Član od: 09.01.2010 Republika Srpska, Banja Luka Poruka: 287 Pol: Muški
Poslato: 26.12.2010 u 10:36 | IP Prijavljen
Meni je stakleni, baš extra, a ako ti se nesviđa stavi ga iza
akvarijuma da se nevidi, a na tržištu ima toliko filtera pa
možeš da izabereš šta hoćeš.
Vodi se onom parolom(ako neznaš šta je dobro, znaš šta je
skupo).
Član od: 11.03.2008 Srbija, Vrbas Poruka: 2275 Pol: Muški
Poslato: 27.12.2010 u 02:23 | IP Prijavljen
jedino sto bi donekle moglo da se meri sa staklenim filterom je kanister filter ali je veoma skup i mislim da se nesto adekvatno litrazi tvog akvarijuma ne proizvodi. sa druge strane stakleni filter se koristi vec dugi niz godina u akvaristici i pokazao se kao veoma dobar nacin filtracije a uz to je i jeftin.
Član od: 15.08.2011 Crna Gora, Podgorica Poruka: 1 Pol: Muški
Poslato: 15.08.2011 u 20:18 | IP Prijavljen
Pozdrav svima.
E ovako, imam isti problem ali pravo da vam kazem nista mi nije jasno iz vasih tekstova...
Niko od vas nije objasnio sta se stvarno desava u akvarijumu kada se zamuti voda koliko je to opasno za ribe koje su vec u akvarijumu i koja je reakcija na sve to.
Da li ja koji imam situaciju: akvarijum 150 litara, 25 ribica, fabricka + 2xpotopne pumpe,grijac 200w,drvo koje sam kupio u pet centru za akvarijum braon boje, petrovacki pijesak sa plaze i jedno 4 5 biljki unutar akvarijua,da spasavam ribe ili to za sad moze tako sta ja da radim sad..?
pritom sam jutros primijetio da mi je voda bila blago zabijeljena a kad sam dosao kuci to je bilo prilicno pogorsano stanje, ne zna koliko je alarmantno za mene ali nisam pametan da sam odlucim.
da li neko moze da mi objasni kako se dolazi do ovoga jer mi je sinoc voda bila kristalno cista a jutros vec mijenja svoju ljepotu...
Unaprijed hvala i pozdrav svim clanovima foruma.
Član od: 24.08.2011 Srbija, Novi beograd Poruka: 17 Pol: Muški
Poslato: 25.08.2011 u 17:02 | IP Prijavljen
uzorak mutne, bele vode su jednoceliski organizmi infuzorije prejako svetlo, previse nepojedene hrane. resenje potpunuzamraciti akvarijum na 2 do3 dana, drasticno smanjiti hranu. molim vas izbegavajte sipanje bilo kakve hemije u vase akvarijume i bice sve uredu, povedite prvenstveno racuno o ishrani i osvetljenju akvarijuma. srecno svima.
Vi ne možete slati nove teme Vi ne možete odgovarati na poruke Vi ne možete brisati svoje poruke Vi ne možete menjati svoje poruke Vi ne možete praviti nove ankete Vi ne možete glasati na anketama