Poslato: 14.05.2008 u 21:24 | IP Prijavljen
|
|
|
Jesam vas prijatno iznenadio? Da, da, konačno se vraćam na akvaristiku posle duuugo vremena odsustvovanja. *, milion stvari se izdešavalo u mom životu, ali ću pokušati da se vratim u velikom stilu, sa slikama Barselonskog akvarijuma! Naime, između ostalog u životu, bio sam i na apsolventskoj ekskurziji u Barsi, vratih se pre par dana. Slike baš nisu profi. Imam mali digitalni fotoaparat Nikon L12, plus što svugde ima svetla (odsjaj), gužva je i teško je naći ugrao za slikanje. Da ne pričamo kako beštije jurcaju po njemu, pa ih nemoš navatati i budu mutne!!! Pa da krenem redom, onako kako su išli akvarijumi... Zamolio bih poznavaoce morskih akvarijuma da mi pomognu sa nazivima životinja. 
Evo nekih ribicaaa 

i još neke...

čika mrgud:

morska zvezdica i žućani:

šarenilo:

E ova riba me je pošteno namučila dok sam je jasno uslikao. A sve to zbog njenog nosa! 

Ovo je jedna jako poznata riba, čijeg imena se nažalost ne sećam, ali se sećam da je otrovna. Ako nisam nešto pobrkao...

Ovo je neka zmija ko moja noga. Poprilično velika...

Glavni akteri akvarijuma. Ovo je najbliže što sam bio ajkuli u životu i ne bih da je sretnem bez čvrste pregrade između nas. Svi su tu najviše slikali, pa reko aj...

I jegulja, ako se ne varam. 

Još bibica, malko većih. Mislim da bi se od jedne najeo popriličan broj ljudi! 

Sada se igramo, nađite morsku životinju! Neke trome živuljke, izgledaju ko grančice i imaju neke izrasline kao lišće.

Podvodni šešir:

Jedan veeeliki čistač:

Neki ciklid:

Pa neke "zlatne ribice":

Morski konjić:

Za terarističare jedna iguana veličine omanjeg krokodila:

I za kraj, eto i mene, zapušio sam ovoj ribetini nos: 

Imam mali zilion slika. Nažalost dosta su mutne... I ne mogu sve da dižem u velikoj rezoluciji na sajt. Ali eto toliko za sada. Nadam se da ste bar malo uživali. Inače akvarijum je ogroman, prelep i sveukupni utisak se može samo doživeti tamo. Imali smo fore sat za razlgledanje akvarijuma, ali to nije dovoljno. ja sam bio sat i po, već su me terali napolje... 
Imate pitanja ili komentar?