Član od: 17.09.2009 Srbija, Kragujevac Poruka: 104 Pol: Muški
Poslato: 07.02.2010 u 06:46 | IP Prijavljen
Dobro, pod pretpostavkom da je to isti lek, ako tvoje ribice imaju bele tacke, to ne mora da bude ICH, vec moze da bude oodijum, no ni to sad nije toliko bitno.
Bitno je to da li si ispostovao proceduru kako treba... A to je u sustini da izgasis filter i da izvadis svu plastiku iz akvarijuma (pod ovim mislim na prelivne cevi i eventualno filter ako je potapajuci, iskreno se nadam da u akvarijumu nemas razne ronioce i ostale gluposti od plastike)
Temperaturu si povecao, time si ubrzao zivotni ciklus parazita, posto ga lek koji stavljas ubija u samo jednoj fazi zivotnog ciklusa...
Ono sto treba da uradis pored toga je da pojacas aeraciju u akvarijumu ( da ti ribice ne bi uginule...)
Ako te ne mrzi, napisi tacno sve sta si uradio, pa cemo naci resenje A u slucaju da je oodijum u pitanju, nemoj da se bacas u frku i to se da resiti pozdrav
U tegli je sinoc ostala samo black moli
bez icega i vazduha i temperature pa sta joj bog da. A u
Akvarijumu sam sinoc promenio 2/3 vode i dodao 7 kafenih
kasika soli i podigao temperaturu na 30 stepeni. Sad trazim
jedan post koji je govorio o samo pripremanju lekova. Inace
sam gupiku prebacio u poseban mali posto je pocela da se
mresti.
DRUZE NEBOJSA,SVE TO STO SI TI URADIO JE OK,S
OBZIROM DA NE DRZIM ZIVOROTKE I NISAM LJUBILJELJ
NJIH,AL KAO DUGOGODISNJI AKVARISTA I RADNIK PET
CENTRA NA AKVARISTICI,MORAM DA PREPOZNAJEM
BOLESTI RIBA I KOJI LEK TREBA DA SE SIPA,OVAKO
TVOJE RIBICE JE NAPAO IHTIO ILITI BELE
TACKICE,TREBA DA KUPIS LEK KOJI SE ZOVE COSTAPUR
ILI STO BO NAROD REKAO PLAVI LEK,SIPAS GA U
AKVARIJUM22KAPI NA20L VODE,TEMPERATURU POJACAJ U
AKVARIJUMU NA28STEPENI SLOBODNO,ISKLJUCI FILTER
NA NEKIH1H,PA PONOVO UKLJUCI NEKA RADI,POSTO SU
SE BAKTERIJE RAZVILE VEROVATNO I U FILTERU PA CE
LEK DA IH UBIJE,POSTUPAK PONOVI ZA3DANA PONOVO
DOK IH NE IZLECIS,E KAD SVE TO PRODJE,PROMENI1
TRECINE VODE I SMANJI TEMPERATURU,POZDRAV PA JAVI
KAKO JE USPELA SRLETOVA TERAPIJA
Član od: 26.01.2009 Srbija, Plandiste Poruka: 634 Pol: Muški
Poslato: 07.02.2010 u 18:22 | IP Prijavljen
Bele tackice tretiraj hidrogenom od 3 procenta tako sto ces ga naneti stapicem za usi direktno na tackice,a onda sredi vodu. Obrati paznju na temperaturu vode i naravno cistocu,a ako u akvarijumu drzis samo zivorotke,stavi 5g soli na 10l vode. Nemoj nakon dodavanja vode koja ti ispari dodavati i so jer ona ne isparava,ali na svakih 10 litara vode koju dodas prilikom promene vode ponovo dodaj jednu kafenu kasicicu i ne brini nista. Znaci ako zamenis 30 litara stavis 3 kasicice. Imam pun akvarijum zivorotki i nemam nikakvih problema osim sto ne znam sta cu sa njima jer se razmnozavaju strasno.
__________________ O Boze,jos samo par hiljada litara i smiricu se obecavam :-)
Član od: 06.02.2010 Srbija, Beograd Poruka: 3 Pol: Muški
Poslato: 07.02.2010 u 23:42 | IP Prijavljen
evo ovako ja sam stavio 4 puta taj punktol na svaka 2 dana..izmedju 3 i 4 stavljanja sam promenio malo vise od trecinu vode..podigao temp na 28 povecao aeraciju i iskljucio uv/c..znaci sve po propisima..za vreme tretiranja bolesti su mi uginule 4 neonke.. lek nista nije pomogao..raspitivao se jos malo..i jutros odlucio da stavim so koju nikad pre toga nisam stavljao..posto je borac u sve losijem i losijem stanju.. ukljucio uv/c da mi unisti onaj lek sto sam stavljao..ribe i dalje po sebi imaju isto tackica ili MOZDA malo manje (ali mislim da to ja tripujem) ali su ribice malo zivnule..borac je i dalje u istom stanju..sad cekam do sutra uvece da probam sa costapurom..mislim da sam dobro postupio..mozda gresim..da cujem vase komentare ako neko ima neki predlog...
Član od: 26.01.2009 Srbija, Plandiste Poruka: 634 Pol: Muški
Poslato: 07.02.2010 u 23:51 | IP Prijavljen
Namazi tackice TROprocentnim HIDROGENOM,imas ga u svakoj apoteci. Sutra ih nece imati. Poslusaj me,ne pricam to napamet,nego sam probao i sigurno radi.
__________________ O Boze,jos samo par hiljada litara i smiricu se obecavam :-)
Vi ne možete slati nove teme Vi ne možete odgovarati na poruke Vi ne možete brisati svoje poruke Vi ne možete menjati svoje poruke Vi ne možete praviti nove ankete Vi ne možete glasati na anketama