Autor |
|
Marko Zmaj Zaslužni član

Vatrostalni gušter
Član od: 23.01.2006
Srbija, SHEEM CITY-WEST SIDE !!! Poruka: 1432 Pol: Muški
|
Poslato: 06.01.2009 u 15:41 | IP Prijavljen
|
|
|
Silvert nije od 5l nego od jedno 10
__________________ http://www.youtube.com/user/SheemCity
|
Povratak na vrh strane  |
|
|
Sarcevb Zaslužni član

Član od: 10.11.2007
Srbija, Bečej Poruka: 179 Pol: Muški
|
Poslato: 06.01.2009 u 16:13 | IP Prijavljen
|
|
|
Pozdrav svima. Iskreno mislim da je jedino problem kod transrorta riba to sto vrse nuzdu u vodu u kojoj se nose. Onda dolazi do promene PH vrednosti vode i to nije dobro, zato se riba ne hrani dan pre transporta. Ako gresim neka me neko ispravi.
|
|
|
Ljichijana Zaslužni član

Član od: 13.04.2007
Srbija, Novi Beograd Poruka: 810 Pol: Ženski
|
Poslato: 06.01.2009 u 17:25 | IP Prijavljen
|
|
|
Hajd' da budem ozbiljna (za promenu )! Za transport većih ili većeg broja riba koristim plastičnu kantu od 25 l. Četvrtasta je i ima poklopac koji skoro hermetički zatvara. Ako sipaš dovoljno vode, nećeš imati brige. Moje su se ribe navozale od Novog Sada do Jakova i ništa im nije falilo (one u gepeku, napolju žestok minus, kanta pokrivena ćebetom). Kao što reče Silwert, i velike kese odrađuju posao.
Srećno! 
__________________ ''Veruj onom ko traži istinu, sumnjaj u one koji tvrde da su je našli.''
|
|
|
Stevo.er Zaslužni član

teta Saveta :)
Član od: 11.03.2008
Srbija, Vrbas Poruka: 2275 Pol: Muški
|
Poslato: 06.01.2009 u 17:52 | IP Prijavljen
|
|
|
kese... ali tu je (kako covek kaze) 20ak riba po 15cm. ta kanta od 25l bi odradila posao....
__________________ Carpe diem
|
|
|
The Oscar Zaslužni član

Žuti karton
Član od: 19.08.2006
Bosna i Hercegovina, Sarajevo Poruka: 590 Pol: Nije unešeno
|
Poslato: 06.01.2009 u 20:57 | IP Prijavljen
|
|
|
Citiraj: Sarcevb Pozdrav svima. Iskreno mislim da je jedino problem kod transrorta riba to sto vrse nuzdu u vodu u kojoj se nose. Onda dolazi do promene PH vrednosti vode i to nije dobro, zato se riba ne hrani dan pre transporta. Ako gresim neka me neko ispravi.
nije problem do pH nego je problem do amonijaka i nitrata i nitrita.
a tako brzo pH se ne promjeni hehe
|
|
|
QWERTY Zaslužni član
Intergalaktički mega car - vuna - precl
Član od: 07.08.2008
Srbija, Beograd Poruka: 464 Pol: Nije unešeno
|
Poslato: 06.01.2009 u 22:59 | IP Prijavljen
|
|
|
da, bila je sala sa povracanjem, xaxaxaaa, sala, salim se breeee, pa bilo je u zagradi, crkoh od smeha sad kad sam procitala sve ovo...... mislim, malo sale nije na odmet, ono ispade cela strana o povracanju, xaxaxaxaaa a koji ste ludjaci :D (u pozitivnom smislu :D )
jeste da ce ribice malo da izvrse nuzdu al bre nece im nista biti, ja sam danas jednu dotransportovala u kofici od pavlake, evo je veseli se , nista joj nije..... e sad, kad ih imas malo vise ili velika kofa, ili vise manjih kofa, pa nije to nuklearna fizika, kako se inace ribice transportuju, nece one da sede u toj kofi 20 dana nego nesto malo, koliko vidim...... :D 
|
|
|
Kojot Zaslužni član

Član od: 08.05.2005
Switzerland, Urtenen-Schönbühl Poruka: 258 Pol: Muški
|
Poslato: 07.01.2009 u 16:51 | IP Prijavljen
|
|
|
Pošto su ribe malo veće ja ih ne bih transportovao u kesicama jer će ih probiti grudnim perajima(desilo mi se), bolje bi bilo u jednu kantu malo veću 25 litara sa poklopcem,kad dođeš kući izvadiš malo vide iz kante a uspeš iz tvog akvarijuma(ponoviš nekoliko puta), vodu iz kante ili uopšte kad kupuješ ribice NIKAD tuđu vodu ne sipaj u svoj akvarijum Pozdravčina
__________________ Tropheus "Golden Kazumba"
Tropheus sp. "Ikola"
Tropheus Murago
Tropheus moori Bemba
|
|
|
Vladimir Ilic Član

Član od: 29.01.2008
Srbija, Pančevo Poruka: 15 Pol: Muški
|
Poslato: 07.01.2009 u 18:08 | IP Prijavljen
|
|
|
Eeeeeeeee to to, sutra bi trebalo da ih prebacim no mene pa cemo da vidimo ishod....
__________________ Svako dobro......VLADIMIR!
|
|
|
Vladimir Ilic Član

|
Poslato: 07.01.2009 u 18:22 | IP Prijavljen
|
|
|
Kojot me je malo zbunio moram priznati, akvarijum imam oko pet godina i kad sam kupovao ribice do sada uvek je bilo u kesicama, onim krutim, i prvo sam ih ubacivao u vodu da se priviknu na temperaturu pa sam im busio par rupica da uje malo moje vode pa tek kasnije pocepao vecu rupu kroz koju bi ribice izasle, i naravno tada i voda iz kesice skroz iscuri, do sad nisam imao frke, nisam znao da voda iz kesice ne bi trebala da predje kod mene...
A i pitanje oko transporta je bilo bas uvezi tog prebacivanja sa kanticom, jer kao znao sam sa kesicama a sa kanticom ne ......a znaci gesio sam i sa kesicama....
|
|
|
QWERTY Zaslužni član
Intergalaktički mega car - vuna - precl
Član od: 07.08.2008
Srbija, Beograd Poruka: 464 Pol: Nije unešeno
|
Poslato: 07.01.2009 u 20:05 | IP Prijavljen
|
|
|
nisi gresio sa kesicom, nego odlijes malo vode iz kesice, pa nece pola case vode da poremeti tvoj akv :D - za kantu isto - odlijes recimo pola vode iz kante, pa sipas iz svog akv-a, i onda ih prebacis skroz u akv i to je to ! :D ( ali ako su se mnogo ispovracali u kantu onda malo vise vode odlijes - to se salim :D )
|
|
|
Zopex2008 Zaslužni član

Član od: 07.10.2008
Srbija, Beograd Poruka: 276 Pol: Muški
|
Poslato: 07.01.2009 u 20:24 | IP Prijavljen
|
|
|
Voda iz kante, kesice u kojoj su transportovane ribe se u principu ne sipa u akvarijum da bi se smanjila mogucnost unosenja zaraze u akvarijum. Samo smanjila ali nikako izbegla ako su ribice obolele. Ne mora nista strasno da se desi ukoliko sipas vodu iz kesice u aq. Nego oduzismo mi ovu temu, kad transportujes ribice?
__________________ zopex2008
|
|
|
Vladimir Ilic Član

|
Poslato: 07.01.2009 u 20:28 | IP Prijavljen
|
|
|
trebalo bi sutra, jedva cekam....i hvala na savetima....
|
|
|
Zopex2008 Zaslužni član

Član od: 07.10.2008
Srbija, Beograd Poruka: 276 Pol: Muški
|
Poslato: 07.01.2009 u 20:33 | IP Prijavljen
|
|
|
Pa javi kako je proteklo i stvarno pripazi da se vodo previse ne ohladi.
__________________ zopex2008
|
|
|
The Oscar Zaslužni član

Žuti karton
Član od: 19.08.2006
Bosna i Hercegovina, Sarajevo Poruka: 590 Pol: Nije unešeno
|
Poslato: 07.01.2009 u 22:47 | IP Prijavljen
|