Član od: 01.11.2009 Srbija, Novi Sad Poruka: 11 Pol: Muški
Poslato: 20.02.2010 u 11:09 | IP Prijavljen
Posle nekoliko godina opet pravim akvarijum,kazite mi molim Vas nesto oko treseta u filteru gde se stavlja,kako da li dugo boji vodu i koliko ga je i da li ga je potreno u podlozi.
Član od: 14.02.2010 Srbija, Zeleznik Poruka: 133 Pol: Muški
Poslato: 20.02.2010 u 11:46 | IP Prijavljen
Ja u filter nebi stavljao treset! Stavis perlon vatu, keramicke kugle ili valjke kao fiolosku filtraciju, neki sundjer kao mehanicku i aktivni ugalj kao hemijsku filtraciju, naravno sve te medijume razdvojis sa perlon vatom ili sundjerom. Treset mozes da stavis ispod podloge, znaci na dno pa preko njega pesak 2-3mm granulacije ako zelis ubiljen akvarijum sa dosta bilja, i zahtevijieg bilja...
Član od: 17.09.2009 Srbija, Kragujevac Poruka: 104 Pol: Muški
Poslato: 20.02.2010 u 13:45 | IP Prijavljen
Koliko ja znam, ako imas treset u podlozi, onda je apsolutno nepotrebno stavljati ga u filter... Posto se treset jedino stavlja u filter kako bi zakiselio vodu i dao joj boju... A imas ovde dosta tema koje govore o tome kako je najbolje staviti treset u podlogu, koji treset, sta jos, blablabla.... Baci pogled, ima dosta odlicnih tema koje govore o podlozi, CO2 i svemu zivom sto ce ti olaksati zivot
Vi ne možete slati nove teme Vi ne možete odgovarati na poruke Vi ne možete brisati svoje poruke Vi ne možete menjati svoje poruke Vi ne možete praviti nove ankete Vi ne možete glasati na anketama