Član od: 07.12.2007 Srbija, Petrovaradin Poruka: 17 Pol: Muški
Poslato: 29.05.2009 u 23:31 | IP Prijavljen
pozdrav!!
Već duže vreme razmišljam o tome da nabavim mladog gavrana ili sivu vranu i da ga gajim u dvorištu.
Da li neko zna gde se ove ptice mogu naći u prodaji. Ili još bolje, gde u okolini NS postoji kolonija (gnezdilište) ovih ptica pa da tamo iz gnezda uzmem jedno mladunče.
Nisam siguran, ali mislim da u Vojvodini gavranova nema ili su veoma retki. Siva vrana je brojnija ali ne znam gde da pronađem kolonije ove vrste.
Član od: 07.08.2008 Srbija, Beograd Poruka: 464 Pol: Nije unešeno
Poslato: 30.05.2009 u 00:00 | IP Prijavljen
to su divne ptice, iako su i strvinari, i mogu se lepo pripitomiti i gajiti. ja licno nisam imala iskustva sa njima, ali moj komsa je imao gavrana gasu, naravno , a nasao ga je kad je ovaj bio polu-operjao i valjda kako je pokusavao da nauci da leti ispao je iz gnezda, te se gegao mucenik kojekude a ovaj ga je odneo kuci da ga macke ne bi skomatale. voleo je da se mazi, nije bezao od ljudi a komsa ga je ''setao'' napolju, svi smo ga mazili i tako to, nije ga drzao ni u kavezu, mogao je da ide na terasu i svugde gde je hteo i nije bezao, a jeo je sve zivo, i na sta napolju naidje i sta god da mu se ponudi (ili ne ponudi) u kuci, zaista divna ptica! :))) naravno, nesreca je u tome sto, ako odleti negde, kod nekog, on se ljudi nece plasiti, ali ce se ljudi mozda plasiti njega, pa tako moze da se desi da ga gadjaju necim i slicno, a on mucenik oce da se mazi, zato budi oprezan. (to se konkretno desilo sa jednom pripitomljenom sovom :| )
inace, nemam pojma gde mogu da se kupe i da li postoji neka odgajivacnica, a nemam pojma ni gde se nalaze kolonije, tako da ti tu nisam od pomoci :|. puno srece u pronalazenju jednog malog gase!!!! :DDDDDD
Član od: 11.03.2008 Srbija, Vrbas Poruka: 2275 Pol: Muški
Poslato: 30.05.2009 u 01:21 | IP Prijavljen
Citiraj: QWERTY
naravno, nesreca je u tome sto, ako odleti negde, kod nekog, on se ljudi nece plasiti, ali ce se ljudi mozda plasiti njega, pa tako moze da se desi da ga gadjaju necim i slicno, a on mucenik oce da se mazi, zato budi oprezan. (to se konkretno desilo sa jednom pripitomljenom sovom :| )
zamisli nekog sujevernog mucenika kome takav gavran sleti na terasu.... ili sova
Član od: 05.12.2003 Srbija, Barajevo - Veliki Borak Poruka: 1185 Pol: Muški
Poslato: 30.05.2009 u 04:30 | IP Prijavljen
Gavrovi jesu kod nas zasticeni! Moze se rukom odhraniti pile i siguran budu da ces dobiti divnog ljubimca, koji je jako jako inteligentan i moze nauciti poneku rec.I to jako cisto da izgovori reci, pa cak i recenice neke prostije. Mana im je to sto maaalo smrde. Indijski gavran je bolje, doduse, i skuplje resenje. Srecno u potrazi. Da, budi obazriv, roditelji su jako agresivni.
__________________ I nije Ancitrus, nego je AnciStrus!!!
Dosada i drugi vidovi razonode
Član od: 07.12.2007 Srbija, Petrovaradin Poruka: 17 Pol: Muški
Poslato: 01.06.2009 u 11:03 | IP Prijavljen
Za sada nisam imao srece u potrazi.
Gavranovi i sive vrane se gnezde negde u ovo vreme (maj) tako da mi je ostalo jos malo vremena da pronađem mladunče.
Inače, u Zoo vrtu u Beogradu sam vodeo jednog Gašu. Čim sam prišao njegovom kavezu i pozvao ga da priđe, odmah je došao. Malo sam ga mazio kroz žičanu ogradu a on skoro zadremao. Divna ptica.
Član od: 05.12.2003 Srbija, Barajevo - Veliki Borak Poruka: 1185 Pol: Muški
Poslato: 04.06.2009 u 12:53 | IP Prijavljen
Javi ako nadjes. trebace ti hrana za rucno hranjenje ptica i dosta vremena da mu posvetis, jer pile mora da jede na vreme...nekoliko puta na dan, u zavisnosti od starosti.
__________________ I nije Ancitrus, nego je AnciStrus!!!
Dosada i drugi vidovi razonode
Član od: 19.02.2009 Srbija, Užice Poruka: 126 Pol: Muški
Poslato: 03.09.2009 u 01:52 | IP Prijavljen
Nemoj uzimati zdravu pticu iz prirode!!! I da nisu zasticenja vrsta, stvarno je bezveze da zatvaras divlju zivotinju u kavez, vec je toliko razlicitih vrsta zivotinja odgajeno u kavezu, i nepoznaju drugaciji zivot, pa je bolje da razmislis o kupovini takvog ljubimca...
Jedini sto bi po meni bilo ljudski, jeste da ako nadjes povredjenu i napustenu pticu, da je udomis (kao sto je slucaj sa Gasom).
Vi ne možete slati nove teme Vi ne možete odgovarati na poruke Vi ne možete brisati svoje poruke Vi ne možete menjati svoje poruke Vi ne možete praviti nove ankete Vi ne možete glasati na anketama