Autor |
|
Jovan85 Zaslužni član

Član od: 20.12.2008
Srbija, Beograd Poruka: 418 Pol: Muški
|
Poslato: 02.01.2009 u 13:25 | IP Prijavljen
|
|
|
ne razmireze, nego ramireza, samo jednog i to ovog malog.... imam 13 riba i njega, kapiram da je to prenaseljeno ali podnosljivo....
__________________ "Give me sight beyond sight"
|
Povratak na vrh strane  |
|
|
Kisl Član

Član od: 22.02.2004
Srbija, Novi Sad Poruka: 82 Pol: Muški
|
Poslato: 02.01.2009 u 17:06 | IP Prijavljen
|
|
|
to je ženka jer u crnoj tufni ima plavih šljokica
__________________ Leon Kiš
|
|
|
Jovan85 Zaslužni član

|
Poslato: 02.01.2009 u 17:22 | IP Prijavljen
|
|
|
Hvala drugar...
|
|
|
Noik Zaslužni član

Američki ciklid - VIP
Član od: 06.07.2005
Srbija, Jagodina Poruka: 2140 Pol: Muški
|
Poslato: 02.01.2009 u 17:37 | IP Prijavljen
|
|
|
Citiraj: Jovan85 ne razmireze, nego ramireza, samo jednog i to ovog malog.... imam 13 riba i njega, kapiram da je to prenaseljeno ali podnosljivo....
a da li je tvojim ribama podnosljivo?25 l je malo i za jednog ramireza samog,a tek kako bi bilo kad bi dodao jos njih.Predlazem ti da nabavis veci akvarijum.Ukoliko zelis da cuvas ramireze kako ta vrsta zasluzuje i da uzivas u njihovoj punoj lepoti,morao bi da razmisis o akvarijumu vecem od 50-60 l
P.S izbaci one morske skoljke,samo ti bezveze povecavaju tvrdocu vode,a to ramirezima najmanje treba.A i izgledaju malo outsajderski su slatkovodnom akvarijumu
|
|
|
Jovan85 Zaslužni član

|
Poslato: 02.01.2009 u 17:47 | IP Prijavljen
|
|
|
Vazi, slazem se sa tobom, znam da je malo 25 litara, ali i za njega sam jedva namolio moje da plate,ali trudicu se kad budem imao kintu... Iskreno mislim da je za ribe nepodnosljiv bilo koji akvarijum, najbolja je majka priroda, ako pricamo o podnosljivosti.... Ako ja tebe zatvorim u 50 kvadrata, bice ti bolje nego u 5 kvadrata, ali robija je robija... svakako se slazem da im treba umanjiti patnju vecim akvarijumom u kome ce manje patiti.... Za skoljke si u pravu, ja sam samo hteo malo da ulepsam onim sto sam trenutno imao,za panj ili tako nesto akvarijum je premali...
|
|
|
n.ekv Zaslužni član

Končasta alga i papagajoljubac
Član od: 05.12.2003
Srbija, Barajevo - Veliki Borak Poruka: 1185 Pol: Muški
|
Poslato: 02.01.2009 u 18:41 | IP Prijavljen
|
|
|
eh,,, kad bih ja mogao Amazon da skrenem kroz svoje dvoriste... Pa, recimo da akv od 50-60L kosta nekih 20e, a opremu vec imas... to je cifra koja moze lako cak i da se zaradi, za dan , dva nekog honorarnog posla...
__________________ I nije Ancitrus, nego je AnciStrus!!!
Dosada i drugi vidovi razonode
|
|
|
Jovan85 Zaslužni član

|
Poslato: 02.01.2009 u 18:50 | IP Prijavljen
|
|
|
ma gde to kosta 20 evra (1700din)?? ja sam ovaj pikavac od 25 litara sa poklopcem i neonkom i peskom platio 2300din... a to je vishe od 20 evra... mozda vi imate neke radnje gde je to tako dzabe da me posavetujete ili mislite na stakloresca.... i nije problem u parama, nego moji ne daju za to, ne vole ljudi, sta ce... Za sve ostalo bi pljunuli kintu odmah...
|
|
|
n.ekv Zaslužni član

|
Poslato: 02.01.2009 u 18:55 | IP Prijavljen
|
|
|
pa pljuni ti kintu
|
|
|
QWERTY Zaslužni član
Intergalaktički mega car - vuna - precl
Član od: 07.08.2008
Srbija, Beograd Poruka: 464 Pol: Nije unešeno
|
Poslato: 02.01.2009 u 23:04 | IP Prijavljen
|
|
|
ja te potpuno razumem jovane85, i kod mene je slicna situacija.... te sam zato pribegla resenju ili da sve sama isfinansiram, ili da trazim za nesto drugo pa onda dam pare za ribe :D - ne preporucujem da lazes i obmanjujes, ali neki put ni to nije lose --- ako su tvoji u fazonu da ti daju kintu za bilo sta, trazi im arlekin dogu pa ce im se vrlo brzo svideti ribice kad qce poraste i krene da balavi po stanu unaokolo mada meni ne bi smetalo.... :D:D:D
|
|
|
Jovan85 Zaslužni član

|
Poslato: 02.01.2009 u 23:30 | IP Prijavljen
|
|
|
heheeh, ma nije vishe situacija kao kada sam imao 13 godina da izvoljevam, sad imam 23, apsovent sam, mator, tako da je normalno da ce uskoro oni ocekivati da ja dajem njima a ne oni meni... druga je situacija kad sam ja bio mali i nerazuman pa im se ponem na glavu :)) tada je sve bilo lakse veruj mi :)) nego da vas PITAM, da ne otvaram novu temu, na trihogasteru i jos par riba su se pojavile neke bele pegice po perajima, izgledaju kao sitni najsitniji mehurici, tako da ja tripujem da jesu, ali verovatno nisu.. to mi se desilo i prosli put i to je napredovalo polako i na kraju je masa riba pocrkala.... ono sto mi zacudjava kod ovoga je da se sve ribe ponasaju normalno, jedu , plivaju, ponekad se koja ocese o nesto... trihogaster ima najvishe, ali ne mogu da kazem da je prekriven skroz i jede ko zver, ove ostale do dve tri takve tackice( ili sitna mehurica sta je vec to), ali nista specijalno primetno.... jedino gde je vidljivo je na tom trichogasteru... molim za pomoc oko ovaga, da li da ih lecim necim???? necu da mi opet masa pocrka, bas cu pasti u bedak i na kraju cu ja da poklonim kavarijum
|
|
|
n.ekv Zaslužni član

|
Poslato: 02.01.2009 u 23:34 | IP Prijavljen
|
|
|
Bele tacke, kupi konta ihtio plavi lek, povisi temperaturu... i tako... imas ovde dosta tema o toj olesti jer se cesto javlja.
|
|
|
Jovan85 Zaslužni član

|
Poslato: 03.01.2009 u 00:38 | IP Prijavljen
|
|
|
n.ekv, meni kad sam citao ove bolesti najvishe lici na bolest raspadanja peraja... a to mi se i jednom desilo (prosli put), da su ribe gubile po malo od peraja.... sta mislis o tome?? cime to leciti??
|
|
|
Darkoni Zaslužni član

Član od: 03.07.2008
Netherlands, Roterdam Poruka: 218 Pol: Muški
|
Poslato: 20.02.2009 u 21:33 | IP Prijavljen
|
|
|
Evo ovako, muzjak ramireza sem sto je krupniji na crnoj fleki nema plave tacke. Zenka na toj istoj fleki ima izrazene plave tacke i na zadnjem delu stomaka svetlo roze fleku, fleka je nekad izrazenija nekad skroz bleda u zavisnosti od raspolozenja. Eto to je moje neko iskustvo po tom pitanju, nadam se da sam pomogao.
|
|
|
Darkoni Zaslužni član

Član od: 03.07.2008
Netherlands, Roterdam Poruka: 218 Pol: Muški
|
Poslato: 20.02.2009 u 21:54 | IP Prijavljen
|
|
|
http://www.akvaristika.org/forum/forum_posts.asp?TID=12285&a mp;PN=3 Pogledaj ovde na prvoj slici jasno se vidi ono sto sam ti opisao
|
|
|