Autor |
|
Bifrost Član

Član od: 25.07.2004
Srbija, Vrbas Poruka: 67 Pol: Muški
|
Poslato: 26.01.2009 u 13:27 | IP Prijavljen
|
|
|
Evo se i ja vratio na akvaristiku malo pre nove godine sam ponovo formirao akvarijum... Imao sam malo problema za zelenim algama zbog loseg polozaja akvarijuma, staro mesto je zauzela klima... Mada bio je on funkcionisao i na ovom mestu bez algi dok sam imao obe gro-lux neonke... Sve jedno resio sam problem sa algama nekim serinim sretstvom i plecostomus-ima... Jos uvek radim na akvarijumu tako da ne budete previse strogi ... Komentari Oskar + kamenje me ne zanimaju ostaju i jedno i drugo 
Evo malo slika ako neko prepozna koji je to plecostomus voleo bih da znam, ako treba bolja slika nije problem.

__________________ Only those who are brave and pure of heart will be brought up in the air to the palaces of Asgard. They will ride upon the rainbow and fight side by side with the gods on the end of days.
|
Povratak na vrh strane  |
|
|
Dario Administrator

Ciklid - matori ;)
Član od: 27.02.2006
Srbija, Beograd Poruka: 3055 Pol: Muški
|
Poslato: 26.01.2009 u 16:51 | IP Prijavljen
|
|
|
Podloga je losa trebalo bi da je promenis,ali stvarno.
Nije plekostomus nego je gibiceps.
__________________ Istina je tamo negde........
Koristite pretragu.......s'rch
|
|
|
Bifrost Član

|
Poslato: 26.01.2009 u 17:52 | IP Prijavljen
|
|
|
Hvala ti puno. A reci mi sta nije u redu sa podlogom, malo je posao promeniti je hehe pa bih ipak voleo neko obrazlozenje :)?
__________________ Only those who are brave and pure of heart will be brought up in the air to the palaces of Asgard. They will ride upon the rainbow and fight side by side with the gods on the end of days.
|
|
|
Dario Administrator

Ciklid - matori ;)
|
Poslato: 26.01.2009 u 19:01 | IP Prijavljen
|
|
|
Prvo bela je,drugo rizla je,nije dobra podloga vidis kako se oskar iskrivio na dnu jer mu izbi' oci svetlost ,za tebe i oskare je najbolji savski/dunavski sljunak.
Mada mislim da je najbolje da vidis sa Stevom sta ce on reci na sve ovo!!! 
|
|
|
Bifrost Član

|
Poslato: 26.01.2009 u 19:43 | IP Prijavljen
|
|
|
Te prve 2 slike sa oskarom su kada je dosao u aq, bio je polu smrznut i stresiran uopste nije ni isao gore i imao je to na oku crveno sto se vidi na drugoj slici... Sada je potpuno ok. A nije podloga toliko bela jer su je alge bile zeznule . Bela je samo sa strane.
|
|
|
Dario Administrator

Ciklid - matori ;)
|
Poslato: 26.01.2009 u 19:52 | IP Prijavljen
|
|
|
I eto manje ce se videti alge ako me poslusas,rizla kao da privlaci alge!!!
|
|
|
Noik Zaslužni član

Američki ciklid - VIP
Član od: 06.07.2005
Srbija, Jagodina Poruka: 2140 Pol: Muški
|
Poslato: 26.01.2009 u 20:02 | IP Prijavljen
|
|
|
a kolko to litara ima? moj ti je takodje predlog da promenis podlogu,stavis pesak dunavac i uzivas. Promeni i onu pozadinu,stavi crnu ili tamno plavu. jel imas samo ono motorno filterche?malo je to brate za oskara biljke makni po krajevima da rastu da ima gde da pliva kad odraste malo
|
|
|
KlincaVR Zaslužni član

Član od: 16.12.2008
Srbija, Vranje Poruka: 473 Pol: Muški
|
Poslato: 26.01.2009 u 20:06 | IP Prijavljen
|
|
|
Bela podlaga i ikebana pozadina su ti totalni promasaj Oskar je prelep
|
|
|
Stevo.er Zaslužni član

teta Saveta :)
Član od: 11.03.2008
Srbija, Vrbas Poruka: 2275 Pol: Muški
|
Poslato: 26.01.2009 u 21:15 | IP Prijavljen
|
|
|
Citiraj: Dario Steva ce ovog puta da se uzdrzi od komentara kao prvo u pitanju je oskar (znas da ne volem) kao drugo sa oskarom ne idu biljke sto povlaci ono trece da nemam nista pametno da kazem zato i necu. samo cu da pitam, sto je taj oskar tako izbuljen?
__________________ Carpe diem
|
|
|
Bifrost Član

|
Poslato: 26.01.2009 u 21:54 | IP Prijavljen
|
|
|
Pa kad bih menjao podlogu morao bih ceo akvarijum ponovo da formiram... A ne verujem da je bas toliki promasaj. A sto se tice pozadine meni se svidja i to je stvar ukusa. Trava ako mu bude smetalo za plivanje pocupace? Videcu da je malo rasporedim vise nazad... Ne kontam zasto izlazete kritike vezane za izgled akvarijuma, da sam mislio da je lepse drugacije tako bih i uradio. Hteo sam onu "trodimenzionalnu pozadinu" ali bi mi to skratilo sirinu akvarijuma... Mislim da je ovo trenutno najsrecnija varijana pozadine. Da taj filter je trenutno jedino sto filtrira vodu i bice zamenjen u skorije vreme kanisterom jer nemam mesta iza akvarijuma za neku drugu variantu.
@Noik: Aq je 200l 100x40x50cm imas podatke u galeriji na mom profilu...
@KlincaVR: Hvala na komplimentu 
|
|
|
Dario Administrator

Ciklid - matori ;)
|
Poslato: 27.01.2009 u 00:55 | IP Prijavljen
|
|
|
Pazi nije sta se tebi svidja nego sta se ribicama svidja,a posto mi gotivimo oskare kritikujemo ono sto se oskarima ne svidja,u svakom slucaju uradices onako kao ti hoces,tvoj je aq..........................dok mi ne dodjemo u Vrbas!!!
|
|
|
Marko Zmaj Zaslužni član

Vatrostalni gušter
Član od: 23.01.2006
Srbija, SHEEM CITY-WEST SIDE !!! Poruka: 1432 Pol: Muški
|
Poslato: 27.01.2009 u 01:14 | IP Prijavljen
|
|
|
MA i ja sam tako drzao oskare sa tim malim filterom i nista im nije falilo ( ne kazem da treba ili valja tako, ali ako drugacije ne moze ) Sto se tice podloge ne moras da menjas (zajebancija je velika) samo malo izvadi ove bele i dodaj crne (tako sam ja radio). I prolazem sliku da se vidi da im je bilo lepo u 130l 

__________________ http://www.youtube.com/user/SheemCity
|
|
|
Bifrost Član

|
Poslato: 27.01.2009 u 08:38 | IP Prijavljen
|
|
|
Ribice obozavaju tu pozadinu, a sto se tice tog dunavskog sljunka i moj granit je istih dimenzija 3-5 mm samo je boja razlika. Tu ima oko 35 kg granita i ne mislim da ponovo formiram bez dobrog razloga. A sto se tice dolaska u Vrbas gde ste bili kad se radilo .
Malo da kazem cime se Oskar hrani, hranim ga iskljucivo zivom hranom, buba svabe i larve brasnara, a uvece za veceru glista (uvece kad izvedem psa u setnju pokupim glistu ) + serin "vipagran" taj preparat ima dodatak raznih vitamina u koje spada i C vitamin zbog cega sam ga uzeo jer sam cuo da je bolest "rupe u glavi" od nedostatka istog. Hteo bih i neko voce da mu dajem pa ako neko ima iskusta koje bih voce mogao?
|
|
|
Noik Zaslužni član

Američki ciklid - VIP
Član od: 06.07.2005
Srbija, Jagodina Poruka: 2140 Pol: Muški
|
Poslato: 27.01.2009 u 09:48 | IP Prijavljen
|
|
|
Citiraj: Bifrost
Ribice obozavaju tu pozadinu otkud znas da je obozavaju?
kad vec sakupljas gliste,nemoj one koje su na putevima posle kise.Nakupe se kojekakvih hemikalija od goriva. voce mislim da nikada nisam davao oskarima,ne mislim da bi trebalo,jer je to riba kojoj treba hrana zivotinjskog porekla(ne meso,govedje srce i slicna sranja) bube,crvi i gliste su pun pogodak,odlicna je to ishrana
|
|
|