Autor |
|
Miki_BL Zaslužni član

Član od: 28.03.2006
Bosna i Hercegovina, Banja Luka Poruka: 405 Pol: Nije unešeno
|
Poslato: 23.11.2008 u 17:05 | IP Prijavljen
|
|
|
Skalare oko 10-15 komada, neonkica oko 30-50 , mozda jos nekih drugih jatnih ribica ali ne znam kojih, bikolora 2-3, botie 6-7 i cistaca razno raznih tipa sijamskih algojeda, korija itd. Ne znam ni ja jos na sta cu da naletim. Ovdje je ocajan izbor a najblizi mi je Zagreb ali me zaebava granica. Vidjecemo jos dok se napuni akvarijum, posadi bilje i ciklira voda. Potrajace to jos nekih 40-50 dana do ubacivanja ribica.
|
Povratak na vrh strane  |
|
|
Sbsb Zaslužni član

Član od: 18.09.2008
Republika Srpska, Banja Luka Poruka: 155 Pol: Muški
|
Poslato: 23.11.2008 u 17:34 | IP Prijavljen
|
|
|
Kad se odlucis za ubacivanje ribica poznajem covjeka u nama susjednom gradu koji ima jako velik izbor ribica i biljaka (cini mi se da ih cak i uvozi) pa se javi. Pozdrav
__________________ sasa
|
|
|
Biker Član

Član od: 21.11.2005
Republika Srpska, Gradiška Poruka: 51 Pol: Muški
|
Poslato: 23.11.2008 u 18:27 | IP Prijavljen
|
|
|
A u kojem je to gradu??
__________________ Honda-Biker
|
|
|
Miki_BL Zaslužni član

|
Poslato: 23.11.2008 u 18:38 | IP Prijavljen
|
|
|
I mene to zanima.
Koji je grad u pitanju?
Ja znam sve ove banjalucke akvariste ali izbor u radnjama je ocajan kao sto sam rekao. Gupija nemaju kvalitetnih i vise od 20 komada u cijeloj radnji a kamoli da nadjem kod njih prugaste skalare.
|
|
|
Sbsb Zaslužni član

Član od: 18.09.2008
Republika Srpska, Banja Luka Poruka: 155 Pol: Muški
|
Poslato: 23.11.2008 u 20:28 | IP Prijavljen
|
|
|
Mozda bi trebali o ovome na PP da nebi nekog doveli u neugodnu situaciju?
__________________ sasa
|
|
|
Miki_BL Zaslužni član

|
Poslato: 05.12.2008 u 02:44 | IP Prijavljen
|
|
|
Evo mali UPDATE i novih slikica.
Zalijepljena ojacanja:

Legao i poklopac na aq ali jos nije zavrsen. oko poklopca ima jos cijeli jedan dan posla da se zavrsi.

Veceras je akvarijum napokon legao na svoje mjesto a prethodno je zalijepljena crna samoljepljiva tapeta na zadnju stranicu.
I tako je napokon doslo do kljucnog momenta
DA LI CE DA DRZI VODU unutar svojih granica ????????
Moja malenkost je dala znak za porinuce :)
I pocelo je ................

Onda koji minut kasnije .............

To smo obustavili punjenje da bih pregledao ima li znakova vode izvan akvarijuma i posto je prosao prvi dio atesta nastavljeno je punjenje.

I jos malo .................

Jos vrlo malo ........................

I to bi bilo to. Uprkos tome sto sam htio da ga veceras napunim samo do pola i ostavim tako 24 sata ubijedjen sam da ga napunim do vrha.

Polozio je za sada.
Podloga je trebala veceras stici ali mi nije javljeno nista pa se nadam sutra da ce biti kraj akvarijuma a za koji dan se nadam pocetku slaganja dna, koje ce se sastojati od 3 terase, a zatim sadjenje bilja i pustanje u pogon filtera da se akvarijum ciklira.
Nakon nekoliko sati nije bilo kondenzacije u poklopcu. Vidjet cemo sutra. Nadam se da ce ventilatori dobro da odrade svoj posao.
|
|
|
Petar_Kozic Zaslužni član

Član od: 25.04.2004
Srbija, Vinča Poruka: 421 Pol: Muški
|
Poslato: 05.12.2008 u 10:18 | IP Prijavljen
|
|
|
Ovo izgleda prelepo, i siguran sam da ce biti prelep kada se zavrsi.
Ventilatori ce ti sigurno odraditi posao bez problema. Ja imam samo jedan mali ventilator koji sam povezao na kineski ispravljac sa pijace i to sam stavio na 9V da ne vitla i i brzo unisti ventilator. To mi vec radi par godina i radi savrseno.
kuc,kuc u drvo.
Srecno i samo napred.
__________________ ...
|
|
|
Rumplstincki Zaslužni član

Član od: 11.09.2008
Srbija, Beograd Poruka: 128 Pol: Muški
|
Poslato: 05.12.2008 u 12:08 | IP Prijavljen
|
|
|

Očekujemo uskoro ostale slike. Jedva cekam da ih vidim. Mislim da će da izgleda fenomenalno.
Svaka čast! 
|
|
|
Punker Gost

Član od: 03.01.2006
Srbija, Novi Sad Poruka: 387 Pol: Muški
|
Poslato: 05.12.2008 u 19:29 | IP Prijavljen
|
|
|
Samo jedno pitanje ... Na koji nacin si sklapao ivericu , tj. postolje ? Tiple , lepak , srafovi , ... ? Inace , projekat je super odradjen , od pocetk pa do kraja ...
Pozdrav ..
__________________ punk is not dead
|
|
|
Dario Administrator

Ciklid - matori ;)
Član od: 27.02.2006
Srbija, Beograd Poruka: 3055 Pol: Muški
|
Poslato: 05.12.2008 u 21:57 | IP Prijavljen
|
|
|
Mislim da ti je za nabavku ribica bolji izbor Srbija jer ti na granici nece praviti problem cak i da vide ribice(ma da vide krokodila rekli bi teraj ),naravno da ides preko Race,samo trebas kolima da ides i to je to.
Svaka pohvala za aq,jedino sto bi ga ja testirao na terasi.
__________________ Istina je tamo negde........
Koristite pretragu.......s'rch
|
|
|
Miki_BL Zaslužni član

|
Poslato: 06.12.2008 u 12:27 | IP Prijavljen
|
|
|
Citiraj: Punker Samo jedno pitanje ... Na koji nacin si sklapao ivericu , tj. postolje ? Tiple , lepak , srafovi , ... ?
Postolje je u kompletu spojeno sa drvenim tiplama i ljepilom. :)
Citiraj: Dario Svaka pohvala za aq,jedino sto bi ga ja testirao na terasi.
Dario, i ja bih da taj stan ima terasu 
Bio me strah testirati ga u stanu ali evo vec nekih 38 sati drzi vodu. Nema trbuha i sirenja u gornjoj zoni ni mikrona. Staklo je nekakvo cudno. Daje neka izoblicenja kad se ne gleda pod pravim uglom u njega.
Hvala za pohvale svima.
Ribice ce ipak najvjerovatnije ovdje da se kupe. Recimo Bitie i Bicolore niko ne nabavlja ovdje osim po narudzbi. Bar se Bicolor ovdje uvijek dao prodati. Sve je otislo .................... da ne kazem kuda. A guramo se u Evropu? 
|
|
|
Miki_BL Zaslužni član

|
Poslato: 06.12.2008 u 12:36 | IP Prijavljen
|
|
|
E da, samo da obavjestim sve skeptike po pitanju projekta za poklopac od iverice.
Ona dva ventilatora sto sam stavio 40 x 40 mm i rade na 9 V umjesto na 12 V kako je predvidjeno odradjuju posao u potpunosti i savrseno. Nema vlage i kondenzacije ni na vidiku sa unutrasnje strane poklopca u ovih 38 sati koliko AQ stoji napunjen i poklopac na AQ sa upaljenim ventilatorima a preko dana sa upaljenom rasvjetom.
Da nema ventilatora 101% bi bilo dosta kondenzacije.
|
|
|
Bokyly Novi član

Član od: 08.12.2008
Srbija, Ruma Poruka: 7 Pol: Muški
|
Poslato: 12.12.2008 u 03:58 | IP Prijavljen
|
|
|
Zamalo da se udavim i ima da te tuzim za sve ove muve koje su mi uletele u usta dok sam se cudom cudio sta si ti sve napravio !
Pa covece ti si neverovatan ! Meni bi za sve ovo trebalo jedno godinu dana, ali ne zato sto sam nesposoban, nego zato sto bi verovatno vise puta sve ovo polomio i batalio, pa bi onda krenuo ponovo !
Imam samo jednu zamerku a to je STO KOD TEBE NEMA ZAMERKE !!!!
BRAVOOOOOOOO !!!!!!!!
Inace sam novi na ovom forumu, ovo mi je prvi post ovde i iskoristicu priliku da vas sve pozdravim ! ZIVELI !
__________________ IzBaCiWaCh_UgLjA_Iz_NaFtArE
|
|
|
Dadopg Novi član

Član od: 09.12.2008
Crna Gora, Podgorica Poruka: 6 Pol: Muški
|
Poslato: 12.12.2008 u 07:43 | IP Prijavljen
|
|
|
Postolje ,poklopac i akvarijum prva liga BRAVO MAJSTORE!!!!!!!! Jedino mi taj filter malo kvari kompletan utisak...
|
|
|