Autor |
|
Sharac Zaslužni član

Član od: 06.02.2006
Srbija, Beograd Poruka: 128 Pol: Muški
|
Poslato: 12.12.2008 u 09:19 | IP Prijavljen
|
|
|
Miki, sve pohvale! Ali imam jednu zamerku, a nije filter. Ispravi me ako gresim.
Nisam primetio da izmedju haube i aq imas stakleni poklopac. Ako nemas, preporuka ti je da ga stavis, jer upravo on i stiti neonke, haubu od kondenzacije, vodu od prasine koju ubacuju ventilatori... I sama kondenzacija ce ti se javiti tek posto ubacis grejac i zagrejes vodu na vecu temp od sobne.
I ne valja da te svi hvale toliko, uobrazices se! :) I jos jednom, ceo projekat je extra odradjen, posebno cenim sto je sve DIY!
|
Povratak na vrh strane  |
|
|
Cira Administrator

Član od: 13.01.2003
Srbija, Beograd Poruka: 3386 Pol: Muški
|
Poslato: 12.12.2008 u 09:34 | IP Prijavljen
|
|
|
Ako mu ventilatori rade 24/7 nece biti kondenzacije. Sto se prasine tice mislim da je kolicina zanemarljiva.
Ja sam imao staklo izmedju ali je jako neprakticno kad nesto radis u akvarijumu pa sam ga izbacio.
__________________ Cira
It's nice to be important but it's more important to be nice.
|
|
|
Cerebrum Zaslužni član

Član od: 14.11.2005
Srbija, Niš Poruka: 231 Pol: Muški
|
Poslato: 12.12.2008 u 09:42 | IP Prijavljen
|
|
|
stakleni poklopac koji se sastoji od recimo 4 dela ne mora da bude nepraktican. Naravno svaka malo ozbiljnija akcija zahteva skidanje barem dva dela ali to i nije veliki problem ako se staklo nasloni recimo na ojacanja. Ja mislim da je bolje da postoji taj poklopac jer se na taj nacin znatno smanjuje isparavanje vode pa samim tim se izbegava dolivanje vode izmedju dve zamene.
__________________ O ovome je vec bilo reci, ali ko ce to da nadje.
|
|
|
Miki_BL Zaslužni član

Član od: 28.03.2006
Bosna i Hercegovina, Banja Luka Poruka: 405 Pol: Nije unešeno
|
Poslato: 12.12.2008 u 11:18 | IP Prijavljen
|
|
|
Bokyly, dobrodosao na forum i hvala za pohvale.
Svima se zahvaljujem za pohvale.
Dadopg, filter se nece vidjeti jer ce da stoji iza akvarijuma pa ne znam sta mu fali i kakve su to zamjerke na njega.
Sto se tice staklenog poklopca NE DOLAZI U OBZIR. Ventilatori ce da rade non stop a ako se javi kondenzacija bice prepravki na poklopcu i ubacujem jos jedan ventilator za koji je sve pripremljeno a nasuprot njima izbusim 3 rupe na koje ce da izlazi vazduh. Stakleni poklopac mi je poprilicno nepraktican, te dodatna tezina a i stvara se kamenac na njemu pa smanjuje kolicinu svjetlosti u samom akvarijumu.
Treba mi veca kolicina bilja a ne mogu da stavim post u male oglase pa ako je neko iz BL ili okoline a ima viska bilja nek se javi.
Ispise mi nada hocu da postavim oglase: Žao nam je, nemate ovlašćenje da otvarate novu temu u ovom forumu
Pa moze li mi neko od administratora reci o cemu se radi?
|
|
|
Miki_BL Zaslužni član

|
Poslato: 15.12.2008 u 01:59 | IP Prijavljen
|
|
|
Evo kako stijena izgleda u AQ zalijepljena.
Ipak ću malo da se poigram za nanošenjem dve različite vrste sitnog pijeska na stijenu na se dobiju 2-3 nijanse.

|
|
|
Lel@ Član

Član od: 14.12.2008
Srbija, Zemun Poruka: 12 Pol: Ženski
|
Poslato: 15.12.2008 u 12:56 | IP Prijavljen
|
|
|
Ako ovo nisi do sad radio profesionalno- pochni. Toliko temeljno, struchno,....svaka chast!
__________________ smotana k`o palachinka
|
|
|
Cira Administrator

|
Poslato: 15.12.2008 u 12:58 | IP Prijavljen
|
|
|
Tako veliko parce stiropora ce biti tesko zadrzati pod vodom a da ne ispliva.
__________________ Cira
|
|
|
Miki_BL Zaslužni član

|
Poslato: 15.12.2008 u 13:59 | IP Prijavljen
|
|
|
Cini mi se da sam vec napisaoda je podvucen pod ojacanje i kada sam probavao kako ce da stoji jedva sam ga izvukao prije nego sam i nanio silikon a zalijepljen je i za dno i za zadnju stranicu. Na dnu mu nece dati da krene prema prednjoj stranici a ojacanje mu nece dati da krene na gore. Razmisljao sam i o tome da izdubim stiropor odozada i izlijem fug mase da bude teza stijena ali posto je doslovno uglavljena pod ojacanje mislim da nece to nikuda. Jedino da pukne na spojevima tabli stiropora a to bi bilo poprilicno jer bi bilo vode svukuda kad bi to isplivalo.
|
|
|
Sniks Zaslužni član

Član od: 29.10.2007
Srbija, Aleksinac Poruka: 516 Pol: Muški
|
Poslato: 15.12.2008 u 17:55 | IP Prijavljen
|
|
|
Do sada nisam imao ni jednu zamerku na tvoj rad i trud sve dok nisi postavio stenu u aq.Nisi trebao da je stavljas na sredinu jer ispada kao fokusna tacka u aq kada zasadis biljke i kada ubacis ribice ona ce uvek odvlaciti paznju.Najbolje bi bilo kada bi je stavio u ugao svejedno koji levi ili desni.Probaj i videces da je mnogo bolje.
P.S. Trebao si da se odlucis za Kanister filter za ovu grdosiju
Zamisli koliko ces posla imati kada cistis ovaj spoljni i koliko je nepristupacan ali ce veoma dobro da cisti u to ne sumnjam
Sve u svemu stvar ukusa
__________________ Evo me
|
|
|
Miki_BL Zaslužni član

|
Poslato: 15.12.2008 u 18:08 | IP Prijavljen
|
|
|
Citiraj: Sniks Do sada nisam imao ni jednu zamerku na tvoj rad i trud sve dok nisi postavio stenu u aq.Nisi trebao da je stavljas na sredinu jer ispada kao fokusna tacka u aq kada zasadis biljke i kada ubacis ribice ona ce uvek odvlaciti paznju.Najbolje bi bilo kada bi je stavio u ugao svejedno koji levi ili desni.Probaj i videces da je mnogo bolje.
P.S. Trebao si da se odlucis za Kanister filter za ovu grdosiju
Zamisli koliko ces posla imati kada cistis ovaj spoljni i koliko je nepristupacan ali ce veoma dobro da cisti u to ne sumnjam
Sve u svemu stvar ukusa 
Stijena je trebala da ide u lijevi ugao ali posto je AQ vidljiv sa tri strane bilo bi jako glupo da se vidi zalijepljen stiropor kroz staklo i zato je ta ravna stranica stijene izrezbarena te stijena fiksirana ali ne na sredinu kao sto ti kazes vec vise u lijevo.
|
|
|
Belmondo Zaslužni član

Član od: 28.12.2006
Srbija, Novi Sad Poruka: 198 Pol: Muški
|
Poslato: 16.12.2008 u 06:57 | IP Prijavljen
|
|
|
Slazem se s Sniksom u vezi lokacije stene, mnogo ce lepse izgledati ako ti stena bude u nekom uglu. Inace si je mnogo dobro odradio
|
|
|
Miki_BL Zaslužni član

|
Poslato: 06.01.2009 u 16:17 | IP Prijavljen
|
|
|
Evo da malo slikica ubacim.
Promijenio sam vodu komplet jer je bila jako mutna, formirao filter kako treba, nasuo novu vodu, zasadio nesto bilja (bice jos Nymphea Tiger lotus i Anubias barteri za par dana) i tako je radilo 4-5 dana. Voda je bila malo mutna ali filter radi kako treba i preko noci je precistio sve i sad je cista voda.
Grijac nije ni potreban. Smanjio sam ga na 23 stepena tako da se ni ne pali. Temperatura vode je 25 stepeni i preko dana i preko noci. Neonke griju kao lude pa bi to moglo da bude problematicno ljeti iako ima klima u stanu neposredno kod akvarijuma.
Danas sam poceo dodavati i CO2 pa cemo da vidimo sta ce to dobro ili lose da donese.

Na ovoj slici ispod se vidi bijela cevka koju sam iskoristio da napravim spray bar i ispala je extra dobra a jedina joj je mana sto je bijela pa treba malo sacekati da se alge pohvataju po njoj a i bilje dok se razraste sakrice ju kao i povrat u filter koji je od fi 32 mm sivih cijevi.

|
|
|
Cira Administrator

|
Poslato: 06.01.2009 u 17:01 | IP Prijavljen
|
|
|
CO2 ti jos uvek nije potreban dok imas samo tih par biljka.
__________________ Cira
|
|
|
Miki_BL Zaslužni član

|
Poslato: 12.01.2009 u 14:28 | IP Prijavljen
|
|
|
Evo i PILOT ribica koje uzivaju maksimalno. Vesele, zdrave, jedu, plivaju, neke se i šepure već kao da bi se mrijestile.

Moon light je bolji uživo. Ovdje djeluje jako slabo osvjetljeno ali je u stvarnosti dosta jače svijetlo.

|
|
|