Autor |
|
Good Spirit Član

Član od: 21.04.2004
Srbija, Beograd Poruka: 39 Pol: Muški
|
Poslato: 27.04.2004 u 19:41 | IP Prijavljen
|
|
|
Hvala na odgovorima. nije mi radio Internet par dana tako da nisam mogao ranije da odgovorim.
Evo da i ja krenem redom: Čim sam im stavio stene, ribice su živnule (tako da su mirovale zbog nedostatka dekoracije)
Parametri vode su mi u granicama vrednosti koje si ti naveo:
- Temperaturu sam stavio na 26C
- Ph mi je 8
- kh mi je 11
*Samo ne znam koliki je nivo nitrita, jer nisam kupio test, ali cu već danas-sutra
Inače imam filter marke "aqua el" koji je za litražu do 60l, tako da mislim da bi to trebalo da bude dovoljno.Ja nisam stavio te nitrifikacione bakterije, tako da ih verovatno nema u filteru, ako bi mogao da mi objasniš kako da ih stavim i gde da ih nabavim
Za hranjenje sam kupio "TetraCichlid" i "TetraPhyll" hranu, i dajem je dvaput dnevno.
Inače juče sam kupio i dve biljke: "Limnophila sesilifora" i Cryptocoryne crispatula"... koja im se izgleda sviđaju jer ih po malo grickaju 
Svetlo im gasim noću...
|
Povratak na vrh strane  |
|
|
Bojko Zaslužni član

Cichlidae King
Član od: 31.10.2003
Slovenia Poruka: 2375 Pol: Muški
|
Poslato: 27.04.2004 u 20:01 | IP Prijavljen
|
|
|
Pa ako si ti to pojurio i stavio u novi akvarij i ribe i vodu istodobno,mora,da ima puno nitrita.
Pa što se tiče tih nitrifikacionih bakterija,ako je akvarista strpljiv,pa "cikla"akvarij nekih dve nedelje prazan,onda se mu te nitrifikacione bakterije nasjele same od sebe.Tu radi priroda i tu ne treba ništa para.Sad neki stavljajau SERA Nitrivec,koji kao da ubržava stvaranje tih nitrifikacionih bakterija,mada ja to nisam nikad radio,pa ti ne znam,da li to valja ili ne valja.No te nitrifikacione bakterije mogu se nasjeliti i ako,staviš več "uhodan"filtrirni material iz nekog ulaufanog akvarija,i to je jedan krači put.No ipak ja to volim,da se mi sve to uradi prirodnim putem.
Kod ciklida pored nekog filtera bitan jeste protok vode,koje crpke vuće iz filtera,dobar ti je omjer 1 napram 7.
A ono bilje če ti malo grickati ciklidi a malo i tvrda voda koja nije baš najpogodnija za takvo bilje.Ja bih ti lično savjetovao Valisneriju spiralis.
I jesi li nabavio ili oceš nabaviti neko poveči akvarij?
Ciklid pozdrav !
__________________ Lepo je biti akvarista,a najlepše biti Malawijski akvarista
|
|
|
Good Spirit Član

|
Poslato: 27.04.2004 u 20:15 | IP Prijavljen
|
|
|
Nisam jos nabavio veci akvarijum, ali imam nameru da u skorije vreme nabavim... tacnije imam na umu da ga sam napravim, jer mislim da ce ispasti jeftinije a i bice zanimljivije...
|
|
|
*EVE* Član

Član od: 21.02.2003
Srbija, Beograd Poruka: 85 Pol: Ženski
|
Poslato: 27.04.2004 u 20:51 | IP Prijavljen
|
|
|
Sto se tice onih plavicastih ciklida mislim da to mogu biti
pseudotropheus sp.hongi ili mozda placidochromis elektra.Potrazi
njihove slike na netu mada ima razlike kada su mali u odnosu na
odrasle,sve boje su mnogo bledje,licno mislim da je u tvom slucaju rec
o elektri
|
|
|
Dane Zaslužni član

Član od: 08.05.2003
Makedonija, Gostivar Poruka: 1717 Pol: Muški
|
Poslato: 28.04.2004 u 14:46 | IP Prijavljen
|
|
|
Citiraj: Good Spirit Nisam jos nabavio veci akvarijum, ali imam nameru da u skorije vreme nabavim... tacnije imam na umu da ga sam napravim, jer mislim da ce ispasti jeftinije a i bice zanimljivije...
Pa zavisi koliki akv. veci akvarijumi teze iznad 100kg Veci deo te tezine otpada na vodu,a ako nije dobro zalepljen moze da pukne i onda (razmisli o tome).
__________________ http://www.akvaristika.com.mk
|
|
|
Bojko Zaslužni član

Cichlidae King
|
Poslato: 29.04.2004 u 21:14 | IP Prijavljen
|
|
|
Pa kad si več spomenuo,da češ raditi akvarij.Eto za ciklide valja akvarij u dužinu,mislim,koliko to imaš mogučnosti i ne toliko u visinu.Neka idealna visina jeste od 30cm pa nadalje,što opet zavisi od dužine.
Zašto takav akvarij,ciklidi su aktivne ribe i one plivaju svugdje,pa im se tako sa nekom dužinom omogući i takvo plivanje,ipak ciklidi su plivači
|
|
|
Bubaa Član

Član od: 22.12.2003
Srbija, Novi Sad Poruka: 24 Pol: Ženski
|
Poslato: 29.04.2004 u 23:56 | IP Prijavljen
|
|
|
E, zdravo opet svima...
Mozda ja mogu da ti pomognem oko plavih. Moje su plavo-ljubicaste, pa ponekad toliko posvetle da su skroz neodredjene boje. Latinski (pomoc, pomoc, pomoc!!!) naziv je Petrotilapia. U mom box-u je bila slika skinuta sa nekog sajta, pa Ciro pokazi mu, mozda je to to. Ako jesu, ondak imas problem ... narastu do 20 cm. Definitivno novi akvarijum.
Sretno
|
|
|
Bubaa Član

Član od: 22.12.2003
Srbija, Novi Sad Poruka: 24 Pol: Ženski
|
Poslato: 30.04.2004 u 00:01 | IP Prijavljen
|
|
|
E, al bez panike. Stvarno su divne
|
|
|
Good Spirit Član

|
Poslato: 05.05.2004 u 01:39 | IP Prijavljen
|
|
|
Imam jos jedno pitanje: Kada im ugasim svetlo uvece, ciklidi pocinju da se krecu gore-dole, i to zajedno. E sada jel to neka njihova igra, da li je to ponasanje normalno. Cak mi je u zadnje vreme i cistac krenuo gore-dole :)
|
|
|
StarChaser Zaslužni član

Član od: 09.04.2004
Srbija, Munze Konza Poruka: 1608 Pol: Ženski
|
Poslato: 05.05.2004 u 01:59 | IP Prijavljen
|
|
|
Good Spirit, ako nije tajna, koliko si platio za komplet aq od 40L? Meni treba jedan, a nisam bash u toku.
__________________ Zaljubljeni pocetnik
|
|
|
StarChaser Zaslužni član

Član od: 09.04.2004
Srbija, Munze Konza Poruka: 1608 Pol: Ženski
|
Poslato: 05.05.2004 u 02:05 | IP Prijavljen
|
|
|
Ja se izvinjavam>ovo nije bash "pomoc pochetniku".Ako hocesh, molim te odgovori mi na PP.
__________________ Zaljubljeni pocetnik
|
|
|
zec_ Novi član

Član od: 29.04.2004
Hrvatska, Zagreb Poruka: 1 Pol: Muški
|
Poslato: 05.05.2004 u 12:55 | IP Prijavljen
|
|
|
Ako vec nisi pogledaj malo ovu stranicu
http://www.ciklidi.com/index.shtml#
|
|
|
Bojko Zaslužni član

Cichlidae King
|
Poslato: 05.05.2004 u 19:59 | IP Prijavljen
|
|
|
Citiraj: zec_
Ako vec nisi pogledaj malo ovu stranicu
http://www.ciklidi.com/index.shtml#
ali mi se ne otvara,ali nema veze.
negoli,ja si forum zamišljam tako.da ako neko pita za savjet ili traži pomoč oko riba,opreme,akvarija itd.,da mu treba savjetovati,pomoći nekim znanjem.A to su u tom primjeri i uradili i čovjek je po mom uvidu dobio od svakog pojedinaca neki dobar savjet.To je ono što pravi forum zanimljivim i interesantnim.Znači davati i primati savjete,te se učiti ,kako bi kasnije i sami učili nove i nove akvariste.
Kad sam ja jedan put stavio neki link,neko mi je rekao:Link na Link pa to več bude Linkoteka,daleko to od foruma.I ja to neču zaboraviti ipak je i to bio jedan dobar savjet.
No to je samo moje mišljenje.
Inače dobro nam došao zec_
|
|
|
Silvester Zaslužni član

Član od: 19.06.2004
Srbija, Beograd Poruka: 158 Pol: Nije unešeno
|
Poslato: 23.07.2004 u 16:12 | IP Prijavljen
|
|
|
Evo ja sam sada tek procitao ovu temu, pa kako je proslo skoro dva meseca mogao bi drug Good Spirit da nam kaze kakvo je sada stanje u njegovom akvarijumu? Da li je nabavio veci, i da li ima nekih novih ciklida ?
__________________ The CHUBBCHUBBS are coming!!!!!!
http://www.ciklidi.org
|
|
|