Poslato: 02.11.2008 u 23:31 | IP Prijavljen
|
|
|
Neki dan sam poceo da sklapam novi akvarij, pa odlucih da malko uslikam i postavim slikice, a mozda neko nadje nesto korisno i za sebe
Akvarij je dimenzija 70x30x30 od stakla debljine 6mm
Za ljepljenje sam koristio crni silikon acetatni (vec provjeren nekoliko puta )
Zao mi je sto nisam mogao da uslikam postupak ljepljenja jer sam radio sam, tako da je to bilo neizvodivo, uglavnom evo ga zaljepljen

Poklopac je takodjer napravljeni od stakla 6mm, zaljepljen istim silikonom kao i aq, obljepljen u dva sloja samoljepljivom tapetom, i na njemu su dvije neonske sijalice jacine 2x18w

Evo i filter. Kako se radi o akvariju manjih dimenzija filter je najobicniji vanjski u koji ce da ide potopna pumpa jacine 300 l/h

Posto ce akvarij biti namjenjen za manji broj ribica, a moguce i za samo jednu vrstu (zavisi od raspolozenja vlasnice) vise paznje ce se posvetiti pozadini i podlozi akvarija. Tj radio sam pozadinu od stirodura u obliku stijene (Boja stijene je jos uvijek upitna)
Neobradjena ploca stirodura debljine 8mm

Pa malo topljenja i oblikovanja (koristena lemilica)

Na kraju sve malo spaljeno sa letlampom da se "zaglade"stranice
Konacan rezultat

Tek onako postavljena u aq da se isproba da li velicina odgovara

E sad kako sam rekao da jos nisam siguran u koju boju cu farbati pozadinu, ne bi mi skodio koji savjet.
Pijesak ce biti crn (totalno crn) a varijacije u boji pozadine su slijedece:
Siva (3 nijanse sive+bijela+crna boja)
Tamno crvena (3 nijanse t.crvene+toniranje sa crnom)
Oker (3 nijanse okera +toniranje sa tamno zutom i bijelom)
u svakom slucaju sutra je farbanje pa cu da prespavam odluku 
Sve kritike, prijedloge,sugestije i pohvale postujem i naravno ako ko ima pitanje neka slobodno pita, a tema ce se nastaviti do konacnog formiranja akvarija.
|