Poslato: 03.05.2009 u 17:05 | IP Prijavljen
|
|
|
Pozdrav svima! Naime imam akvarijum od 240 lit,formiran prije dva mjeseca,dimenzija 100x60x40.Ovo mi je treci akv. u zivotu,privi sam imao pocetkom devedesetih(100l),ali posto sam tad bio mali i malo vise ne odgovoran sve je propalo .Drugi sam dobio od djevojke za rodjendan prije 3 godine (25l), i on mi je bio podsticaj za mali korak za akvaristiku ali veliki za mene U akvarijum sam stavio umjetnu stijenu(koju sam sam napravio od stiropora i ljepila za plocice),podloga mi je od kvarcnog pjeska granulacije od 2 do 5 mm,a debljina same podloge mi je od 3 do 8 cm.U njemu jos imam 2 panja srednje velicine i dva kokosova oraha(jedan kao spilju a jedan kao saksiju ) Filter je externi tetratec ex700,grijac atmanov 300w. Prihvatam svaki prijedlog,kritiku...za uredjenje i dodatnu izmjenu postojeceg stanja Od riba imam 8 skalara, 5 kolisa, 4 trihigastera, 3 ramireza, 2 alkulice,5 sijamskih algara, 10 neonkica.a namjeravam spisak jos malo prosiriti...Od bilja posjedujem 15ak vrsta: limun, amzonku, Anubias barteri var. nana, Ceratophyllym demersum, Cryptocoryne beckettii 'petchii'... Osvjetljenje neonke 4x18w (dve obicne dve red aqua lamp) Evo i koja slika...

|