Autor |
|
Miki rakac Novi član

Član od: 13.02.2010
Crna Gora, Podgorica Poruka: 8 Pol: Muški
|
Poslato: 06.03.2010 u 20:56 | IP Prijavljen
|
|
|
Zdravo! Imam dva pitanja! Zna li ko za pumpu RS ELECTRONICAL 1800F 1500l/h? Narucio sam je preko Ebay-a bez ikakve prethodne konsultacije i cekam je svakog dana.
Pitam jer brinem za kvalitet a usao sam u ozbiljniji projekat(350l aq) mada je ovaj potez mozda i neozbiljan ali u Podgorici ne postoje potopne pumpe slicne vrste sem onih obicnih kojim nije potreban filter, ne mogu se sjetiti kako se zovu...! Na slici za pumpu je bio nacrtan krovni filter i izgleda da je namijenjena za njih! Meni je to bilo odlicno rjesenje jer jos nisam bio izabrao filtraciju i...napravio sam k.filter. od pleksiglasa zbog tezine u obliku vodopada (stiropor, lijepak za plocice i farba za beton u istom stilu kao i 3D becground u kombinaciji sa crnom pzadinom) Da razjasnim, rupice za odvod nisu odozdo nego sa strane tj prednja strana filtera. eto ja malo opsirno
Drugo pitanje je da li je krovni filter 55*20*10 tj od 11litara dovoljan za ovaj aq? ukoliko bi se i pumpa dobro pokazala kad stigne :)
|
Povratak na vrh strane  |
|
|
Fricky`88 Zaslužni član

Član od: 14.02.2010
Srbija, Zeleznik Poruka: 133 Pol: Muški
|
Poslato: 06.03.2010 u 21:02 | IP Prijavljen
|
|
|
ja licno mislim da je malo 11litara filter na aq zapremine 350L, i jos ako prepunis aq ribama, puno ces morati da ga cistis, al bolje ista nego nista, a ovo za pumpu te nista nisam razumeo, nekako si ga zamrsio. Ali ti lepak za plocice u aq nebi preporucio (ako dolazi u dodir sa vodom) jer u njemu imapuno krecnjaka koji ce stvrdnjavati vodu a i ko zna sta jos...
|
|
|
Miki rakac Novi član

|
Poslato: 06.03.2010 u 23:44 | IP Prijavljen
|
|
|
Za pumpu samo pitam je li ko cuo za nju, valja li sto i protok od 1500 l/h da li je dovoljan? Hvala na savjetu... znam da je premalo 11 l al pomislih da mozda za krovne filtere to nije neki problem, ne znam zasto mi to pade na pamet! ??
A za lijepak za plocice sam citao ovdje u nekim temama i zakljucih da je ok jer se dostini dobro pokazao! Ali sad si me dobro zamislio...
|
|
|
Pejc Zaslužni član

Član od: 23.03.2004
Srbija, Niška Banja Poruka: 526 Pol: Muški
|
Poslato: 07.03.2010 u 08:27 | IP Prijavljen
|
|
|
Postavi ti nama lepo slike da vidimo o cemu se konkretno radi pa ces dobiti konkretne savete.
__________________ La vita è bella
|
|
|
Miki rakac Novi član

|
Poslato: 07.03.2010 u 11:46 | IP Prijavljen
|
|
|
ovo je pumpa
a ovo je "vodopad"
|
|
|
Miki rakac Novi član

|
Poslato: 07.03.2010 u 11:49 | IP Prijavljen
|
|
|
Izvinjavam se zbog velicine slike ali ne znam kako to da podesim!
|
|
|
Fricky`88 Zaslužni član

|
Poslato: 07.03.2010 u 12:02 | IP Prijavljen
|
|
|
sve mi se cini da si to zakomplikovao bas bas... Mnogo jednostavnije bi bilo da si napravio obican spoljni stakleni filter, bez puno peripetija i majstorenja. Dzabe te slike, ipak bar ja nemogu da razumem sta si naumio, prva slika je zbunjujuca sa toliko strelica la se shvata poenta ali ova druga nikako, vise mi lici na DIY radijator nego na vodopad    Ja nebih stavljao da mi preko tog lepka za plocice prelazi voda, a kolko mi se cini tako ce da ide. A i ta farba za beton mi ne uliva poverenje, ko zna kakva je, mozda ispusta neke stetne materije...
|
|
|
Fricky`88 Zaslužni član

|
Poslato: 07.03.2010 u 12:04 | IP Prijavljen
|
|
|
a mogo si da kupis i obicnu fontansku pumpu, i ustedis para, preko e bay ti postarina izadje skuplja nego proizvod...
|
|
|
Miki rakac Novi član

|
Poslato: 07.03.2010 u 15:02 | IP Prijavljen
|
|
|
U pg nema ni tih fontanskih pumpi! Bar ih ja nisam nasao! Meni se izgled radijatora svidja ! Za farbu i lijepak za plocice sam opet procitao da su sasvim ok, da ne ispustaju nista stetno! Zbog toga sam izabrao njih ali sta znam... ako neko ima s njima iskustva nek napise nesto,a i o krovnom filteru gore navedenih dimenzija!!
|
|
|
ExVrisak Zaslužni član

Član od: 26.01.2009
Srbija, Plandište Poruka: 638 Pol: Muški
|
Poslato: 08.03.2010 u 00:19 | IP Prijavljen
|
|
|
Imam pumpu,skoro istu,protoka 1200 litar na sat i filter od oko 2 litre,takodje krovni na 75 litara i radi mi odlicno.Sto se tice keramickog lepka i boje za beton NA VODENOJ BAZI,to je vec klasika i svi to stavljaju u akvarijum,a sto se krovnog filtera tice,to je nuzno zlo i varijanta koju treba izbegavati ako postoji neka druga.
__________________ O Boze,jos samo par hiljada litara i smiricu se obecavam :-)
|
|
|