Autor |
|
Nemanja444 Član

Član od: 19.03.2009
Bosna i Hercegovina Poruka: 16 Pol: Muški
|
Poslato: 19.03.2009 u 18:17 | IP Prijavljen
|
|
|
svaka cast....koja ti je ono vrsta limuna? Jeli ono i jedna slika tvog akvarijuma? pozzz
__________________ fgjyfgyhj
|
Povratak na vrh strane  |
|
|
Miki_BL Zaslužni član

Član od: 28.03.2006
Bosna i Hercegovina, Banja Luka Poruka: 405 Pol: Nije unešeno
|
Poslato: 19.03.2009 u 20:15 | IP Prijavljen
|
|
|
Nemam pojma koji je limun. Jedan jedini koji je ovdje u prodaji.
Ja nemam AQ. Prije sam drzao od svoje 7. - 21. godine.
|
|
|
Pejc Zaslužni član

Član od: 23.03.2004
Srbija, Niška Banja Poruka: 526 Pol: Muški
|
Poslato: 20.03.2009 u 07:11 | IP Prijavljen
|
|
|
Aq je odlican druze, a za trud nemam reci... Samo mi celokupan utisak kvari ta vestacka stena. Ja bih je prvom prilikom izbacio. Posebno ako se aq lepo ubiljio.
__________________ La vita è bella
|
|
|
Midwest Član

Član od: 18.02.2008
Bosna i Hercegovina, Banja Luka Poruka: 37 Pol: Muški
|
Poslato: 01.04.2009 u 14:55 | IP Prijavljen
|
|
|
Greskom dva puta pritisnem Posalji poruku. Ako moze
admin da obrise ovu!
__________________ Funkcija umjetnosti je da bude ogledalo prirode, a dovoljno veliko ogledalo naprosto ne postoji
|
|
|
Midwest Član

Član od: 18.02.2008
Bosna i Hercegovina, Banja Luka Poruka: 37 Pol: Muški
|
Poslato: 01.04.2009 u 14:56 | IP Prijavljen
|
|
|
Navukao si nas na temu, a sada nam ne dajes nikakve
slike napretka. Daj nesto novo da se svi zajedno s tobom
veselimo. Ljepse je u drustvu
__________________ Funkcija umjetnosti je da bude ogledalo prirode, a dovoljno veliko ogledalo naprosto ne postoji
|
|
|
Yova81 Novi član

Član od: 29.04.2009
Srbija, Novi Sad Poruka: 1 Pol: Muški
|
Poslato: 29.04.2009 u 16:35 | IP Prijavljen
|
|
|
Sve pohvale autoru teme, bilo je uživanje pratiti nastanak akvarijuma, nadam se da će biti još slika!

Inače, planiram kupiti neki fabrički za početak, ali muka je naći negde cenovnike, da ne širim priču, čini mi se da sam video negde da reklamiranje nije dozvoljeno pa ću se uzdržati od pitanja... 
U svakom slučaju, ovo što si ti uradio je prava stvar!
|
|
|
Zola UE Zaslužni član

Član od: 19.02.2009
Srbija, Užice Poruka: 126 Pol: Muški
|
Poslato: 29.04.2009 u 20:04 | IP Prijavljen
|
|
|
Covece neverujem da ova polica i ova debljina stakla movu da izdrze ukupnu tezinu celog akvarikum!!!
I da nisam video fotke i dalje ne bi verovao!!!
Svaka cast i za hrabrost, ali i za celokupno delo, sve pohvale!!! 
__________________ Zola
|
|
|
Miki_BL Zaslužni član

|
Poslato: 08.06.2009 u 13:23 | IP Prijavljen
|
|
|
Evo malo slicica:
slika kompletnog AQ ali je slika malo mutna (bice boljih ovih dana jer planiram da uradim pretumbavanje bilja pa cu da ga uslikam dobro ovakvog kakav je sada) btw, Limun leti van a nisam ga od samog pocetka ni htio u AQ ali sam bio primoran da ga uzmem jer nije bilo nekog izbora bilja tada a morao sam nekako da popunim AQ.

Desna strana:

Lijeva strana: Echinodorusi su malo preveliki i zbog njih i radim rasadjivanje i idu u pozadinu a ispred njih Lotusi koji su nakon 3-4 mjeseca krenuli.

LOTUS   

Skalar Zebra Smoke koji je raspar jer sam u Zagrebu kupio 3 komada (nisu imali vise) a 2 su se uparila i ovo je muzjak koji se jos nije upario ni sa jednom zenkom a imam jos 4 Leopard skalara, jednog crnog i jednog Prugastog Snake skin koji ce najvjerovatnije da ugine. Ne znam kako do sada nije jer ne jede skoro nista i kao kostur je vec 3 mjeseca kako sam ga donio iz ZG. Usput receno antireklama za ZOO VILI kod kojih sam bio 2 puta i samo sam donio 4 Corydorusa pande zdrave. Ostalo je sve bilo bolesno. Tako da vise kod njih ne uzimam nista od riba.

I nesto sto se desilo prema mojim predpostavkama i cemu sam se jako nadao da ce se desiti. Skalari Zebra Smoke su se uparili i izmrijestili. Nadao sam se da ce par biti od iste varijante skalara a ne da se ukrste Zebra Smoke i Leopard. Extra su roditelji. Vec skoro 2 dana cuvaju ikru i ni jedna riba ne moze prici. Ikre je svega 10-ak komada neoplodjeno. Jos uvijek razmisljam da li taj list od Echinodorusa da izvadim. Doduse i nemam u sta da ga izvadim ali naslo bi se.
Evo ga svecani cin mrijesta:

Dan kasnije:

|
|
|
Miki_BL Zaslužni član

|
Poslato: 08.06.2009 u 13:28 | IP Prijavljen
|
|
|
Platika imam preko 300 komada koji ce biti mozda za poklanjanje mozda za prodaju. Ako bude za prodaju bice jeftinije 2 do 3 puta nego u Pet Shopovima u Banjoj Luci.
Sa biljem ista stvar.
Ako bude zainteresovanih nek a se jave na PP.
Platike su uglavnom crvene sa crnim perajama. Nesto malo sarenih i zutih ima.
|
|
|
Rasta Zaslužni član

Član od: 28.02.2007
Srbija, Sremska Mitrovica Poruka: 190 Pol: Muški
|
Poslato: 08.06.2009 u 13:42 | IP Prijavljen
|
|
|
Miki svaka cast za akvarijum, biljke su stvarno lepe i jedva cekam da vidim kako ces ih presloziti...za skalare ovakav akvarijum sa skalarima je san mog caleta, i ja se nadam da cemo nesto slicno i uraditi 
Posto su ti neki vec spomenuli, za stenu, izbaci je napolje, zauzima ti prostor-smeta i ne izgleda prirodno 
Pozdrav i kaci slike posle sredjivanja sto pre! 
|
|
|
Miki_BL Zaslužni član

|
Poslato: 08.06.2009 u 14:17 | IP Prijavljen
|
|
|
Stijena nikako ne ide van.
Prostor nije bitan toliko.
Na slikama stijena ne izgleda realno ali uzivo je druga prica. A kao sto se na slikama vidi Anubiasi su se primili za stijenu i napreduju tako da ce s vremenom ta stijena sve manje biti vidljiva jer ce obrasti u Anubiase.
A stijenu da bih izvadio imao bih posla sigurno 3 sata sam oda ju odlijepim sa stakla i odstranim silikon a pri tome bih morao izvaditi sve ribe a nemam kud sa njima.
Bice slika naravno.
Dugo nisam ni dolazio na forum pa se izvinjavam svima koji su s nestrpljenjem ocekivali nove slike.
Borbu sam vodio sa algama, braon alge su mi zadavale glavobolju a i zelene nisu bile daleko iza njih, ali sad je jako malo zelenih a braon algi nema uopste. Ipak je rjesenje bilo CO2 sto je rezultiralo i ovako bujnoj vegetaciji u akvarijumu.
Bilja je previse u svakom slucaju i zbog toga se neonkice ni ne isticu sa svojom ljepotom jer nestanu u dzungli.
|
|
|
Milanraseta Član

Član od: 02.05.2008
Srbija, Kraljevo Poruka: 45 Pol: Muški
|
Poslato: 08.06.2009 u 17:36 | IP Prijavljen
|
|
|
Akva je prelep osim stene naravno najvise mi se svidaju skalari i njihov mrest ood mene petica . pooz.
__________________ Pozdrav
Milan R.
|
|
|
Haracin Zaslužni član

Član od: 10.07.2008
Srbija, Beograd Poruka: 1581 Pol: Muški
|
Poslato: 08.06.2009 u 20:15 | IP Prijavljen
|
|
|
Jako lepo,samo mi je malo leva strana...Bolje bi i tu bilo da zasadis neko sitnolisno!
__________________ Post Nubila Febus
|
|
|
KlincaVR Zaslužni član

Član od: 16.12.2008
Srbija, Vranje Poruka: 473 Pol: Muški
|
Poslato: 09.06.2009 u 00:37 | IP Prijavljen
|
|
|
Miki druze,da ti odgovorim ovde,jer smo kod Pejca skrenuli s teme.Lukovice sam lotus umnozava,kad odvojis jednu od njega on formira drugu.A mozes da probas i da preseces lukovicu na pola,ali nisam siguran da li ce to da uspe.
|
|
|