Poslato: 04.11.2008 u 22:07 | IP Prijavljen
|
|
|
Evo ja imam jedan primer, gde OSKARi funkcionišu sa biljem!
Jes, da je jedan žbunić, ali je dobar žbunić! 
Bilje je bilo u AQ, cca 15ak dana, dok nisu došli OSKARI, a i oni su tada bili malečni! Npr oko 3cm! Sa njima su bila i 3 toraktuma, ali na žalost, samo su isparila jednog dana! Bog da im dušu prosti! Ne odmah, već posle nekog vremena. Ne znam tačno posle koliko.
Odprilike 10-ak meseci su OSAKARI sada u ovom AQ. I sada su oko 20ak cm (ili malo više, ko to da izmeri), njih par komada, a ostali su malo manji. I moram priznati rastu ko iz vode, a da su alavi, nemam im primera za porediti.
Kada sam ih uzimao od drugara (kao da budu malo kod mene, da ih podgovjim u veliiiikom AQ (cca 500lit), i na nekom forumu kada sam pitao na koliko hranilicu da stavim, neko mi reče da pazim da mi ne pojedu hranilicu! Prvo sam pomislio, šta ovaj bulazni! Ali vrlo brzo sam se uverio, da su neverovatni žderači (i izvinjavam se čoveku U SEBI, do-duše, što sam to i pomislio)!
Hranilicu naravno nisam nikad ni stavio, već se borimo sa njima. Vikendom, tj nedeljom ih niko ne hrani, subotom povremeno neko, pošto je to AQ na poslu, nisam spomenuo.
Davao sam im i crviće i gliste, međutim par meseci, nisam. Nekako nikako da se organizujem da ih "nabavim"! 

|