Član od: 17.09.2009 Srbija, Kragujevac Poruka: 104 Pol: Muški
Poslato: 05.02.2010 u 04:21 | IP Prijavljen
E ljudi, nasao sam vremena, volje i zivaca i preuredio akvarijum Dosta stvari se uradilo, a jos vise tek sledi...
Slike ce, nadam se za koji dan, pa da mi date jos koji savet i da sredim akvarijum da bude jos bolji No treba mi pomoc ponovo....
Naime, u akvarijumu imam
kardinale x 10
skalare x 6 (znam, ostace samo 2) a tu bih hteo da napomenem da imam jedan maticni par i 4 manja od kojih mi se iskreno svaki ponaosob vise svidja od oba maticna...
botie lokahate x 4
botia macrachanta x 1
muljasa x 7 (4 plateusa ili pelateusa, ne znam tacno kako se zovu i 3 pandice)
pleco x 1
ancistrus x 2
bicolor x 1
Ono sto je najveci problem je to sto sutra uzimam 10 kraljevskih neonki i najverovatnije 5 rodostomusa...
Sta mi savetujete da prvo "leti" iz akvarijuma
(odmah da se ogradim i da kazem da nista nece leteti u kantu, solju i tome slicno... ono sto moze da se proda, prodacu, a ono sto se ne da prodati... poklonicu )
e, da tu je i jedan bunocephalus, ali on je uvek ukopan u pesku Ako mozete, odgovorite sto pre, posto sutra uzimam ribe, pa ne bih da se guse svi zajedno...
Član od: 10.07.2008 Srbija, Beograd Poruka: 1572 Pol: Muški
Poslato: 05.02.2010 u 09:16 | IP Prijavljen
Ja bih ti preporucio da ne zasarenis previse,bolje dokupi Kardinale neko Neonke ili Rodostomuse...To su jatne ribe i nije lepo videti ih ispod 15-ak...Lepse je imati jedno vece jato,nego vise malih.
Poslato: 09.02.2010 u 01:24 | IP Prijavljen
E naziva joj se stvarno ne mogu setiti sad, ali cim se setim, javljam ti obavezno. Mada mozda i ti znas, to je ona biljka ciji listovi jako lice na listove vallisneria gigantea-e a raste iz lukovice. Mislim da je akvarijumska biljka, a ako nije onda sasvim dobro uspeva u akvarijumima, ima je mojih par drugara godinama...
p.s.- moze neki savet, sugestija...? :)
Poslato: 09.02.2010 u 01:29 | IP Prijavljen
Haracine, hvala na savetu, potpuno si u pravu, ali kraljevske neonke mi se mnogo vise svidjaju od kardinala, tako da cu videti da zamenim ove kardinale za neonke... A sta mislis oko samog broja riba, uklopljenih vrsta, to sto sam malo izmesao aziju i ameriku...
Poslato: 09.02.2010 u 01:51 | IP Prijavljen
Ej bre, nemojte tako da pricate o mojoj biljci znate, ona je osetljiva, najvise voli da joj se tepa hahahahahahahahahahahaha
Ljudi, moze li neka kritika? Izgleda li akvarijum bar malo bolje nego na slikama s` pocetka teme...
Ako nije za pohvalu, onda me bar namazite k`o ljudi
Član od: 10.07.2008 Srbija, Beograd Poruka: 1572 Pol: Muški
Poslato: 09.02.2010 u 10:48 | IP Prijavljen
I ja mislim da nije akvarijumska biljka.Sto se broja tice,moze jedno jato od 20-25 jedinki. I mogao bi napred da stavis neku tamniju podlogu napred,ova mnogo bode oci,i posmatracima,a tek ribama.
Poslato: 09.02.2010 u 22:48 | IP Prijavljen
e ljudi, a recite mi ovo, ja sad od rasvete koristim samo jednu gro-lux 36w i jednu wolfram 100w i zadovoljan sam kako mi rade biljke... Mada nije da imam sad neke zahtevne biljke, osim onog echinodorusa, koji je recimo polu-zahtevna biljka... No sad bih stvarno hteo da ubacim glosu u prednji plan, pa ako mi ne bude radila pri ovom osvetljenju, sta mi preporucujete da uzmem od rasvete, a da ima najbolji odnos cena-kvalitet...
Poslato: 10.02.2010 u 00:07 | IP Prijavljen
Nije problem nikakav sa ocuvanjem biljaka... Nije da su tu 15 dana, pa su sad u sansi da riknu... Tu su vec neko vreme i sve napreduju odlicno... Nista nije ni u sansi da propadne, sve napreduje i prezadovoljan sam...
A za podlogu znam... Ne mogu da nadjem ovde u Kragujevcu tamniji kvarc :( :( :(
Nadam se da cu naci nesto skorije...
Vi ne možete slati nove teme Vi ne možete odgovarati na poruke Vi ne možete brisati svoje poruke Vi ne možete menjati svoje poruke Vi ne možete praviti nove ankete Vi ne možete glasati na anketama