Član od: 10.09.2006 Srbija, Beograd Poruka: 87 Pol: Nije unešeno
Poslato: 09.01.2010 u 15:13 | IP Prijavljen
U kuci imam dva akvarijuma. Jedan od 100l, drugi od 120l. U oba imam po 5 skalara, koje sam kupio dok su ibli mali. Sada su naravno porasli i formirao mi se po jedan maticni par u oba akvarijuma. U jednom, maticni par je miran, osim kada polaze ikru, ali i tada samo juri ostale ribe koje pridju bas tom mestu, dok je ovaj drugi maticni par, u drugom akvarijumu potpuno agresivan i to non-stop, a ne samo tokom polaganja ikre. Dakle preostala tri skalara vec danima su zabijeni u cosak akvarijuma u valisneriji i uopste ne smeju da izadju odatle, jer ih ovi divljaci odmah napadaju.
Probao sam danas da taj par prebacim u drugi akvarijum, medjutim i tu cim sam ih prebacio poceli su da maltretiraju druge ribe.
Trenutno sam ih razdvojio, jer mi nista drugo nije palo na pamet, pa sada vise nisu zajedno. Malo su mirniji, mada i dalje ribe beze od njih i videcu da li ce ih opet, sada solo, maltretirati.
Posto znam celu teoriju o tome da jedan skalar ide na 50l i tako dalje, ne morate sve to da mi pricate. Interesuje me samo da li imate neko resenje, kojim bih mogao da spasim preostale skalare od ovog agresivnog para.
Član od: 20.12.2008 Srbija, Beograd Poruka: 418 Pol: Muški
Poslato: 09.01.2010 u 15:38 | IP Prijavljen
Citiraj: Bad Habbit
U kuci imam dva akvarijuma. Jedan od 100l, drugi od 120l.
Posto znam celu teoriju o tome da jedan skalar ide na 50l i tako dalje.
Evo ti si lepo pitao i sam sebi odgovorio!!! Lepo u svakom aq ostavis po jedan maticni par skalara, kad ih vec imas uparene, svi ostali napolje, pokloni ili prodaj nekome ko ih zeli i to je to... Bilo sta drugo savetovati na te litaraze je
Član od: 16.12.2008 Srbija, Vranje Poruka: 473 Pol: Muški
Poslato: 09.01.2010 u 15:41 | IP Prijavljen
Dosta akvarista misli da dobro poznaje karakter skalara,da moze da odredi pol i da provali zasto se ponekad javlja bespotrebna agresivnost,itd.
Ja gajim skalare oko 5 godina i svaki primerak je bio prica za sebe.Neki primerci si mi bili non-stop agresivni,bezobzira da li se mreste ili ne.Neki su skroz mirni i plasljivi i kad se mreste.Moj komsija je imao skalara koji je udarao u staklo kad god bi se neko priblizio akvarijumu.Ako pogledas ovaj i ostale forume,videces da ima mnogo vise teme i pitanja o skalarima nego o drugim ribama.
Vi ne možete slati nove teme Vi ne možete odgovarati na poruke Vi ne možete brisati svoje poruke Vi ne možete menjati svoje poruke Vi ne možete praviti nove ankete Vi ne možete glasati na anketama