Član od: 19.02.2010 Srbija, Niš Poruka: 2 Pol: Muški
Poslato: 19.02.2010 u 14:47 | IP Prijavljen
ribice mi se cesu o kamenje u akvarijumu ja sam pre 3 dana stavljao lek saproex(malahitno zeleno, arkiflavin hlorid, bakar hlorid, bakar sulfat)u kombinaciji sa lekom za ihtiofrijazu...medjutim stanje se samo pogorsalo razboleli su se i torokatumi koji su bili zdravi, jutros je uginuo jedan od raspadanja peraja a drugog sam odvoji i njemu je sve gore...imam i molija sa vatom na ustima...molim za hotan savet:(
Član od: 14.02.2010 Srbija, Zeleznik Poruka: 133 Pol: Muški
Poslato: 19.02.2010 u 14:54 | IP Prijavljen
Pa ne trebas da muckas i eksperimentises sa lekovima ako nisi siguran u to, bolje lepo stavi lek npr sera mycopour za gljivicne i kozne bolesti ili tetrin general tonic kad vidis prve simtome a sad neznam dal im mozes puno pomoci, sve zavisi koliko je bolest uzela maha, al vec su poceli da crkavaju. Posto si pre 3 dana stavljao lek probaj da promenis 1/3 vode i stavi soli (mozda ce da pomogne) i podigni temperaturu pa sta ti bog da...
Član od: 19.02.2010 Srbija, Niš Poruka: 2 Pol: Muški
Poslato: 19.02.2010 u 15:20 | IP Prijavljen
tako su mi rekli u radnji da stavim lekove...da li da odvojim torokatuma i molija? i da li da im dam neki antibiotik posto se ovom raspadaju peraja i koji bi antibiotik bio adekvatan?
Član od: 14.02.2010 Srbija, Zeleznik Poruka: 133 Pol: Muški
Poslato: 19.02.2010 u 15:37 | IP Prijavljen
Kod mene je taj serin mycopour izlecio ksifa za par dana i to samo jedna doza, isto je bio kao tvoj moly. Obe su ti kozna oboljenja, uzmi lek protiv koznih oboljelja i stavi dozu i izvadi ugalj iz filtera ako ga imas ili zeolit. A mozes da pokusas i kao prethodno sto sam ti napisao. Mada bi ja posavetovao da sacekas da se javi neko iskusniji da ili potvrdi ili opovrgne moja uputsva...
Vi ne možete slati nove teme Vi ne možete odgovarati na poruke Vi ne možete brisati svoje poruke Vi ne možete menjati svoje poruke Vi ne možete praviti nove ankete Vi ne možete glasati na anketama