Poslato: 18.04.2008 u 19:10 | IP Prijavljen
|
|
|
Dobar dan svima
Evo ja sam novi u akvaristici ali izgleda da cu ostati u njoj dugo dugo dugoJ,imam cak I akvarij u kabini 40ltr onda mozete vidjeti koja je ura,doma 180 ltr biljni I sad imam namjeru napraviti morski od jedno 400-500ltr. Jel mi moze netko reci mozda gdje je granica u ovomeJ .htio bih s vama podjeliti malo iskustvo koje sam dozivio u Hong Kongu a I jos ga dozivljavam posto radim na brodu(putnicki) ,vidio sam skoro cijeli svijet i Ima se o tome pricati ali otom potom ,nisam bas nesto vjest u pisanju(ja sam od onih sto su vise bili oko skole nego u skoliJ) al cu se potruditi
Ovako o cemu se radi Tung Choi street ili poznatija u H K kao gold fish market street nalazi se na kowlon to je predgrade Hong Konga jer je downtown H K-a ustvari otok ,to je ulica duga jedno 300-tinjak metara a sa jedne I sa druge strane ulice su vam ducani s akvarijskom opremom jednostavno raj na zemlji za akvariste toliko je prometna s ljudima da vam treba jedno dobrih 30-tak minuta da je prodes cijelu bez stajanja u ducane.ducani su vam manje vise svi zbijeni puni sa opremama tako da se jedva ulazi u njih moze se naci sve od igle do locomotive od opreme pa I izbor riba da pades na guzicu,a sta je I najbitnije cijene su skroz pristupacne,jedina mi je zamjerka bila sto drze ribe vec spremne za prodaju u kesama ali posto se brzo prodavaju ja se nadam da im nece nista biti(a I sam sam ih kupio I dan danas su sve zive) ,pricao sam s jednim prodavacem I rekao mi je da sto ne prodaju svake noci vracaju nazad u tankove.H K vam je grad gdje su vam ducani s istom robom svi smjesteni zajedno sto znaci da cete naci ulicu samo s ducanima za satove,robu,tehniku…amo mi nazad na gold fish market street,vecina ducana su vam s mjesovitom robom cast izuzecima koji su specializirani kako za morsku akvaristiku tako za ‘’biljnu’’ akvaristiku,npr ducan samo sa diskusima….na ulicama se moze naci preprodavaci sa zivom hranom lavre crvi… i sa jeftinijom opremom ali koliko pouzdanom.mene je najvise fasciniralo to sto se sve nekako krece . eto to vam je to zasada,malo sam slikavao po ducanima pa mozete vidjeti o cemu se radi nisu bas neke slike al nadam se da ce vam se svidjeti.mala zgoda oko slikavanja,usao u jedan ducan i poceo ja slikavati ko velik a kinez ti trci put mene I nesto govori na kineskom ja samo klimam glavom je je tako je imas ti pravo Iako nemam pojma o cemu prica al da stvar bude gore skupila se jos dva-tri kineza I zubore li zubore na kineskom pitam ja njih je li mozda netko prica engleski al oni samo nastavljaju mljeti I mljeti onda se jedan dosjetio I odveo me do ulaza ducana a ono na ulazu stoji velika slika za zabranjeno slikavanje a o tome vi pricate(poceo sa njima na hrvatski jer vidim da bi mi isto bilo I da im pricam na francuskom ) I lipo sam mora izbrisati slike iz fotoaparata pa tek onda izaci vanka e kad sam ih izbrisao poceli se smjeskati pa I ja,onda je dosao jedan od trojice I ponudio mi hranu za ribice po snizenju I ako kupim dvije dobijem trecu besplatno,pitam ja njega ako kupim jednu jel mogu slikati jedan akvarij a on ne ne ne ne I to vam je to I ako sam ih zeznuo nisam izbrisao jednu fotku(ova komunikacija oko hrane za ribe se odvijala na hrvatsko-kineskom jeziku uz pomoc ruku I nogu J) prosli mjesec sam bio u maleziji I isto me zapanilo par ducana s akvarijskom opremom.npr u jednom ducanu prodavac mi nije htio izvaditi ribice vec ih morass am izvaditi,razlog je da ces izvaditi onu koja je tebi sudena kao nesto spiritualna veza,e pa sad vi zamislite akvarij od jedno 200ltr. I 30 tak zebrica u njemu a vi ste dosli kupiti 5 zebrica,nakon trece sam odustao nisam vise imao zivaca ali tko zna mozda mi one druge nisu bile sudeneJ,zao mi je sto nisam imao fotoaparat sa sobom ali o tome cu vam napisati nekom drugom prilikomJ
Pozdrav iz Hong Konga
Angelfish
|