Poslato: 04.08.2008 u 15:34 | IP Prijavljen
|
|
|
Pozdrav,
hteo bih da se raspitam kod iskusnijih akvarista o tome šta sa čime mogu da kombinujem...planiram na jesen-zimu da pravim Malawi aq od oko 200-300L; saveti po pitanju kvalitetnih a povoljnih staklara, prodavaca ribe i ostale opreme su dobrodosli na teritoriji NS i okoline...
E sad ovako, koje ribe sa kojim u isti aq... Npr: Delfin i karleuša? Ili nešto od ovih dole navedenih (nazive sam skidao sa neta tako da je moguće da ima i nekih grešaka; kao što rekoh početnik sam u radu sa ciklidima (imao sam pre par godina američke meki-je a već 15-ak godina imam "početnički aq" sa skalarima isl.)). Ovo mi se čini zanimljivo, verovatno sam neke vrste i promašio: -Labetropheus fuelleborni (katale) -Melanochromis interruptus -Pseudotrophus (Mpanga) Red top zebra, Elangatus, Sauloši, "Msobo" Magunga, Acei -Iodotropheus sprengerae
Zanimaju me karakteri riba, veličine, zahtevnost, pogodnost za početnike...šta izabrati i u kojem odnosu brojčano, koje prateće stanovnike aq ubaciti (čistači, puževi, trava koliko znam ne ide kod ciklida).
Hvala na savetima
Branislav
|