Član od: 04.02.2009 Srbija, Beograd Poruka: 14 Pol: Nije unešeno
Poslato: 10.03.2009 u 22:29 | IP Prijavljen
Na dnu akvarijuma u blizini filtera pojavilo se nesto nalik na larvu. U sredini je mlecno belo i kao da je obavijeno paucinom. Slika br 1. Kada se izvadi napolje izgleda kao neka sluz. Slika br. 2. Takodje moram da napomenem da sam prvo imala problem sa hladnom vodom usled kog se pojavio parazit bele tackice - ich. Akvarijum je danas tretiran Costapurom. Sta da radim, pomozite, volela bih da znam kakva je ovo gamad! Hvala unapred!
Član od: 26.01.2006 Republika Srpska, Banja Luka Poruka: 85 Pol: Muški
Poslato: 11.03.2009 u 00:58 | IP Prijavljen
Jel se pomice ovo? Meni izgleda kao da je mrtvo i da se "uplesnivilo". Ta "paucina" bi mogla da bude neka vrsta gljivica, a kad ti to izvuces iz vode, deluje kao sluz. Ne znam samo na cemu se to nakupilo, nekad se zna desiti da se nakupi na ostatcima nepojedene hrane ili mrtvoj ribi koju nism primetili pa izbacili, ili na nedovoljno prokuvanom i solju obradjenom drvetu u akvarijumu.
__________________ "James T. Kirk was a great man, but that was another life!"
Poslato: 11.03.2009 u 11:26 | IP Prijavljen
Ne pomiče se, našla sam ih 15-ak uglavnom u jednom delu akvarijuma na šljunku, što ne mora da znači ništa jer je tu filter koji ih je možda i povukao. Izgledaju mi kao neki mrtvi punoglavci koji su se uplesnivili tako bi ih najbolje opisala. Drvo nemam u akvarijiumu, ribice koje su uginule sam uredno odmah bacila, a što se tiče hrane mislim da nije ona jer je dno uglavnom čisto tj hrana ne ostaje.
Član od: 27.02.2006 Srbija, Beograd Poruka: 3052 Pol: Muški
Poslato: 11.03.2009 u 11:42 | IP Prijavljen
Sta imas od ribica u aq,nije nemoguce da je mladj od nekih riba koja je uginula,a nije ni nemoguce da je neki insekt polozio jaja po ivicama aq pa larve upale u vodu kada su se razvile,trebalo im je vlazno mesto za razvijanje ali ne i duboka voda za plivanje.
Mada cistaci bi to izeli da je hranjivo,ako imas neke cistace uopste??
Kazes ribice koje su uginule su izbacene,sta se tu desilo,vise ribica odjednom ili??
Meni najvise lici na mladj zivorotki,koje su ili mrtve rodjene ili uginule,a nisu pojedene pa to tako izgleda sada.
Poslato: 11.03.2009 u 13:23 | IP Prijavljen
Imala sam pomor u tri dana uginulo mi je 9 od 14 ribica. U akvarijumu jesu živorotke (ksifo i gupike) , ali mislim da nije to u pitanju, jer sam imala iskustvo i znam kako izgledaju tek rođene ribice, jedino ne znam kako izgledaju mrtvorođene, ali bih rekla da su ova čuda veća od tek rođene ribice. Čistače nemam.
Član od: 27.02.2006 Srbija, Beograd Poruka: 3052 Pol: Muški
Poslato: 11.03.2009 u 14:52 | IP Prijavljen
Kao sto sam i mislio,povedi racuna o aq i njegovom odrzavanju,desilo se sta se desilo i nadam se da se nece ponoviti,pocisti dno dok ne nabavis neke cistace.
Član od: 03.07.2008 Netherlands, Roterdam Poruka: 218 Pol: Muški
Poslato: 11.03.2009 u 21:05 | IP Prijavljen
To sto si nasla su uginule ribice koje su se uplesnavile. Usisaj dno promeni deo vode i tretiraj lekom koji boji vodu u plavo, ( ovde mu je ime EXIT ).
Član od: 11.03.2008 Srbija, Vrbas Poruka: 2275 Pol: Muški
Poslato: 11.03.2009 u 21:20 | IP Prijavljen
slazem se sa dariom i darkonijem, to je nesto u fazi raspadanja e sad da li je ribica ili nesto drugo ne bih znao ali da si imala nekog cistaca ne bi nikada videla tako nesto u svom akvarijumu. moj plekostomus na primer, unisti sve dokaze cak i kad neka riba crkne on je smlati pre nego sto ja primetim da je nema.
Poslato: 12.03.2009 u 13:09 | IP Prijavljen
Hvala Vam puno svima na pomoći! U pitanju je bila mlađ koja se sakrila ispod filtera i ja je nisam videla, a dokaz je to što sam sinoć našla jednu zivu ribicu, kako je mlađ crkavala tako se i pojavljivala po dnu, a ja u bunilu preokupirana belim tačkicama pomislih ko zna koju gadost sam zaradila u akvarijumu! Hvala još jednom! I da kupiću čistača!
Vi ne možete slati nove teme Vi ne možete odgovarati na poruke Vi ne možete brisati svoje poruke Vi ne možete menjati svoje poruke Vi ne možete praviti nove ankete Vi ne možete glasati na anketama