zenka posklanjala svu pobelelu ikru (vide se praznine na kupi), ali opet, zadovoljan sam koliko je ostalo, 400-500 sigurno, mozda i vise. Znaci li to da je ona definitivno oplodjena? Sem Saporexa imam i FMC, al ne znam da li da stavljam uopste neki preparat ili da pustim prirodu da radi svoje, aeracija je prejaka, plus i skalari non stop perajima masu oko ikre. Ovo mi je prvi mrest, garant ce se desiti nesto nepredvidjeno, jer kako sada stvari teku, ovo je laksi mrest od gupike. Naspram Trihogastera koga konstantno mrestim vec duzi vremenski period, ovo za sada lici na decju igru. Videcemo
Povratak na vrh strane Verzija za štampu Vidi Bojan_Knj's Lični podaci Traži ostale poruke čiji je autor Bojan_Knj

Bojan Naerac
Član

Član

Član od: 09.01.2010
National Flag of Bosna i Hercegovina Bosna i Hercegovina, Banja Luka
Poruka: 74
Pol: Muški
Poslato: 26.07.2010 u 14:22 | IP Prijavljen Citiraj Bojan Naerac

Definitivno jeste par.
a ipak nemoj se ti zu previše miješati, pusti dea sve ide
prirodno, tako uvijek najbolje ispadne.
a što se foruma tiče i mene nervira njegova sporost, al šta da
se radi, valjda će biti bolje!!
Povratak na vrh strane Verzija za štampu Vidi Bojan Naerac's Lični podaci Traži ostale poruke čiji je autor Bojan Naerac Poseti galeriju akvarijuma čiji je autor Bojan Naerac

Skok na forum  

Ako želite da pošaljete odgovor na ovaj niz, uloguj
Ako još niste član foruma, rešenje je registracija

Pošalji odgovorDodaj temu

Verzija za štampu Verzija za štampu
Vi ne možete slati nove teme
Vi ne možete odgovarati na poruke
Vi ne možete brisati svoje poruke
Vi ne možete menjati svoje poruke
Vi ne možete praviti nove ankete
Vi ne možete glasati na anketama

Ova strana je generisana za 0.5293 sekundi. Powered by SOOP Portal version Raven RC2