Poslato: 09.05.2004 u 18:10 | IP Prijavljen
|
|
|
Tužne li priče.
Ali podjimo od početka.M.auratuse prati glasina,da su to jedne od največih agresivca koji potiču iz jezera Malawi.Sad čitajuči neke komentare o toj vrsti,pa ih usporedio sa mojim zapažanjima ta tvrdnja jeste tačna.
M.auratusi su ciklidi iz jezera malawi,iz grupe M'buna.Ti ciklidi su poligamni ciklid,a to znači,da treba mužjaku više ženki,po nekim svedočanjima barem 5 ili još više.
Ti ciklidi trebaju i neki veliki akvarij,zbog ,kakao sam več napisao neke njihove agresije.
I meni se sa tom vrstom isto se desilo ko kod tebe,jednostavno mužjak je ženke koje se nisu htjele mrestiti jurio do smrti.No ja sam imao mladj i od te vrste ali mi mužjak i tu ženku ubrzo nakon dodavanja u akvarij ubio.
Ja ne znam za tvoju situaciju i tvoj odmjer medju polovima ali eto nešto da logićki razmislim.Kod tebe je došlo to ,zbog možda nekog manjeg broja ženki,možda si imao samo par,pa je mužjak ubijao ženke ,kao po tekučem traku.Ili ti pak akvarij premaleni,pa se agresija kod muškarca,zbog nedostatka prostora,još povečala,pa eto uradi to što je uradio.
Da bi nekako rješili tvoj problem,bilo bi mi jako drago,da nešto kažeš o akvariju te i o ostalih žiteljih toga.
Ciklid pozdrav !
P.S.Puno toga o toj vrsti možeš nači i na forumu Ribe-Ciklidi,naslov teme:M'bunaMelanochromis auratus
__________________ Lepo je biti akvarista,a najlepše biti Malawijski akvarista
|