Član od: 08.10.2007 Srbija, Aleksinac Poruka: 147 Pol: Muški
Poslato: 12.04.2008 u 00:56 | IP Prijavljen
Kad smo vec kod kribova... Koliko treba muzjaku da "dobije" ta izduzena peraja? Pitam ovo jer mi je juce sestra kupila "muzjaka" ali nema ta izduzena peraja. Velicine je oko 4-5cm (isto kao i zenka koju imam vec duze vreme). Razlike izmedju "njega" i zenke su te sto je zenka vise zuta, a on onako plavicast, na repu ima jednu tacku a z. je nema, kao i jednu tacku vise od nje, na ledjnom peraju. Da li je moguce da sam te srece pa su obe ribice zenke?
Poslato: 12.04.2008 u 01:00 | IP Prijavljen
A da, nalaze se sami u aq od 60l (+ancitrus koji je maltene neprimetan) i juce kad sam ih spojio primetio sam "nasrtanje" zenke na "muzjaka", karakteristicno za kribenzise. Voleo bih da cujem misljenja iskusnijih ciklidasa ili onih koji su cuvali ove malisane.
Član od: 03.02.2008 Srbija, Vranje Poruka: 667 Pol: Muški
Poslato: 12.04.2008 u 01:26 | IP Prijavljen
riba kvocka,moj savet je da kad ih ubacite u biljni aq,nemojee nikad da ih izbacite sve dok ne uginu,lakse ce te uhvatiti pticu u letu nego njih u aq,mrzim ih i ako su prslepi skoro sam demolirao ceo aq zbog njih.A nedao vam bog da im ne stavite glinenu saksijicu-ili nesto slicno u aq kad se spremaju za mrest,prekopase celi aq,a treset idruge hranjive materije zavrsavaju na povrsinu aq,uh jedva sam vratio aq u normalu od njih nikad VISE
Poslato: 12.04.2008 u 18:49 | IP Prijavljen
Probacu da slikam, tj. uzecu sutra digitalca od druga pa slike postavljam sutra u toku dana. Trenutno stanje u aq: zenka slobodno pliva po celom aq, dok ovaj "muzjak" jos uvek provodi vreme skriven od zenke, jesno se vidi da je uplasen iako ga zenka ne "bije"... Videcemo sta ce dalje biti.
Član od: 23.03.2004 Srbija, Niška Banja Poruka: 526 Pol: Muški
Poslato: 12.04.2008 u 18:50 | IP Prijavljen
Citiraj: Pesavr
riba kvocka,moj savet je da kad ih ubacite u biljni aq,nemojee nikad da ih izbacite sve dok ne uginu,lakse ce te uhvatiti pticu u letu nego njih u aq,mrzim ih i ako su prslepi skoro sam demolirao ceo aq zbog njih.A nedao vam bog da im ne stavite glinenu saksijicu-ili nesto slicno u aq kad se spremaju za mrest,prekopase celi aq,a treset idruge hranjive materije zavrsavaju na povrsinu aq,uh jedva sam vratio aq u normalu od njih nikad VISE
Ja nisam imao takva iskustva sa njima. Ni sto se tice hvatanja ni sto se tice kopanja po dnu.
Član od: 03.02.2008 Srbija, Vranje Poruka: 667 Pol: Muški
Poslato: 13.04.2008 u 03:24 | IP Prijavljen
pa mozda jos nisu polno zreli ili si im stavio saksijicu ili nesto slicno za mrest,sto se tice hvatanja kod mene je bas zasadjen aq ,treba mrezicu promuvati kroz tu dzunglu
Član od: 23.03.2004 Srbija, Niška Banja Poruka: 526 Pol: Muški
Poslato: 13.04.2008 u 09:26 | IP Prijavljen
Stavio sam im amforu u kojoj su se izmrestili tako da nikakvog kopanja nije bilo. A sto se biljaka tice potpuno te razumem kad dodje na red hvatanje riba
Poslato: 15.04.2008 u 00:23 | IP Prijavljen
E bas kad sam se juce spremao da uslikam svoje kribove primetio sam da je muzjak vidno iscrpljen. Odmah sam ga odvojio u drugi aq, ali je bilo prekasno za njega... nije osvanuo ziv . Ovo jasno pokazuje koliko zenke umeju da budu nasilne kada su spremne za mrest a nemaju odgovarajuceg muzjaka!
P.S. Jel ima neko da mi proda (ili pokloni) polno zrelog muzjaka koji bi, nadam se, preziveo prvu bracnu noc sa ovom mojom zenkom , jer kod nas izgleda ima samo mladih (polno nezrelih) kribova...[PP]
Pozdrav!
Vi ne možete slati nove teme Vi ne možete odgovarati na poruke Vi ne možete brisati svoje poruke Vi ne možete menjati svoje poruke Vi ne možete praviti nove ankete Vi ne možete glasati na anketama