Autor |
|
Noik Zaslužni član

Američki ciklid - VIP
Član od: 06.07.2005
Srbija, Jagodina Poruka: 2140 Pol: Muški
|
Poslato: 19.03.2008 u 18:35 | IP Prijavljen
|
|
|
Cicke brate,jedan od tvojih oskara jos uvek ima tu rupu...i nije nikakav problem. drzis ga u 35 l,a imas ga vec 3 godine...pa ne nije mnogo zaostao u razvoju,sad bi trebao da ima bar 30 cm!!! glava mu uopste nije proporcionalana sa telom a sto se tice bolesti...HITH(hole in the head),ili na nasem ''rupe u glavi'' je bolest koja napada americke ciklide usled drzanja u losim uslovima,nepovoljne ishrane,loseg kvaliteta vode i nedostatka vitamina C.nemislim uopste na rupu na peraju vec na rupetinu na glavi izmedju usta i oka! veruj mi,sa oskarima sam prosao sve i svasta,znam o cemu ti pricam.
|
Povratak na vrh strane  |
|
|
Cicko Zaslužni član

Član od: 22.09.2006
Srbija, Novi Sad Poruka: 1344 Pol: Muški
|
Poslato: 19.03.2008 u 18:45 | IP Prijavljen
|
|
|
Nisam ni mislio da mu je rupica na peraju od HITH ,samo sam se setio da je jedan moj imao takvu rupicu....
Za ostalo se slazem,prosto neverovatno,slika sve govori...
|
|
|
Igibane Novi član

Član od: 18.03.2008
Srbija, Niš Poruka: 6 Pol: Muški
|
Poslato: 19.03.2008 u 19:10 | IP Prijavljen
|
|
|
Noik, hvala na obavestenjima. Ja sam jos uvek pocetnik u akvaristici. I o Oskarima nisam nista znao bez obzira sto ovog imam 3 godine. Sad sam resio da saznam nesto vise pa ce mi saveti vas iskusnijih puno pomoci.
|
|
|
Noik Zaslužni član

Američki ciklid - VIP
|
Poslato: 19.03.2008 u 19:30 | IP Prijavljen
|
|
|
ma cicke tebra,nisam ni rekao da je od hith-a Igi,samo napred otvori temu,pa da vidimo i o ostalim tvojim ciklidima
|
|
|
Coyote Zaslužni član

Član od: 22.10.2005
Srbija, Beograd Cerak Poruka: 116 Pol: Muški
|
Poslato: 14.04.2008 u 16:53 | IP Prijavljen
|
|
|
Danas sam kupio serinu hranu KOI za japanske sarane i mogu vam reci da su Oskari veoma lepo prihvatili (sastav fish protein,wheat meal, wheat protein, spirulina,beta-carotene i gomila virtamina) uz to pakovanje je 420g i kosta 650 din. Da li je neko od vas pokusavo da hrani ovime Oskare?
__________________ ...bolje je kad si u coporu...
|
|
|
Vesko Zaslužni član

Član od: 02.11.2007
Srbija, Novi Sad Poruka: 156 Pol: Muški
|
Poslato: 16.04.2008 u 11:02 | IP Prijavljen
|
|
|
Probao sam ja da im dajem tu hranu ali nisu bili bas odusevljeni,posle par hranjenja nisu uopste hteli da je jedu.Od kupovne hrane jedu samo tetra cichlid sticks.
|
|
|
Futurist Zaslužni član

Član od: 18.05.2006
Srbija, Beograd Poruka: 561 Pol: Muški
|
Poslato: 16.04.2008 u 11:22 | IP Prijavljen
|
|
|
Uzmi tu hranu ali CRVENU ! ! ! Ne sarenu,ne belu.Iskljucivo crvenu pa se javi 
__________________ Kako se pravilno kaze...Irak ili Iran ?
|
|
|
Cicko Zaslužni član

|
Poslato: 16.04.2008 u 12:31 | IP Prijavljen
|
|
|
Dok sam imao amere,slucajno sam naleteo na tu hranu koja je bila u velikom pakovanju po povoljnoj ceni,i svi su je jeli i jako su lepo napredovali . Ako se tvoji oskari prave fini,ostavi ih nekoliko dana da ogladne (prijace im),i onda kreni sa novom hranom.
|
|
|
Vesko Zaslužni član

|
Poslato: 17.04.2008 u 15:55 | IP Prijavljen
|
|
|
Mozda da pokusam sa izgladnjivanjem,ali mislim da je problem sto su od malena hranjeni sa zivom hranom,a stapici su im kao uzina.Mada ako ogladne,verujem da ce hteti da pojedu i samu pikslu od hrane .
Da li vasi oskari hoce da pojedu ribu koja je mrtva?Pitam posto moji da jedu ako ubacim mrtvu ribu,kao i ono sto padne na dno.
|
|
|
Cicko Zaslužni član

|
Poslato: 17.04.2008 u 16:54 | IP Prijavljen
|
|
|
Sve je to stvar navike....Ako si ih duze vreme hranio hranom koja se zadrzava na povrsini vode i ne tone,i oni su se tako naucili,i onda je ni ne traze na dnu aq.
|
|
|
Noik Zaslužni član

Američki ciklid - VIP
|
Poslato: 17.04.2008 u 21:39 | IP Prijavljen
|
|
|
moji bi i sraf pojeli da im bacim .ziva ili mrtva riba,nebiraju.uglavnom slabije kidishu na suvu hranu
|
|
|
Coyote Zaslužni član

Član od: 22.10.2005
Srbija, Beograd Cerak Poruka: 116 Pol: Muški
|
Poslato: 23.04.2008 u 00:03 | IP Prijavljen
|
|
|
Al si razmazio te oskare Ovu koju sam je uzeo je crvena i mogu vam reci da se jos uvek nebune.
__________________ ...bolje je kad si u coporu...
|
|
|
Vesko Zaslužni član

|
Poslato: 12.05.2008 u 08:08 | IP Prijavljen
|
|
|
Ljudi uglavnom razmaze svoju decu .
Otkrio sam uzrok onog divljanja nocu,bar mislim da jesam,a to su dva fossilisa.Neko je pre neki dan napisao par reci o njima pa me je to navelo na razmisljanje.Iskusniji,sta vi mislite o tome,da li je moguce da su oni uzrok svih onih divljanja nocu? Ako jeste onda su na poklon  .
|
|
|
Ribax Član

Član od: 18.01.2008
Srbija, Jagodina Poruka: 27 Pol: Muški
|
Poslato: 12.05.2008 u 19:57 | IP Prijavljen
|
|
|
Fossilisi veoma lepo vide noću i tada su najaktivniji kao i sve
catfish. Sa druge strane Oskari dosta slabo vide u mraku. Obično spavaju naježeni i spremni na uzbunu. Konkretno kod mene su torokatumi bili uzrok divljanja noću,
ali posredno. Oni bi u toku noći čačnuli albinca koji je i onako ćorav
po prirodi, a on bi uzbunio sve ostale. Sklonio sam albinca
a sledeći korak koji još nisam preduzeo je uklanjanje torokatuma. Situacija se smirila tako da ih ostavljam jer su vrlo korisni u jednom
Oskar akvarijumu.
|
|
|