Autor |
|
AKatarina Zaslužni član

Član od: 01.11.2008
Srbija, Novi Sad Poruka: 103 Pol: Nije unešeno
|
Poslato: 27.09.2009 u 10:49 | IP Prijavljen
|
|
|
Citiraj: Neske Akatarina koliki si ti napredak napravila u ovom hobiju , to je za svaku pohvalu,od onog prvog akvariujma u kome je bilo svega i svacega do ovog zadnjeg.
Stvarno svaka cast...
  Hvala Neske, vidim da si pratio razvojni put mojih akvarijuma i drago mi je da ti se svidja. Citala sam, ucila i primenila. Ako je rezultat ocigledan to mogu da zahvalim akvaristici. 
__________________ -Don't worry be happy...
|
Povratak na vrh strane  |
|
|
AKatarina Zaslužni član

|
Poslato: 29.09.2009 u 10:56 | IP Prijavljen
|
|
|
Jos uvek tragam za bilkama za prednji plan, ako neko zna nesto sto bi bilo interesantno........
|
|
|
Kupra85 Zaslužni član

Član od: 07.06.2008
Srbija, Borca Poruka: 179 Pol: Muški
|
Poslato: 30.09.2009 u 09:06 | IP Prijavljen
|
|
|
nasla si al nisi nista odgovorila
__________________ http://www.aquaplants.org/showthread...riba-iz-Borče
|
|
|
AKatarina Zaslužni član

|
Poslato: 19.11.2009 u 21:12 | IP Prijavljen
|
|
|
Evo malo slicica posle dva meseca u medjuvremenu bilo je jedno malo sisanje 

Nadam se da ce se i vama svideti 
|
|
|
KlincaVR Zaslužni član

Član od: 16.12.2008
Srbija, Vranje Poruka: 473 Pol: Muški
|
Poslato: 20.11.2009 u 01:04 | IP Prijavljen
|
|
|
Meni se svadja,lepo je za oko nije prenatrpan,deluje bas prirodno.
|
|
|
Riba Zaslužni član

Član od: 02.12.2005
Bosna i Hercegovina, Sarajevo Poruka: 181 Pol: Muški
|
Poslato: 20.11.2009 u 16:13 | IP Prijavljen
|
|
|
super
__________________ http://s2.bitefight.ba/c.php?uid=45301
|
|
|
Gnjurac Član

Član od: 03.06.2009
Srbija, Indjija Poruka: 20 Pol: Muški
|
Poslato: 21.11.2009 u 11:18 | IP Prijavljen
|
|
|
Dopada mi se ,lepo si to uredio. I izbor ribica je super. 
__________________ "Laskavci jesu najgora vrsta neprijatelja"
|
|
|
Carli Zaslužni član

Član od: 09.01.2008
Srbija, Novi Sad Poruka: 139 Pol: Muški
|
Poslato: 21.11.2009 u 11:55 | IP Prijavljen
|
|
|
Pa sta reci ... osim : svakoga dana sve vise u svakom pogledu ... komsinice 
__________________ Markoni
|
|
|
Bradonja Zaslužni član

Član od: 29.01.2006
Srbija, Zemun Poruka: 402 Pol: Muški
|
Poslato: 22.11.2009 u 14:32 | IP Prijavljen
|
|
|
Dpada mi se akvarijum! Ako sam dobro shvatio, sve te biljke uspesno napreduju sa dve ''stedljive'' sijalice? Razmisljam se i ja da ih stavim, pa me zanima koje sijalice koristis (obicne ili koje prijaju biljkama). I postoje li uopste stedljive sijalice predvidjene za akvaristiku? Zauzimaju manje mesta nego neonke, daju vise vati uz manju ili istu potrosnju kao neonke......samo je pitanje kvaliteta takvog svetla.... Zna li neko nesto vise o tome?
__________________ brada
|
|
|
AKatarina Zaslužni član

|
Poslato: 22.11.2009 u 16:19 | IP Prijavljen
|
|
|
Citiraj: Carli Pa sta reci ... osim : svakoga dana sve vise u svakom pogledu ... komsinice 
  Komsija.... uz dobre ucitelje, malo truda, puno ljubavi i nije tesko napredovati. Ne smem vise sebi da dozvolim da nas grad ne predstavljam u lepom svetlu.
|
|
|
AKatarina Zaslužni član

|
Poslato: 22.11.2009 u 16:28 | IP Prijavljen
|
|
|
Citiraj: Bradonja Dpada mi se akvarijum! Ako sam dobro shvatio, sve te biljke uspesno napreduju sa dve ''stedljive'' sijalice? Razmisljam se i ja da ih stavim, pa me zanima koje sijalice koristis (obicne ili koje prijaju biljkama). I postoje li uopste stedljive sijalice predvidjene za akvaristiku? Zauzimaju manje mesta nego neonke, daju vise vati uz manju ili istu potrosnju kao neonke......samo je pitanje kvaliteta takvog svetla.... Zna li neko nesto vise o tome?
Moracu da te razocaram, nisu u pitanju samo dve stedljive, one su tu samo da poboljsaju rast bilja, ne znam tacno koje su sijalice al su zutog spektra i moje bilje uziva pod njima. Ipak tu je i neonska cev -sylvania gro - lux. Svo moje bilje raste i napreduje bez ikakvih hemijskih dodataka. Jeste bila muka da se slika sklopi i doboje lep biljni akvarijum a da se ne bakcem sa CO2, al to mi je bio cilj. Nadam se da sam uspela. 
|
|
|
Bradonja Zaslužni član

|
Poslato: 22.11.2009 u 17:56 | IP Prijavljen
|
|
|
Fenomenalno! Ja imam 4 neonke (18w) i planiram da sve 4 budu gro lux, a mislio sam njima da dodam i 2-3 stedljive sijalice (tako bih postigao da imam 1w rasvete po litru zapremine sto je i vise nego dovoljno). Takodje ne bih voleo da se petljam sa dodavanjem co2(ako bas ne mora). Stavicu samo hranljivu podlogu. Ako kazes da ti biljke super napreduju (a slika sve govori) onda je to sto imas sasvim dovoljno (i ohrabrujuce za mene obzirom da se spremam da oformim biljni aq)
__________________ brada
|
|
|
AKatarina Zaslužni član

|
Poslato: 22.11.2009 u 22:47 | IP Prijavljen
|
|
|
Citiraj: Bradonja Fenomenalno! Ja imam 4 neonke (18w) i planiram da sve 4 budu gro lux, a mislio sam njima da dodam i 2-3 stedljive sijalice (tako bih postigao da imam 1w rasvete po litru zapremine sto je i vise nego dovoljno). Takodje ne bih voleo da se petljam sa dodavanjem co2(ako bas ne mora). Stavicu samo hranljivu podlogu. Ako kazes da ti biljke super napreduju (a slika sve govori) onda je to sto imas sasvim dovoljno (i ohrabrujuce za mene obzirom da se spremam da oformim biljni aq)
Nikola reci cu ti iskreno, ja nisam neki strucnjak i ne razumem se posebno u akvaristiku, ovde na ovom sajtu sam provela sate i dane i mesece pokusavajuci da naucim i primenim to. Svako ima neku drugu metodu i drugo iskustvo. Divila sam se akvarijumima i zelela slican. Mali akvarijum je bio moj pocetak i trnoviti put. Cetiri puta je bio formiran na razne nacine i rezultat je bio katasrofa. Nista mi nije uspevalo. Razne hranjive podloge sam probala, ma svasta sam radila i morala ponovo. Onda sam na moju srecu upoznala nekog ko se bavi akvaristikom 30 godina. Resila sam da i ovaj put poslusam i probam iz pocetka. Rezultat si video. U mojim akvarijumima nema nikakve podloge. Samo sitan sljunak koji sam prala satima. Kod mene sve ide sporije, al je sve prirodno bez ikakvih hemikalija i dodataka. Ovo je samo moje iskustvo, ne zelim da ti ista sugerisem. Uradi onako kako mislis da je najbolje. Pozzzz
|
|
|
Bradonja Zaslužni član

|
Poslato: 22.11.2009 u 23:26 | IP Prijavljen
|
|
|
Rezultat je svakako vidljiv, a bilo bi lepo da i sa nama podelis tajnu koju ti je otkrio taj mag akvaristike - kako tako ubiljen aq uspeva bez ikakvih dodataka (podloga,co2,djubrivo,mnostvo neonki isl...)
__________________ brada
|
|
|